Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 771)

ripo 

všechny recenze uživatele

Autori predlohy draka sa zrejme nechali inspirovat vizualnou strankou Stitcha .... a tak ho jednoducho z modrej prefarbili na cierno a "bylo vymalovano" ... Film ktory moze zaujat mensieho divaka svojou akcnostou hned na zaciatku. Lenze potom prichadza cast, kde kazdy vie, co bude nasledovat, len nevie ako ... Prave tato stredna cast ma ukrutne nudila a z letargie ma neprebrala ani zaverecna bitka dobra so zlom ... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Je to poprvé co se nějakému konkurenčnímu studiu (Dreamworks) podařilo přiblížit se kvalitou tvorbě Pixaru. A to ani ne tak technickým provedením, zde budou ostatní vždy až v závěsu, ale zkrátka tím, že vytvořili opravdu pěknou pohádku. Kvality tohoto filmu totiž spočívají hlavně v jeho příběhu, který je relativně originální, ale také milý. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na animáky jsem již poněkud odrostlejší, ale každou novou informaci vítám, takže nyní již vím, že k urovnání válečného konfliktu mezi Vikingy a Draky není třeba rezoluce Rady bezpečnosti OSN. Stačí drakovi vyrobit náhradní kormidlo, přátelsky ho pošimrat na břiše, šibalsky se nechat profouknout planoucími nozdrami, osedlat ho a nejlepší juniorka kmene spontánně začne pomrkávat po rozestlaném lůžku. Příběh samotný je překvapivý asi jako přítomnost dárků pod vánočním stromkem, originality pobral asi jako mikina Abidas od žlutého kamaráda z tržnice a navíc si připadám poněkud zpátečnický, protože stále neuvažuji o možnosti zaparkovat draka ve své garáži. Přesto jsem se, Ódine a Thóre divte se, bavil o něco víc, než jsem ochoten přiznat. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 2 nominacie: Najlepsi animovany film / Hudba _______ Pocas prvej stvrthodinke som ocakaval prijemny priemerny animak, ale vo chvili, ked sa chlapec spriatelil s drakom to proste nemalo chybu. Hudba Johna Powella bola prekrasna, letecke akrobaticke kusky v oblakoch a aj nad oblakmi, kde bolo vidiet prekrasnu polarnu ziaru v spojitosti s uzasnou hudbou sa da zrovnavat s kvalitami AVATARU (2009) a tym padom bol trojdimenzionalny zazitok vyuzity maximalne a na rozdiel od SUBOJA TITANOV sa totalne vyplatil. Uz si ani nepamätam, ktory animak sa mi naposledy tak pacil, ako tento klenot. __________ Gerard Butler - (Stoick) +++ Jay Baruchel - (Hiccup) +++ America Ferrera - (Astrid) +++ Jonah Hill - (Snotlout) +++ Kristen Wiig - (Ruffnut) +++ Craig Ferguson - (Gobber) +++ Hudba: John Powell +++ (Videl v 3D kine 27.04.2010) +++ ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku, čím je tento animák výjimečný. A sám si i odpovím. Ničím. Tedy samozřejmě kromě nejmodernější 3D grafiky. A jinak? Šablonovitý příběh, který je nám jasný po prvních pěti minutách. Hlavní hrdina, který nezaujme, takovej neutrální trouba. Scenérie mi přišla jako okopírovaná z Avataru. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Toothless (Bezzubka) měl být původně vymodelován podle stavby těla a hlavy vlka. Animátoři však následně zvolili jako předlohu černého pantera, někdy chybně označovaného jako černou pumu. (Miro_CZ)
  • V jednom záběru se objeví více než 800 Vikingů najednou, v jiném pak pro změnu 2 500 draků najednou. (Geriel)
  • Náčelník Vikingov Stoick (Chladnobrv) má svoje meno po stoickej filozofii, ktorá vznikla koncom 4. storočia p.n.l. a učila o súdržnosti človeka s prírodou a zachovaniu pokoja a apatie. (Lukoh)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama