Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Voják Miller (Toby Kebbell) se vrací z války v Afghánistánu konečně domů. Idyla však netrvá dlouho. Miller odhalí spiknutí, do kterého jsou zataženy zpravodajské služby a nebezpečný drogový kartel. I když mu jde o život, rozhodne se toto spiknutí překazit, i kdyby ho to mělo stát život. (toy79)

Recenze (43)

gandie 

všechny recenze uživatele

Na britskych filmech mam rad zpracovani... Kdyz je film z ulic, kde vladnou gangy, drogy, zbrane, kamera se prespne do nebarevneho, spinaveho, ale prokresleneho modu, kde vidite vsechny detaily. V americkem filmu ma zapornak svitive oranzovy oblek ale stoji pod lampou, ktera neosviti ani spicky jeho bot... Briti si hraji s realitou, kdyz veterana riznou nozem do zeber, nejen ze krvaci, ale jeste ho to boli, kdyz uznaji za vhodne postavit proti sobe gang a vojaka, vidite ze herec cvicil i vojenskou taktiku a ze vi co dela... Aldspon pro me naoko. Moje dve hvezdicky jsou prave za tohle, cloveka vic vtahne realita. ()

Money_too 

všechny recenze uživatele

Špionážní veledílo z britské produkce. Jinak se tento film nedá nazvat. Jedná se totiž o čistou filmařskou práci s výborným hereckým výkonem. Toby Kebbell válí coby válečný veterán uchycující se v jedné velké špionážní síti hledajíc teroristické buňky v Londýně. Do toho mix typického ,,dirty" prostředí ovládaného pouličními gangy. Film se vleče, je možné, že kdekdo se bude nudit,ale opravdu stojí za to dokoukat do konce, přímo do strategicky dokonalé přestřelky, kdy Millerovi věříte každý jeho pohyb po ,,bojišti". Pro milovníky britského naturalismu a tvrdého žánru lahůdka! ()

Reklama

maciii 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalu odvyprávěné (což mi nevadilo) a na můj vkus příliš chladné. Osobně mám ráda filmy s trochu hlubším ponorem do osobností svých hrdinů, jejich pohnutek i vztahů. Tenhle film kolem mě dneska prošel, a zítra si už nebudu pamatovat o čem byl. Navíc zde je naprosto zřetelné, že Tobyho obličej není dělaný pro vážné role a měl by se radši držet černých komedií. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Film o chlápkovi který se čerstvě vrátí z Afghánistánu, nechá si od kámošova bratra dohodit job, který zahrnuje především sledování špionské slečny se kterou občas prohodí pár slov a odhalování čehosi megaspikleneckého. Jo a nakonec si udělá na sídlišti střelnici z tamnějších negrů. Už při čtení obsahu jsem si vzpomněl na Kráčející skálu, kde má sice hlavní hrdina místo M16ky dřevěný trám a nestřílí negry, nýbrž mlátí árijské chlapečky. Ač je The Veteran o nějakou tu třídu menší béčko, má o něco promyšlenější scénář a jako celek to působí krapet realističtěji, tak o to víc je to kurva hrozná nuda. Těch prvních 40 minut jsem se zoufale snažil soustředit, vzdal jsem to a někdy v 80té minutě jsem poklimbával. Závěrečná přestřelka sice nebyla žádná špica, ale po takové nudě to bylo vysvobození a konečně něco koukatelného. Tak dávám dvě, jelikož se cítim provinile, že jsem se na tu ptákovinu dostatečně nesoustředil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takto to dopadne, ked sa srackoidny reziser pokusi spracovat seriouznu temu. Nedavno sa o nieco podobne pokusil dalsi expert na odpadove filmy Uwe Boll s filmom Rampage. Lenze v jeho podani to bolo ovela zabavnejsie, lebo jeho hrdinovy jebne hned na zaciatku a zvysok filmu sa aspon mozeme bavit trashovymi akcnymi scenami. Hope na to isiel ambicioznejsie. Vacsinu filmu venoval civilnemu vykresleniu hlavneho hrdinu a prostredia. Lenze vysledkom je sterilna nuda. Cely cas prakticky len sledujeme ako nas hrdina niekoho sleduje a obcas si s niekym pokeca. Fakt nuda, ale bol som ochotny dat 2*. Lenze nakoniec nasmu hrdinovi definitivne jebne a rozhodne sa vsetkych tych smejdov, ktori ziju v jeho stvrti postrielat. Najskôr to malo fungovat ako sokujuca katarzia, ale ja som sa citil trapne. Ziadne emocie sa u mna nedostavili. V tomto prevedeni by ta prestrelka mohla fungovat v nejakom priamociarom akcnom becku, ale v serioznej drame nie. Takze za nu nakoniec strhavam dalsiu hviezdicku. 2/10. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Danny Turner (Tom Brooke) nastupuje do auta k Millerovi (Toby Kebbell), drží v ruce láhev Lucozade. Po nástupu do auta však pije z láhve s čistou vodou. (Spectr)

Reklama

Reklama