Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Váhal jsem mezi tři a čtyři, ale nakonec podhodnocuji na tři. Proč? Jedno je můj subjektivní problém a druhé podle mě objektivnější věc, kterou zmiňují i komentátoři... Tedy, ten subjektivní problém je ten, že nemám rád tajné superagentky a jejich úžasné zabijácké výkony - úplně mě to kroutí a běhá mi z toho smích po zádech. A tou druhou věcí je naprostá překombinovanost, kdy se do jednoduché a jasné Doylovy povídky snaží naroubovat špiónské téma, nelogické zvraty a nepochopitelné vztahy postav atp. Čím dám tím víc mě ale uchvacuje Martin Freeman a jeho civilní herectví, hlavně kvůli němu je mi líto těch pouze tří hvězd, protože jinak u mě každý díl Sherlocka automaticky začíná vždycky na pěti už od první sekundy prvního dílu první série, kdy mě tenhle jinak skvostný seriál dostal. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobrý. Docela. Škoda, S03E03 měla takové napětí na konci, a pak v tom ten vánoční speciál pokračoval, tady se v podstatě nic nestalo. Teda kromě té lapálie s Mary. Dočkali jsme se víc Sherlockovské dedukce než za celou minulou sérii, což je asi plus. Dost přibyla akce, což se mi taky líbí. Velice kladně hodnotím Martina Freemana, který tenhle díl herecky vedl, zato (jindy skvělý) Benedict Cumberbatch vpodstatě pouze předvedl, že umí rychle mluvit, jinak nebyl moc výrazný. Ani kousíček Moriartyho, ani kousíček postavy Tobyho Jonese (na kterého se VELMI těším), nic. Netvrdil bych, že tvůrci vyplýtvali třetinu série, spíš ji nevyužili naplno. Dlouho jsem se rozhodoval mezi 3* a 4*, nakonec, ohromen Freemanem, dávám čtyři, s tím, že možná, časem, srazím hodnocení na tři. ()

Reklama

Thommie 

všechny recenze uživatele

To, že nastává problém, je zřejmé už z traileru při "Something's coming", což je hláška, kterou používají filmaři v momentě, kdy rozhodně "Nothing's coming". A taky že jo. Naprosto zbytečný díl vezoucí se na vrstvě šlehačky první a druhé řady a je to nuda jak cyp. Tohle je problém, kdy se začne stereotyp seriálu využívat moc brzo a nikomu z tvůrců nedochází, že kvůli tomuhle se na Sherlocka fakt nedíváme. Spoiler: Jedno pozitivum tenhle díl má a sice, že nás zbavil Mary. Aspoň doufám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šesť železných dám ide podľa mňa vo vyšľapaných koľajach a v podstate ma ničím neprekvapili. Je to možno o niečo hutnejšie, ako pominulé roky, seriály totiž musia vyzerať stále filmovejšie, aby obstáli v tvrdej konkurencii. Prípad je opäť zapeklitý, len ten prípad pôvodný, ktorý to celé rozbehne, je šmahom vyriešený, pričom mi pripadal dosť tajuplný na to, aby v ňom bolo niečo viac. Teda čakal som, že prípad mŕtveho študenta bude previazaný so soškami a nebude to iba čistá náhoda, ktorá Sherlocka presmeruje k rozbíjaniu sádrových hláv. To rodinkárske pozadie nie je moja šálka anglického čaju, asi by som sa bez tohto typu zvratov zaobišiel. Inak spätne celkom doceňujem tretiu sériu aj po viacerých jej zhliadnutiach, i keď pomerne bezatmosférické, ale mali nápady, aké som v tomto dieli nezaznamenal. Celkovo spokojnosť a týždeň napätého čakania predo mnou. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohuzel to uz neni detektivka, ale jakysi spionsky mindfuck. Vubec nema smysl snazit se odhalovat stopy s Sherlockem, protoze vsechny pripady vyresi lusknutim prstu, bez jakehokoli vysetrovani. Misto toho se nabaluji uplne zbytecne twisty, ktere jen vrstvi muj wtf pocit. Kdyby se v pulce odhalilo, ze Sherlock je android, nebo kdyby pristali mimozemstani, vubec by me to neprekvapilo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)
  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)

Reklama

Reklama