Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

H34D 

všechny recenze uživatele

Dá se říci, že tento film se snaží k tematice očí v hororu přistupovat originálně, avšak v konečném důsledku je to zase zděšená bezmocná osůbka utíkající před svým vrahem. Ne zcela dokonalá dotaženost námětu je tedy největší slabinou filmu, přesto tato slabina nění nikterak zlomová. Ba naopak Juliiny oči jsou velice bytelným a atmosferickým hororem - charismatická hlavní postava, depresivní prostory, jen pár lekaček a raději více strachu budovaného skrze atmosféru a identifikaci s prožíváním hlavní postavy. Nevím sice jak je to s těmi "neviditelnými" lidmi, ale Julia má mé hluboké, vystrašené, sympatie. 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môže mi niekto vysvetliť, v čom tak špecifickom sa tento španielsky psycho horor líši od tuctovej americkej pásovej trilerovej tvorby? Možno iným prostredím a trochu sugestívnejším podaním, ale scenár je podľa mňa stále neprekvapivý priemer, akých v Španielsku vznikne ročne niekoľko desiatok. Záver sľubuje niečo prekvapivé, snaď i nadprirodzené, ponúkne ale iba absolútne tuctové vyústenie. Najväčším plusom sú tak herci. Takto kritický som iba vzhľadom na vysoké hodnotenia, v podstate som bol spokojný. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Los Ojos de Julia není vůbec špatný snímek, jehož žánrové zařazení mezi horory možná není zcela na místě, neboť dle mého názoru jde nejvíce právě o thriller s mysteriózními prvky. Hororových scén by divák napočítal hravě na prstech jedné ruky a to by mu jich ještě pár zbylo, ovšem je nutné podotknout, že každá z těchto krátkých pasáží značně potěší. Celkově vzato se tomuto počinu nedá upřít parádní atmosféra, solidní zápletka a poutavost, jež přiměje diváka k pozornému sledování od začátku až do konce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Existujú neviditeľní ľudia. Nepamätáme si ich. Na ulici do nich vrážame. Nepočujeme ich otázky. Sú bez energie. Bez svetla. Vákuum.“ Producent Guillermo del Toro a skvelá španielska mama Belén Rueda si parádny SIROTINEC užili až do takej miery, že si o 3 roky dali ďalšie rande. A znova dopadlo výborne, ak nie ešte lepšie. Del Toro tomu ako šéf produkcie dodal odvahu, akú každý poriadny horor potrebuje. A Belén Rueda zasa dodala cit, nežnosť a ženskú silu. Spolu sa im podarilo vytvoriť asi zatiaľ najlepší slepecký napinák nervov, aký som videl. Možno by som negatívne vypichol dvojhodinovú dĺžku a miestami je toho strašenia paradoxne priveľa, až začnú desivé scény stagnovať, čo je bizarné. Ale výborné herecké obsadenie, kvalitne napísané postavy (u Španielov ženy nie sú hysterické kravy a chlapi zbabelci, to je veľmi fajn a osviežujúce), napínavý scenár a hŕstka fakt nepríjemných scén, to ťahajú na 80%. Snímka je TAK psychologicky prepracovaná, až paradoxne prestáva byť hororom (toto mal podľa mňa už aj SIROTINEC a iné del Torove filmy, v čele s DEVILOM a FAUNOVÝM LABYRINTOM) a stáva sa smutnou reflexiou smutného sveta. Aby som napodobnil pesničku od Elánu: dospelý horor dospelých ľudí (pre dospelých ľudí, o dospelých ľuďoch). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost napínavý španělský snímek. Ani bych to nenazval hororem. Julia je zasažena smrtí své sestry a postupně ztrácí zrak. Po smrti svého manžela dostane možnost jít na operaci očí. Bydlí v domě své sestry, kde se neustále dějí divné věci. Pomalu se sblíží se svým ošetřovatelem Ivanem. Pak ale náhle zjistí, že vše není tak, jak se zdá a že se její život ocitá v nebezpečí. Podaří se jí ve zdraví přežít? Film skvěle pracuje s kamerou i napětím a ukazuje nám pouze to, co máme vidět. Belén Rueda je v hlavní roli vynikající. Těším se na další podobné snímky. "Zahoďte ten nůž!" ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno