Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

JM87 

všechny recenze uživatele

Jsem sám překvapenej, ale celkem mě to bavilo. Já už měl rád hru, ale když sem viděl trailer, tak mi bylo jasný, že tady bude stejnej problém jako sem měl například u Final Fantasy. Žádný hraní, špatně udělala mimika, výrazy, neuvěřitelnost situace. Ten problém tady byl, ale i přesto mě to celkem bavilo. Dokonce bych řekl, že kdyby se toho chytl někdo trošku schopnější, mělo by to potencial vypadat líp. A hlavně nechápu, proč ty tváře nenehrály skuteční herci, například takovej Ray Stevenson by byl skvělej Prometheus. Jinak akce byla celkem fajn, ikdyž nechápu, když všechno bylo dělaní počítačem, proč tvůrci do toho boje nepřidali trošku kreativity, nebylo tam nic moc zajímavýho. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O Warhammer som už niečo počul, ale stále viem velmi málo.S toho vyplýva, že asi nebudem fanúšikom sveta Warhammer ako väčšina čo to už videla, ale mám rád tento typ animákov.Čo sa týka Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie, tak môžem len odporučiť.Rozhodne je to dobrý sci-fi masaker.Prekvapila ma celkom slušná atmosféra a taktiež hudba, dabing hercov či animácia, len je škoda, že sa to asi nikdy nedostane na veľké plátna a že to ma len 70 min.Chcelo by to ešte vylepšiť a hlbšie prepracovať charaktery postáv, ale v tom animáku na to nieje čas.Hneď zo začiatku odlietame v sprievode Mariňakov na planétu, kde je čoraz viac a viac hustejšie a zaujímavejšie a potom koniec.Takže tempo filmu je rozhodne našlapané, ale ako som spomínal chcelo by to ešte vylepšiť/obohatiť.Škoda, mohla by to byť ešte väčšia pecka ako to je. 70% - 3* ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Předlohovou hru jsem nikdy nehrál, proto při hodnocení přihmouřím jedno oko a budu předpokládat, že po obsahové stránce je svět Warhammeru mnohem komplexnější, než jak jej zobrazuje tenhle nedlouhý animák. Příběh ve filmu popisovaný je totiž náležitě přímočarý a velmi jednoduchý, což se ostatně dalo čekat, nicméně takové to černobílé rozdělení postav na ty dobré a ty zlé mi přišlo až úsměvné. Ta dobrá strana, tvořená vojáky Ultramarines, je až po uši zamilovaná do císaře, kterému nejen že slouží, ale uctívá ho skoro až fanaticky jako boha, takže je určitě škoda, že se samotný panovník ve filmu neobjeví, protože bych někoho takového rád viděl. Oproti tomu zlá strana, které jsem začal fandit hned, co se tam objevil první warpem nakažený démon, je zase do morku kosti zkažená a jejím cílem je „zničit milióny světů“, ale tak nějak nechápu proč (možná ze samotného „principu zla“?). Celkově tenhle film ale překvapivě není zase tak špatný, některé pasáže jsou velmi dobré (třeba ty zpomalené záběry), jen ten jednoduchoučký příběh... Jinak ten démon na konci jako by z oka vypadl hlavnímu bossovi z jiné světoznámé hry – z Diabla. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Bežný deň člena Ultramarines: Ráno vstane, naleští zbroj, požehná munícii, a s ochranou od samotného cisára ide rúbať bezvercov. K tomu mu dopomáhaj poriadny kvér v jednej ruke a motorová píla v druhej. Animácia nie je nijak prepychová a aj tá fyzika pohybu je miestami mimo, ale stále by to šlo na štyri. No keď na konci do démona nasypú tri zásobníky a jeho to decentne "pošimrá", ale rana hrdzavou helmou ho skolí na zem(!!!), tak za to chlapi, za to štyri nebudú! ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Warhammer síce nepoznám, avšak zdá sa že ide o temný, religiózny svet s rímskymi prvkami, čiže svet veľmi zaujímavý. Každopádne film pôsobí príliš kostrbato tak po stránke animačnej ako aj dejovej. Viem si však predstaviť celovečerný hraný film z tohto doposiaľ nevyužívaného, avšak veľmi lákavého prostredia. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama