Reklama

Reklama

Tajemství starého hotelu

  • USA The Innkeepers (více)
Trailer 1

Claire (Sara Paxton) a Luke (Pat Healy) jsou posledními zbývajícími zaměstnanci v hotelu Yankee Pedlar Inn, který má být po více než 100 letech fungování uzavřen. V minulosti se tu odehrála děsivá vražda dívky, jejíž tělo bylo poté ponecháno po tři dny ve sklepení, aby na hrozný čin nikdo nepřišel. Hotel získává pověst nejstrašidelnějšího hotelu Nové Anglie. Claire a Luke jsou určeni k tomu, aby odhalili tajemství hotelu a potvrdili tak jeho temnou pověst. Do hotelu přicházejí poslední hosté a vše se zatím zdá být normální. Luke na své internetové stránce popisuje podivné události v hotelu. Mladé Claire vypráví o tom, jak v hotelu uviděl ducha zavražděné dívky a během nocí proto nahrává zvuky v domě. O nahrávání se střídá s Claire, která jako první narazí na divné zvuky a události. Jejich pátrání je usilovnější a nebezpečnější. Zjišťují, že klíč ke všemu je ve sklepení hotelu. Když se rozhodnou navštívit jeho temné chodby, zjišťují, že tak neměli raději nikdy učinit. (Beastmaster4)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

chezush 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Měla jsem vysoké očekávání - už jen díky traileru, který mi toho dost nasliboval a když tak na to koukám zpětně, tak je samotný trailer lepší než celý film. Žádné zvraty, překvapení, příběh, slabý dialog a nejhorší ze všeho je snad ten konec. Dvě hlavní postavy je nudné sledovat, pořád čekáte až se něco stane a ve finále se vlastně nestane vůbec nic. Prostředí, kde se film odehrává je sice pěkné, ale co z toho? když zbytek filmu je nuda. Škoda, škoda.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe naraziť na kvalitný horor hodný piatich hviezdičiek je už celkom unikátne, tak prečo si nevychutnať aspoň ten štandardný priemer, ktorý nám dnešná doba ponúka? Pôvodne som chcel dať 3* ale keď som sa pozrel na ostatné horory čo som kedy videl, no nemohol som dať tak málo. Napríklad pri tomto filme ma veľmi pobavila prvá pól hoďka a nevinná tvárička Sary Paxton, ktorá však nemala nič spoločné s hororom, ale zato ma pohodovo naladila, kvôli čomu sa mi The Innkeepers páčilo. ()

Reklama

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč. /// Edit druhý den: Aha, už chápu! To natočil stejný režisér jako The House of the Devil, z jehož pojetí estetiky osmdesátek mě málem opustily vnitřnosti -- já trouba si toho nevšiml. Dobře mi tak. Tenhle film je ještě výrazně prázdnější a slabší. Duchovské elementy, na to, že na 1:40 film o ničem byly asi tak čtyři desetivteřiny, nestačily. /// Ještě bych dodal -- film mívá dva plány, na pozadí nějakého děje se vypráví vnitřní drama postav, jejich vývoj odněkud někam, překonání krize, dospění a tak. Tady první plán byla hrozně slabá bububu bez děje, a druhý plán byl naznačený tak hrozně špatně (postavy byly úplně nesmyslné a bezživotné) a natolik nefungoval, že to prostě nechápu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento horor má 2 zásadné problémy. Prvý: nič sa v ňom nedeje. Párik sa potuluje po atmosférickom hoteli. Vie, že tu možno je duch, ale nejako extra to nerieši. Síce sa ho občas snaží zachytiť na kameru, ale v zásade o žiadny plnohodnotný dej nejde. Netuším, prečo to muselo trvať až dve hodiny. A druhý problém: film nie je príliš strašidelný. Väčšina scén, z ktorých sa divák zľakne, pozostáva z toho, že všade panuje hrobové ticho a zrazu zvrieskne hudba a dvere sa zabuchnú samé od seba. Takéto strašidelné scény vie robiť s prepáčením každý druhý debil. Snímka je plná logických hovadín a pozoruhodných náhod. V hoteli sa náhodou nachádza médium alebo postavám hrozí smrteľné nebezpečenstvo od ducha, ale napriek tomu si najskôr idú zbaliť veci (!), lebo šak čo, pohoda. Naopak, oceňujem príjemne pomalé, ležérne budovanie hrôzostrašnej atmosféry... ktorá je však budovaná TAK pomaly, až pri tom zrejme zaspíte. Herci sa snažia, ale nemajú čo hrať. Režisér pri budovaní pomalej atmosféry zaspal rovnako, ako vy, či ja. A scenár stojí za prázdny tetrapack od plnotučného mlieka. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Působivý horor, který zaujal i mne a to se za jejich velkého fandu rozhodně nepovažuju. Ti West dokázal natočit horor s atmosférou a stylem, na které jsem byl zvyklý několik let zpět. To na mě zapůsobilo asi nejvíc. Žádné krvavé lázně, nechutné úchylné pitvačky, jak je zvykem posledních let, ale pěkně zvládnutá, mrazivá cesta starým hotelem s mrazivou pověstí. Příběh je vlastně hodně kvalitní divadlo dvou herců. Sara Paxton (Claire) působí hodně mile, celkově jako normální a hezká holka odvedle, chvílema roztomilá, malinko roztěkaná a unuděná prací v hotelu, poté nezvykle statečná :-). Pat Healy (Luke) jako lehce introvertní podivín, kterého byste si asi v reálu ani nevšimli. K tomu pár normálních i nezvyklých hostů hotelu a to je celé herecké obsazení. Ti West spojil obyčejný pracovní život dvou posledních zaměstnanců hotelu (který je okořeněn i o vtipné pasáže) s jeho temnou pověstí. K tomu tzv. strašidelnému se tak prokousáváme svižně a s nevinností (Sara Paxton - Claire). Při prvním pořádném záběru ducha, kdy se vedle Claire začne zvedat prostěradlo si říkáte "to si snad dělají pr..l" a ono ouva, nedělají a navíc to má správný efekt. Poslední minuty filmu už jsou jen děsivá a napínavá jízda. Perfektní je např. scéna ve sklepení, kde Claire a Luke žádají ducha mrtvé dívky, aby jim dal znamení své existence. Nevím, co si hlavně Pat Healy promítal v hlavě, ale zahrál to na 1*. Celkově tedy velké překvapení a THE INNKEEPERS řadím hned mezi své BEST HORROR. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natáčaný v skutočnom hoteli Yankee Pedlar Inn v Torringtone, Connecticut. Natáčalo sa 17 dní. (beso74)

Reklama

Reklama