Reklama

Reklama

Ring 2

  • Japonsko Ring 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Už jste slyšeli o videozáznamu, který je lepší nikdy nevidět? Zatím každý, kdo ho zhlédnul, do týdne zemřel v záchvatech hrůzy. Jste v nebezpečí, i když se o něm chcete dopátrat něco víc! Stejně jako odvážná Mai Takano, která se snaží zjistit okolnosti smrti svého přítele Ryuji. Brzy se dozvídá o dívce Sadako, která zemřela před mnoha lety, ale její vražedný duch stále žije a neúnavně hledá další oběti. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

tombac 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Ring. Ring 2 je po režijní stránce perfektní a vizuálně velice povedený duchařský horror. Stejně jako předchozí díl a jeho prequel Ring 0:Zrození je postaven na pomalém tempu a bravurní tísnivé atmosféře. To Japonci zvládají na výbornou, stačí se vedle dílů Ringu podívat také na kterýkoliv Ju-On. Oproti němu není v sérii Ring podnikán okamžitý drtivý frontální útok na divákovu nervovou soustavu. Duchové se ukazují poměrně decentně. Když už, tak to stojí za to, především Sadako vzbudí těžký respekt i u nejotrlejšího horrorového fanouška. Atmosféru budují spíše náznaky a posléze postupné odkrývání děsivých a nepřirozených detailů, podbarvené znepokojivou hudbou. Ring 2 není v tomto vyjímkou, navíc ještě přidává na mysterióznosti. Divák by si však před jeho zhlédnutím měl pustit jedničku, nebo nebude často vědět, která bije. V příběhu dvojky jsou odhalena nová fakta a skutečnosti. Některá se sice moc nezakládají na realitě a logice (údajný dlouholetý pobyt živé Sadako ve studně, vidiny Mai, která nepřišla s kazetou do styku, nadpřirozené schopnosti Masami a Yoichiho, doktorovo vymítání Sadako pomocí vědeckých přístrojů..), ale na to jsem u asijských horrorů zvyklý, takže mi to nevadilo. Ve filmu najdeme několik prvotřídně hrůzných sekvencí. Scény ve videostřižně, studně, u zrcadla, ty jsem dlouho ne a ne dostat z hlavy. Až do příchodu Ju-On: The Grudge byl Ring 2 můj asijský TOP horror a jako takovému mu těch 5 hvězd prostě musím dát. A překombinovanost děje, kterou tu filmu hodně lidí vytýká, mi vůbec nevadila. 9/10 ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Keď si mám vybrať ktorý Ring bol lepší či ten americký alebo tento japonský musím uznať že tento je lepší aj po atmosferickej stránke a zimoriavkovej extáze. Bohužial kvality prvého Ringu ale nedosahuje pretože Sadoko mi v tomto dieli velmi výrazne chýbala ale to nevadí pretože všetko to zachraňujú dobré ľakački a dobrý dej. 75 percent. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po kvalitní jedničce přišlo pokračování, které je atmosférou stále kvalitní, ale nepřineslo to v příběhu nic nového a objevovali se podobné scény jak v díle předchozím. Největší chybu, kterou nikdy neodpustím je, že ukázali opravdovou tvář Sadako, a trochu SPOILER!!: že na konci nechápavě, když jsem byl do toho jemně "zažraný", tak řekne: "Jak to, že jsi jediná, která přežila?"(viděl jsem to v českém znění, takže v japonštině to nemuselo znít tak uboze jak v dabingu..) jak tohle mohl Hideo Nakata dopustit- ze zajímavého filmu se rozuzlil smíchu plný konec, bohužel.... mé hodnocení 2,5 hvězdičky... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Některé věci z prvního filmu rozvádí do větší šíře. Občas film zajímavě pracuje se známými fakty, ale většinou (hlavně na konci) mění základ, na kterém byl postaven předchozí díl. Pravidlo, že ten, kdo uvidí videokazetu, ji musí pustit někomu jinému, aby se zachránil, zde má různé odbočky. Tím se příběh ještě více komplikuje a divák v tom pak má místy guláš. Kdyby závěrečná scéna byla alespoň stejně tak děsivá jako v jedničce, byl bych ochoten přihodit ještě jednu hvězdičku. Nejpůsobivější "kruhovskou" scénou je ta ve střižně (nebudu dále prozrazovat). Ve filmu je ještě pár takových špeků, ale i přes to se mi koncentrace hrůzy zdála docela řídká. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jestliže se první Ringu dalo ještě považovat za horor, jeho pokračování už strašidelné opravdu není. Příběh se posunul do ryze mysteriózní roviny, ve které hraje prim vyšetřování událostí prvního filmu a snaha o vědecké vysvětlení nadpřirozených jevů spojených s neblaze proslulou videokazetou. Nic proti tomu – film určitě není nudný, stále má výbornou atmosféru, ale pro západního diváka představuje těžký oříšek. Zmatečnost celého filmu nejlépe dokládá závěrečná scéna u bazénu, respektive ve studni, po které jsem jen tak nechápavě pokrčil rameny… Abych řekl pravdu, osobně příliš nerozumím tomu, proč je zrovna Ringu považováno za takový kult – jakkoli chápu, že Ringu bylo prostě první a inspirovalo mnoho jiných filmařů. Přesto – japonská scéna je na zdařilé duchařiny nesmírně bohatá a najdou se tam imho daleko zajímavější a hlavně děsivější kusy – třeba Ju-on. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama