Reklama

Reklama

Sherlock - Série 1

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2010, 4 h 27 min (Minutáž: 88–90 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Do moderní doby přenesený detektivní génius sira Arthura Conana Doyla se pohybuje Londýnem jako konzultant, na kterého se často obrací inspektor Lestrade. (Netflix)

Recenze (41)

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo mi to zabrat, ale první sérii Sherlocka mám za sebou. Pravdou je, že novodobé zpracování Doylovské klasiky je dost netradiční, ale pro mě, překvapivě, trefné a solidní. Cumberbatch je jako Holmes perfektní a Freeman mu jako Watson výborně sekunduje. Kvalita pravda trochu haprovala, ale to je u rozjezdu seriálu běžné. Po první sérii převládá relativní spokojenost. Cumberbatche jsem si zamiloval, jeho Holmes je perfektní. Jsem zvědavý na další sérii. Líbí se mi popichování mezi postavami a zároveň souznění tak těžce rozdílných charakterů (Holmes/Watson). I trochu jiné pojetí Doylova detektiva mi vcelku sedlo, takže proč ne? P.S. I když se mi druhý díl nepozdával, tak s kvalitou bych to viděl asi takhle - Velká Hra 9/10, Studie v růžové 9/10, Slepý Bankéř 6/10. První série 80% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto by to bol povedal že seriálový Sherlock bude taká pecka. Len vysoké percentá to istili, ale tým netreba vždy veriť. To pomalé tempo tam je cítiť ale vždy ta pointa proste príde a človek si vychutnáva každú jednu epizódu. Aj napriek veľkej stopáži, je to od tvorcov tohtoročného draculu, ale spoločne to ma len dĺžku epizód a takisto počet. Kvalitou je niekde inde . Pilot najlepší, druhý diel o niečo slabší ale treti opäť výborný. Genialita, toto je silný konkurent do mojej top 10. Zrejme niečo vyradí, uvidíme, dám si aj ďalšie série. A dúfam že budú minimálne tak napínavé ako táto prvá. 5* ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až príliš šialené a rýchle, ale nakoniec práve to je najväčšou devízou tohto do súčasnosti preneseného Sherlocka. Cumberbatch s Freemanom si paldi do noty a milujem pochmúrnu britskú atmosféru, ale inak nie som jednak fanúšik postavy ako takej (bavil ma len hororový Pes baskervillský) a jednak ani tohto seriálu. Prvú sériu ešte hodnotím nadpriemerne - predsa len, bolo to nieoč nové, svieže a nečakané. Ale ďalšie série... no, potom ma to už prestávalo baviť. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Po dlhých rokoch som sa konečne odhodlal k tomu novodobému Sherlockovi a musím uznať, že to má niečo do seba. Zaujímavé a chytré príbehy majú čo ponúknuť a sympatické duo Cumberbatch - Freeman perfektne zapadajú do roli Sherlocka a Watsona. Už chápem prečo si na tomto seriáli spravili meno. Za zmienku stojí aj dobrá hudba. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je cítit, že první série byla uvažována jako (možná) jediná - celá je postavená jako tribut původnímu Sherlockovi, v druhé řadě pak samozřejmě Watsonovi (zejm. v druhém dílu) a samozřejmě Moriartimu (ve třetím dílu). A funguje to naprosto dokonale (teda, první a třetí díl dokonale, druhý "jen" velmi dobře). Bohužel, zpětně je první série zároveň nejlepší a kvalitou nejvyrovnanější. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (18)

  • Když Sherlock (Benedict Cumberbatch) najde mrtvého bankéře na posteli, je zřetelně vidět, že jeho mrtvola dýchá. (Will_X)
  • Táto epozóda bola čiastočne natáčaná v nepoužívanej čističke odpadových vôd. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama