Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

salalala 

všechny recenze uživatele

Prakticky nehodnotitelný dokument, který připomíná Zelenkovy mystifikace, jen dotažené k absolutní dokonalosti. Casey Affleck není jako režisér příliš nápaditý a po vizuální stránce moc nezaujme, ono to ale vlastně není potřeba, když má k ruce bizarního Phoenixe, který tu předvádí ojedinělý výkon a jeho proměna v totálního váguse a nihilistu je naprosto důvěryhodná. Těžko říct, zda to opravdu tihle dva tak zamýšleli, nebo se k této fabulaci rozhodli, až poté, co tento pokus nevyšel, ale ono je to vlastně úplně jedno, protože I'm Still Here je hodně unikátní film, v němž jedna bizarní scéna následuje druhou a k naprostým vrcholům patří rozhovor u Lettermana a několik Phoenixových koncertů, z nichž naprosto vyčnívá celková trapnost situace. Pokud navíc chcete vidět, jak vypadá, když vám někdo doslova na*ere na hlavu, tak neváhejte, protože i takováhle scéna tu je a je fakt, že jsem nikdy nic podobného neviděl. I po sedmi letech nevím, co si o výsledné podobě filmu myslet, každopádně to Phoenixovi asi moc neuškodilo a jen dokázalo, jak geniální herec to je. Jeden z nejbizarnějších filmů, co jsem kdy viděl. 50% ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

Joaquin Pheonix aka Trol Master. koukat se na to moc nedalo a posouval sem, ale obrovskej respekt za to jak si jeden z nej. herců ze sebe dokáže udělat tak absolutní prdel a všechny tak totálně trolit :D wowowwow. :D  místama sem se tak hodně smál jak sere na nějaké "mělo by se" a "měl bych" absolutní hra s charakterem, hra s egem. (ale ja jasný že toho trola v sobě samozřejmě má i přirozeně, jinak by to takhle moc dobře nedal) :D ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Natočit něco tak originálního a bláznivého, na to je třeba mít koule na správném místě. Nevím, do jaké míry jsem byl ovlivněn tím, že jsem samozřejmě předem věděl, že se jedná o mystifikaci. Možná kdybych to nevěděl, tak jsem celý snímek vnímal úplně jinak. Každopádně jsem Joaquinovi nevěřil ani popel. Přišlo mi, že tlačí úplně brutálně na pilu a není absolutně přirozený. Nemohu v tomto ohledu sdílet davový obdiv vůči jeho herectví. Mnohem důvěryhodněji na mě působili jeho dva poskoci, u kterých jsem si skutečně nebyl jistý, zda v tom jedou s ním, nebo jsem pouze obětními beránky. Především ten pán, který rád ukazoval bimbáska a nechával se Joaquinem utlačovat, byl fenomenální. Jeho následná scat pomsta neměla potom chybičku. Dále mě neskutečně bavila ta Joaquinova epická střetnutí s tím negerským hudebníkem. Nejvíce asi to, kde mu Joaquin představoval svoji "úžasnou" tvorbu. Bohužel tyhle luxusní pasáže byly zhruba půl na půl s pasážemi, které byly podstatně méně zajímavé. Kdybych v sobě našel dost odvahy, tak bych je označil skoro až za debilní a nezajímavé. Jinak se snímeček nesl přesně v tom rytmu, který jsem před zhlédnutím očekával. Jen se mi příliš nelíbila režisérská práce. Nemyslím si, že film jako celek funguje nějak zvlášť dobře. Baví spíše v jednotlivých oddělených epizodkách. Na druhé straně oceňuji nehynoucí odvahu se tak šíleného projektu zúčastnit. Muselo to být psychicky mnohem náročnější, než se na první pohled mohlo zdát. Trošku mě zarmoutilo, že film nenabídl více informací z tehdejších médií. Tahle kauza v době vzniku zcela utekla mé pozornosti. Netuším, jak přesně byl tehdy Joaquin Phoenix vnímán širší veřejností a bohužel jsem i kapičku líný to zpětně dohledávat. Celkové hodnocení bych viděl někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Bohužel jsem tam tu čtvrtou za celý den přemítání prostě nenašel, i když mám pro podobné legrácky rozhodně slabost. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přes veškeré snahy veřejnosti jakkoliv tenhle snímek vychválit se mi do toho vůbec nechtělo.Tak to ale se mnou občas bývá a tak jsem se tedy donutila - také díky tomu, že Joaquin Phoenix patří mezi mé oblíbené osobnosti. Co se týče samotného snímku tak bych to definovala takto-začátek podle mě velice zajímavě nasadil laťku pak se děj pozvolna udržoval na pořád stejné linii občas jsem opravdu měla chuť to vypnout ale to mám někdy u dobrých filmů třeba i těch oscarových...Samozřejmě pojetí příběhu a na samotný první režijní počin Caseyho Afflecka je to více než dobré(tedy za tři).Moc se mi líbil začátek filmu, který navazoval na konec - člověk by neřekl jak moc řekne takovýto jednoduchý záběr(obzvlášť,když znáte Joaquinův pravý příběh plný bolesti...).Prostě a jednoduše Joaquin :-) . ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou Phoenix se švárou dohodli, že všem naserou na hlavu. A začnou nejdřív u sebe. J.P. je macho hovado a Affleck to celé točí jako Třeštíková. Je to totální nářez od začátku do konce, trapnost nejtvrdšího kalibru, humor par excellence. Top moment je u Combse ve studiu. Compli-fuckin'-cation! Jenom doufám, že Phoenixe ještě někdo nechá hrát v normálním filmu. Herec je to vynikající. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • 11. února 2009 byl Joaquin Phoenix hostem Noční show Davida Lettermana. Toto vystoupení vyvolalo řadu diskuzí, když se herec dostavil viditelně neupravený a na otázky moderátora odpovídal buď jedním slovem, maximálně jednou větou, nebo vůbec. David Letterman se s ním nakonec rozloučil slovy: „Je to škoda, že si tu dnes s námi nemohl být." (Sony1994)
  • Na konci rozhovoru v Late Show Phoenix vstane, sundá si brýle a potřese si rukou s Lettermanem. Tuto neopatrnost mu Affleck později vytýkal. (Brousitch)

Reklama

Reklama