Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlaky na nádraží odjíždějí, vracejí se - je to svět sám pro sebe i svět otevřený. Také kus světa Mariky, pro kterou nádraží znamená první zaměstnání, několik lidí, kteří k ní začínají patřit - prostě první závažné dotyky se světem a povinnostmi dospělých, seznámení s chlapcem... Marika je dívka, která s láskou bere na sebe i odpovědnost, bez níž se žádný lidský vztah neobejde. Jak velká ta odpovědnost bude, na to musí Marika odpovědět sama. (mibara)

(více)

Recenze (13)

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Zdařilá exkurze do světa nádražáků na hudbu Petra Hapky.  A k tomu psychologicko-poetický příběh nováčka na dráze a jejích láskách. Hezky vykreslené osudy všech průvodčí. Příjemně civilně zahrané, nenásilné. Dialogy krásně organické. No ten Vítek tam byl bohužel výjimka - hrál dost tragicky A když se budete pozorně dívat, uvidíte jeho ochlupení. "Taky se divím, že ho vzali na vojnu. " Jestli jsem dobře slyšela, za Kobrovou mluvila Veronika Žilková. 3*by byly málo, 3*dávám ttiž horším českým filmům. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Velmi rozostřená vzpomínka. Prakticky si pamatuju jenom tolik, že se tam hambatej Pavel Vítek válel v obilí s ňákou blonckou. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohled do života socialistické průvodčí. 1) Roztěkané modrooké trdlo očividně neví, co by a Markéta Zinnerová tuto skutečnost odívá do slov._____ 2) 23letý Pavel Vítek na vteřinu ukázal svou pěknou postavu v uplých džínách. Jinak ve svém štěku prokázal, že je stejný herec jako zpěvák - samá křeč. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"To není táta, to je kluk." Zasnená poetická duša nastupuje do pracovného pomeru na železnici a naráža na prozaickú realitu. Frajer z vojny nepíše, skúsenosti kolegýň žiadnu trvalejšiu romantiku nepotvrdzujú a po ruke je iný nesmelý vojačik so psími očami. Zinnerovej civilný scenár bez vysmiatych happyendov tradične nesklamal. K tomu vlaková atmosféra, ktorú mám rád. Veľmi dobré. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

S Pavlem Vítkem by Marika ke štěstí nepřišla, ale to asi v tomto filmu nevěděla. Obsazení málo známými tvářemi a několika známými herci v menších rolích nedělalo dobře. Chyběl mi někdo výrazný a to i v hlavní roli. I když, ono se nic moc hrát nedalo. Děj je o tom, že většinou si ženy na šichtě ve vlaku povídají mezi sebou o chlapech a životě. Trochu nuda. I strejda z vlaku byl nějak rychle hodný. Konec mě nepotěšil, protože si jej nechci domýšlet. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu je několikrát vidět lokomotiva 753 přezdívaná „Brejlovec“. (Winster)
  • Točilo se v Teplicích nad Metují. (sator)

Reklama

Reklama