Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 771)

H34D 

všechny recenze uživatele

Kladné ohlasy ze všech stran zejména co se týče ne až tak dětského příběhu nemohu přímo popřít, ale subjektivně se s nimi nestotožňuji. Snaha o emocionální dopad je zde evidentní, sám jsem však zůstal nedotčen. Bavila mě vizuální pestrost, pkěné záběry (přelety), příjemná hudba v pozadí, do jisté míry i hravost, v konečném důsledku však pro mě How to Train Your Dragon neznamená víc, než jen další animák, jenž se tak úplně nestotožňuje s mým filmovým vkusem (díky dětským klišé, předvídatelnosti apod., tedy typickým vlastnostem pro tento žánr). 7/10 ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Čím sa v tejto snímke v žiadnom prípade nešetrí, je poriadna dávka humoru, ktorý je tak perfektný, že nepozorovane zastrel absenciu emocionality. Viem si predstaviť, ako by som bola z dráčika nažhavená v 3D prevedení, jeho vizuálne pohnútky sú úžasné a príbeh takisto nenudil. 4* za humor, švih a nadšenie, ale aj tak radím "Jak vycvičiť draka" k animákom, ktoré nemajú výpovednú hodnotu a pri ich pozeraní je popcorn tým najlepším možným spoločníkom. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba,animák který posunul hranice možností zas o kus dál a nezanevřel při tom i na odrostlejší publikum. Tryskající emoce, příjemný humor, přenádherná hudba (Powell se překonává) ,sympatické postavy a mě jen nezbývá nic jiného než se kochat. Mám dokonce odvahu tvrdit že je to jeden z nejlepších animáků posledních let! 100% nejjasnějších! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Bla bla bla, tyhle kecy o tom jak jste se vrátili do svých let a nevěříte tomu kolik vá je let, protože se vám to mooooc líbilo, jsou prostě jen kecy. Jasný, dobrý, neberu vám to, ale... cpát do animáku totální nerdy a dementy, kterýho kozí hlas Burachel totálně završil? Nešiky, takový ty smolaře ok, ale fakt geeka? WTF? WTF?!!! __ Já už jeden Avatar viděl a stačilo, nepotřebuji další s podobným motivem. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: William Davies, Dean DeBlois, Chris Sanders .. Další z rádoby skvělých pohádek, která sice není tak otravná jako (pro studio předešlá) Kung fu Panda, ale mnoho bodů nad rámec průměru stejně nepobírá. V zásadě jde o stejný problém jako u Pandy - nesměji se! Emocionální jazýček sice zlehka olizuje, ale také nijak výrazně, protože romantická linka je slabá a rodinná zase přespříliš tradiční. Celek rychle vyprchá. ___ Ono někdy stačí trefit se do suchého období a s trendy kabátkem. Že by vtipu a napětí člověk až pohledal pak už s naplněnou kasičkou tolik nezáleží. ..a tím začal konec Vikingů. 55%. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Po boji s obřím drakem Kliďas Velikán hledá Škyťáka a můžeme vidět ocas Bezzubky, jehož umělá polovina v ohni shořela. Následuje záběr na celého draka s postrojem na zádech. Ten by logicky měl také shořet. (Jardaboss)
  • Toothless (Bezzubka) měl být původně vymodelován podle stavby těla a hlavy vlka. Animátoři však následně zvolili jako předlohu černého pantera, někdy chybně označovaného jako černou pumu. (Miro_CZ)
  • Cressida Cowell strávila dětství na vzdáleném neobydleném ostrově na západním pobřeží Skotska, odtud pak čerpala náměty pro své knihy. V prostředí bez silnic, domů a elektřiny zbyl autorce dostatek prostoru pro představivost, z níž se zrodil svět Vikingů a draků. (CrypzzXD)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama