Reklama

Reklama

Jak vycvičit draky: Dar Nočního běsa

  • USA Dragons: Gift of the Night Fury (více)

Na Blpu nastává to nejkrásnější období v celém roce – vikinské Žránoce. Vikingové se těší, že je poprvé oslaví ve společnosti svých dračích přátel a pro všechny to bude nezapomenutelný zážitek. Jenže draci bez vysvětlení odlétají a nikdo nezná pravý důvod jejich náhlého zmizení. Zůstává jen Bezzubka, který nemůže létat samostatně. Sváteční veselí však nemůže propuknout naplno, pokud vám chybí někdo, koho máte rádi. Nastává proto chvíle odhalit velké dračí tajemství a přivést je zpátky domů. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Wasn't this a great idea?" "Uh-huh! Everybody's gonna be so surprised!"     Krátky bonus k veľmi úspešnému animovanému filmu How to Train Your Dragon (2010), v ktorom je ten svet Vikingov a drakov tak nasilu namontovaný do sviatočnej fasády, až to pôsobí otravne. Na jednej strane tu je umelá snaha dojímať pôsobením na rodinné cítenie (milučké mláďatká), na druhej strane je to ale infantilné a nevtipné (pár svetlých výnimiek sa ale nájde, ako vybuchujúce vajcia a nájdená prilba). ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

K naprosto úchvatnému filmu Jak vycvičit draka tu máme vánoční speciál, který není o nic horší, ba naopak. A musím pochválit producenty, že se nenechali strhnout cliché, a když se na konci vraceli všichni draci s malými dráčátky - které mimochodem byly naprosto k zulíbaní - tak Bezzubce malého oheň chrlícího tvorečka nenadělili. ()

Reklama

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Koukám, že s nimianimáky provázejícími úsměšní celovečerní filmy se začíná pomalu trhat pytel. Inu, proč ne. Narovinu se přiznám, že nemám rád vánoční speciály jakéhokoli druhu. V tomto případě mohu alespoň spokojeně pozvednou obočí, jelikož vánoční motiv tolik nebije do očí. Přesto pokud si chcete rozšířit obzory v této oblasti, pak Legend of the Boneknapper Dragon je mnohem zábavnější varianta a vůbec nevadí, že z poloviny nejde o klasickou animaci. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Pôvodný "Ako vycvičiť draka" bol dandy film a myslel som, že aj najlepší celovečerný animák roka (aj keď mu Oscara ukradlo Toy Story III). Bol veľmi originálny a mal úžasnú CGI. Dragons: Gift of the Night Fury je nedávno vydaný kraťas s postavami z filmu a vychádza na disku s ďalším kraťasom (oveľa horším, ak by som mal povedať). V mnohých ohľadoch je to Vianočný kraťas- no bez Ježiška alebo iných kresťanských ozdôb (Vikingovia sú predsa pohanský národ). Je celkom príjemný... a dokonca na konci aj pohladí srdce. Ale nie je zrovna originálny a nie je tak úžasný keď už ste videli film. Ale animácia je veľmi pekná a ak ste fanúšikom filmu, tak stojí za to si ho aj pozrieť.Roztomilé. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nechápu! Mě tych 20 minut solidně rozsekalo, teda konkrétně nejvíc ten konec! Ta Powellova hudba je neskrotná a megalomanská, plus ty fly scény! Mět dvakrát husinu během krátkometrážního filmu v takové intenzitě, to jsem ještě nezažil. :-)). Nejenom hudba, ale i ta vikingská doba, cit pro příběh a nápaditost jde znatelně vidět i tu a je to boží. Moc fajné. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se měl původně jmenovat „How to Hatch Your Dragon“. (pajik)

Reklama

Reklama