Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Veronika se rozhodla zemřít

Veronika se rozhodla zemřít (2009)

Klenot mezi novějšími filmy. Měl jsem strach, jelikož předloha je dokonalá, že se film zase zmrší a budu jenom naštvanej. Ale...překvapení. Nejenom, že jsem si Veroniku skoro přesně takhle představoval, ale výkon Sarah mě srazil do židle. Jistě, bez znalosti předlohy můžou divákovi utéct jemné nitky, které snad ani bez nápovědy nejdou prokouknout, ale tvůrci se jim tak šikovně vyhnuli, že to filmu neublížilo. Scéna s klavírem je jedna z nejsilnějších vůbec a atmosféra z filmu teče přímo z obrazovky hezky pod vaše nohy...pro mě jednoduše BRAVURNÍ!

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Neskutečně příjemnej film o otevírání třináctejch komnat. Bál jsem se patosu a uřvanejch scén, ale tenhle film se oběma aspektům zdárně vyhýbá a dělá z něj tak jedno velké překvapení. Hlavní dvojice je neskutečně sympatická, a vlastně nejen ta. Veškeré obyvatelstvo domu působí lidsky, až člověka napadne, kde se taková skvadra objevila. Co mě ale překvapilo nejvíc jsou komediální momenty, kterých je tu požehnaně a skutečně jsem se zasmál s chutí a nenuceností. Upřímně, filmové "pecky", motající se kolem tak vysokého hodnocení nemám rád, ne kvůli nějaké zaujatosti, ale prostě mi povětšinou nesednou, zde je vyjímka potvrzující pravidlo. Nebudu přehánět, když prohlásím, že se k filmu ještě vrátím a pravděpodobně ne jednou. A to především z důvodu přílivu optimismu, který film navzdory tématu, v člověku vyvolá. (Velké plus i za hudbu.)

Sinister

Sinister (2012)

Naprostá a totální spokojenost. Do kina jsem šel s extrémním očekáváním a odešel s pocitem zadostiučinění. Film šlape od začátku, žádný hluchý místo, jen tolik potřebný dialogy, aby divák věděl proč a jak. Lekačky fungujou luxusně, bohužel jich je dost v traileru ale kina dělá svoje a stejně jsem sebou cuknul, jako bych je viděl poprvý. A byl jsem rád, že sebou takhle škubalo celý kino. Jen škoda postarší dámy vedle mě, která se při každým cuku rozchrchlala na pět minut a já si připadal jak na plicním. Práce s kamerou, střih-parádní záležitost...Ale, ALE ta hudba a zvukovej podkres-nikdy jsem nic podobnýho neslyšel a řadím to mezi absolutní špičku, co dnešní produkce může nabídnout, alespoň ta hororová. Pointa filmu zajímavá, nechává se tušit zhruba od třetiny filmu, ale stejně jsem se k ní nedobral pořádně. Skvělej je i samotnej závěr, kterej by snad i mohl dávat naději na pokračování. Ethan je k sežrání (jako buzna si to můžu dovolit napsat), neznámá Juliet přesvědčivá a dětský casting se taky povedl...Sumasumárum jde o nejlepší horor/thriller tohoto roku a možná i za posledních pět let. Od Derricksona totálně žeru vymítání Emily Rose a dokonce ho směle řádím mezi svých deset nejoblíbenějších filmů. Od teď tam řadím i Sinister.