Reklama

Reklama

Americké drama, které vychází z krátkometrážního oscarového dokumentu a napsal ho scenárista úspěšného filmu Philadelphia, je inspirované skutečným milostným příběhem Laurel Hesterové (Julianne Moore) a Stacie Andreeové (Ellen Page) a jejich bojem za spravedlnost. Když se vyznamenaná policejní detektivka Laurel z New Jersey dozví, že má rakovinu, chce nechat převést těžce vydřenou vdovskou penzi na svou registrovanou partnerku Stacie. Úředníci se však spiknou, aby jí v tom zabránili. Neústupný detektiv Dane Wells (Michael Shannon) a aktivista Steven Goldstein (Steve Carell) spojí své síly na Laurelinu obranu a sjednotí policejní důstojníky i běžné občany, aby podpořili jejich boj za rovnoprávnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (65)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Začátek mě nebavil ani trochu, film začíná být koukatelný až ve chvíli, kdy je zřejmé, že byrokrati se nedají snadno. Ellen Page mám ráda, ale tady se mi nelíbila,hrála divně, nevěřila jsem jí nic, jen tu výměnu kol, lezla mi na nervy... Příběh zajímavý, no film hodnotím jako slabší průměr. Třetí hvězdička je za vynikajícího Shannona. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film s takým (true) príbehom, pri ktorom by sme mali zastaviť na niekoľko minút. A hlavne položiť si sám sebe otázky, ktoré sa objavia vo filmu. Silná hra J. Moore, pri ktorom E. Page a M. Shannon len asistujú. Veľmi malá ale perfektne využitá príležitosť pre S. Carella. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Reklama

Ernia 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tak rok zpátky jsem si byla skoro jistá, že by se tenhle film mohl dostat do letošního award race a poté, co kolem něj všechno utichlo, jsem si říkala, že to bude kvůli Carol, která už sama zachránila akademii od #OscarsSoStraight. Pravdou nicméně je, že tenhle film není žádný zázrak. Hlavním esem je samozřejmě tématika diskriminace, ale zpracování není ničím originální. A je možné že Julianne a Ellen mají lepší chemii mimo kameru než před ní? ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno to bude z mojej strany trošku fanboyizmus, ale nebudem sa tváriť, že by mi na tom záležalo. Pretože musím úprimne povedať, že mne sa spracovanie filmu "Freeheld" veľmi páčilo a mal som z neho veľmi dobré pocity. V prvom rade je to veľmi zaujímavý príbeh, ktorý určite stojí za to, aby sa o ňom niečo povedalo a človek sa mohol viac dozvedieť, no súčasne si myslím, že je to aj skvelá príležitosť ukázať talenty všetkých našich hercov. Julianne Moore podľa mňa funguje veľmi dobre a človek jej vžitie do role skutočne verí. Z jej strany si myslím, že odviedla skvelú robotu. Teraz si ale povedzme o Ellen Page, ktorá je tu podľa mňa ešte lepšie než Moore. Prečo? Pretože v scénkach kde sa stará o Laurel a všetko to musí prežívať jej vidno v tvári všetky emócie a bolesti, ktorými si prechádza. A zvláda to tak dobre, že jej to verím všetkými desiatimi. Nie je jediná scénka, kde by som jej to na tvári nevidel. Steve Carell bola dobrá voľba, aby občas trošku odľahčil drámu a potom je tu aj Michael Shannon v role Laurelinho kolegu a partnera. A je obdivuhodné vidieť boj, ktorý pre svoju najlepšiu priateľku a dlhoročnú partnerku zvádza. Sledovať všetkých v tomto filme je skvelé. Plus ešte pochváli aj Josha Charlesa, ktorý skutočne dal veľkú osobnosť svojej postave a chápeme aj jeho motívy, no súčasne veríme, že s ním príde ten zlomový bod. Film nie je príliš melodramatický ani nudný a pôsobí pre mňa aj uveriteľne. Osobne musím povedať, že som veľmi spokojný s tým čo som dostal. "Freeheld" je podľa mňa určite hodný vášho času. Ak máte radi dramatické filmy zo života, hovorím určite, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: A ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Úplný začiatok filmu mi prišiel lacný, potom zase akoby nám toho chceli veľa a rýchlo povedať ... myslela som si, že ma film nebude baviť, že nepôjde viac do hĺbky. Opak je pravdou a navyše ma príbeh Stacie a Laurel neskutočne dojal. Doslova. Natočené to bolo s citom, výborne zahraté a hudba skvelo pasovala. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se převážně v městě Manhasset v New Yorku, scény u soudu se natáčely v městě Rye ve stejném státě. (hansel97)

Související novinky

Po Obamovi za tajnými agenty

Po Obamovi za tajnými agenty

17.03.2014

Zach Galifianakis se proslavil rolí podivína Alana v Pařbě ve Vegas, v posledních dnech jej ale internetový lid vídá spíš jako moderátora komediální show Mezi dvěma kapradinami, ve které se nečekaně… (více)

Reklama

Reklama