Reklama

Reklama

Sherlock - Série 1

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2010, 4 h 27 min (Minutáž: 88–90 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Do moderní doby přenesený detektivní génius sira Arthura Conana Doyla se pohybuje Londýnem jako konzultant, na kterého se často obrací inspektor Lestrade. (Netflix)

Recenze (42)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keby som neviem ako chcel, porovnávaniu z Ritchieho Holmesom sa jednoducho neubránim. Tam kde Ritchie spravil z Holmesa akčnú figurku z podmanivým vizuálom, tak tam McGuigan zo svojim povestným rukopisom, zmodernizoval jedného z najúžasnejších detektívou svetovej literatúry. Zmodernizoval ho a vdýchol mu veľmi príťažlivý feeling. Ústredná dvojica Cumberbatch a Freeman si skvelo sekundujú a tvoria jednu z najpôsobivejších dvojíc vôbec. Štúdia v rúžovom – Jedná sa o typický Holmesovský prípad, ktorý je spravený veľmi chytro a efektne. Hranie z divákom, využívajúc rôzne filmárske prvky a zručnosti, len hrajú na tú správnu strunu celkovej atmosféry. Trefné hlášky, skvelo napísané party a skvelé konfrontačné finále. Neskutočná radosť na to pozerať Slepý bankár je jedným z tých konšpiračných prípadov, kedy sa hlavný hrdinovia dostanú do problémov so syndikátom pašerákov, ktorý sú nebezpečnejší a rozšírenejší než sa na prvý pohľad zdá. Charaktery postáv sa rozpitvávajú a aj keď zápletka ani zďaleka nedosahuje elegancie a prekvapivého zvratu ako v prípade prvého dielu, tak každému z nás je jasné, že chtiac, či nechtiac sa dostávame k odhaleniu totožnosti tajomného pána M. alias Moriartyho. Najväčšou devízou Veľkej hry je to, že sa tam neustále niečo deje. A všetko dáva na konci zmysel. Inteligentne poprepájané súvislosti o ktorých by sa to nečakalo, fungujú ako skvelý gradujúci prvok. Zároveň je tu miesto pre vtip aj pre prehlbovanie charakterov. Druhá devíza je predstavenie nemesis v podaní Jima Moriartyho v podaní fantastického Andrew Scotta. Vyvrcholenie ako má byť. A hodne vysoko zdvihnutá latka. Hlavne na prvú sériu. Prvá séria - 90% ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrození jednoho z nejgeniálnějších seriálů, co jsem kdy viděla. (A také jednoho z mých nejoblíbenějších homosexuálních shipů. :D) Tempo začíná velice slušně, dalším dílem se trochu uklidní a v tom třetím graduje na maximum. Doslova, hlavně konec epizody The Great Game je odzbrojující. Což ostatně je každý poslední díl tohoto seriálu. Za zmínku stojí i postupné odhalování Jima Moriartyho, o kterým zpočátku nic moc nevíme, užíváme si to zahalení tajemna a na konci se ukáže v celé své potrhlé kráse. Zaručeně jeden z nejlepších záporáků. Hlavně seriál je plný ikonických hlášek, obzvlášť hned v prvním díle. Jo, takhle se vybudovává závislost.. I’m not a psychopath, Anderson. I’m a high-functioning sociopath. Do your research. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobyčejně sympaticky ujeté. Ve své podstatě nanejvýš pozoruhodná, nečekaně výbušná a po všech stránkách okouzlující záležitost, v níž pospolu v dokonalé symbióze vegetují zavedených pravidel dbalá, přísně pragmatická logika a veškerá pravidla ignorující, lehce frivolní absurdita. Výsledek jejich obětavé spolupráce je stoprocentně nezničitelný ... a vpravdě nezapomenutelný. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvěle promyšlené, napínavé, vtipné. Benedict se pro roli Sherlocka narodil, kam se hrabe s Doctorem Strangem, jako Sherlock je daleko lepší. Martin Freeman v roli jeho společníka Johna Watsona take skvělý. Líbí se mi, že je to zasazené do modern doby, je to něco originálního a nového. Funguje to na jedničku. Měla bych ale jednu výtku k seriálu a to je délka dílů. Škoda, že díly nejsou kratší a není jich vice, například v prvním díle je toho až moc najednou. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je to strašně dlouho, kdy sem dával tomudle novodobýmu Sherlokoj šanci. Tenkrát mě to vůbec neoslovilo, asi sem byl nabaženej dvou filmů s Iron manem. Teď poletech musím říctt, že je to hodnw koukatelnej soroš. Chemie mezi Watsnem a Sherlockem perfektně funguju. A i ty moderní vychytávky mi už nevadí ,což je možná tím, že teĎ už sou SMSky retro jako kráva :o) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (18)

  • V této epizodě si Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) uvědomí, že Carl Powers byl zavražděn pomocí jedu/bakterie. Divákovi je nabízen pohled přes mikroskop na bakterii. Sherlock ale používá optický mikroskop, zatímco bakterie vypadá, jakoby byla zkoumána pod mikroskopem elektronickým. (Wifinus)

Reklama

Reklama