Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 2

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 716)

tron 

všechny recenze uživatele

Snaživý horor. Som rád, že som ho videl, ale nie je to žiadna žánrová revolúcia. Ak pre niekoho je, tak len pre toho, kto videl málo hororov a najstarší z nich bol z roku 1980. Samozrejme si uvedomujem, aké hrozne ťažké je v dnešnej dobe nakrútiť horor, aký tu ešte nebol. Ale len cítim potrebu sucho skonštatovať, že Sinister sa medzi tieto revolučné a fenomenálne horory rozhodne nezaradí. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kruh šmrncnutý 8mm. Po delší době zase zajímavý horor s pseudokriminální zápletkou. Přestože se Derrickson křečovitě drží známé hororové osnovy a vůbec ničím nepřekvapuje, daří se mu překvapivě slušně budovat atmosféru. Zde bych vyzdvihl um Christphera Younga, který se stává současnou jedničkou na poli áčkových hororových snímků. Škoda, že s blížícím se závěrem veškeré kouzlo, které tento snímek má vyprchává. Vyloženě trapných momentů je tam naštěstí jen pár, takže zase jednou koukatelná skoroduchařina. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi tradiční hororový námět v perfektním kabátku. V podstatě je to dost podobný loňskému Insidious, akorát pomalejší, klidnější, depresivnější a znepokojivější. Zatímco Insidious sázel spíš na šokantní lekačky a ve finále na hektickou snovou hororovou atmosféru, Sinister pomaličku polehoučku odhaluje mystérium za několika vyvražděnými rodinami, dává najevo, že hrůzný démon je na dosah, a nechává diváky, aby jim strach zalezl pod kůži. Není to zkrátka tak vděčná hororová atrakce jako Wanova loňská pecka, ale nepříjemné pocity při sledování umí vyvolat úspěšně. Démoni v posledních letech letí :) Rozhodně jeden z nejlepších letošních hororů, přičemž z těch žánrově zcela čistých je asi úplně na špici. Takhle pěkně udělaná čirá filmová hrůza se nevidí často (bohužel), děkuji HCE, že si ji tentokrát můžeme vychutnat v kině i u nás v ČR. A PSko těm dvěma pubertálním, užvaněným, do sedadla kopajícím lesbickým mrdkám, co seděly za mnou: Doufám, že vám vyschnou. Horror movie of the year ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $48,086,90Tržby Celosvetovo $87,727,807Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,795,226Tržby za predaj DVD v USA $10,568,808║ V skutku na minimálnom mieste dokáže nabudiť dosť silnú atmosféru tento horror, Ethan Hawke to slušne uhrá, réžia zručná, zbytočne netlačí na diváka, príbeh nenudí, za čo môžu aj tie "kruté" domáce videá, záverom to už vypadalo že to nebude poriadne uzavreté ale nakoniec to všetko ako tak dalo zmysel. /videl v kine: 80%/ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horor, který má myšlenku a ta myšlenka děsí! Dobrý scénář, hlavně co se týče vražd (všichni musí uznat, že sekačka neměla chybu) super kamera, úžasná atmosféra.. Jediný problém který u mě nastal byl, že s postupnou gradací jsem věděla, jak to skončí.. Což mi trochu ubralo na zážitku, ale nezabránilo tomu, že bych nechtěla vidět znovu! SPOILER: Další důkaz toho, že horory s dětmi jsou opravdu ty nejstrašidelnější!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení snuff filmu "Pool Party '66" ve filmu Sinister bylo velmi obtížné. Herci, kteří hráli rodinu odsouzenou k záhubě, byli ve skutečnosti přivázáni k židlím a vtaženi pod vodu. Filmaři museli být nesmírně opatrní, aby se při natáčení scény nikomu nic nestalo. Další komplikace nastaly při natáčení vraha pod vodou. Nicholas King (Bughuul) musel při natáčení nosit závaží a zůstat několik vteřin pod vodou. Jelikož se scéna natáčela výhradně na super 8mm film, bylo třeba dbát na správné nastavení kamery, jinak by se scéna musela mnohokrát opakovat. (pornogrind)
  • Had, ktorého objaví Ellison Oswalt (Ethan Hawke) na povale pod vekom od krabice, je nejedovatá Hadiarka (lat. Lampropeltis), medzi teraristami bežne označovaná ako Korálovka. (Sancty)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama