Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů, který děsí spíše svou průměrností než obsahem, ačkoliv tedy pár působivých scén taky má (hlavně tedy ve vygradovaném závěru). Nic více o druhém remaku-neremaku Amityville asi říct nedovedu, pokud člověk semtam koukne na nějaký levný horor, tak přesně může čekat podobný souhrn událostí. Mckenna Grace je opět působivá, Jennifer Morrison je tu málo a Cameron "Jerome" Monaghan to z průměru úplně nevyseká..Na druhou stranu tam ani nějaké vyšší ambice zřejmě nebyly a uteče to docela rychle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Amityvillský barák už je také řádně přežvýkané téma, takže od nejnovějšího zpracování jsem žádné zázraky nečekal. A také žádné nepřišly. Ale i tak se jedná o celkem solidní strašení podle všech pravidel, které místy dokáže zaujmout atmosférou, jednou slušnou lekačkou a fajn záporákem. Sedělo mi obsazení plné celkem osvědčených tváří, kterým překvapivě panuje tam nejméně okoukaná Bella Thorne. Spokojenost, ale humbuk, který se kolem toho nadělal, ten moc nechápu. 65% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako Ľudská stonožka 2, aj toto vychádza z myšlienky, že „to predtým“ boli len obyčajné filmy. Ale s tým rozdielom, že filmy podľa skutočných udalostí, kedy šialený magor v spánku brutálne postrieľal vlastných rodičov a ako bonus pridal súrodencov. Neskôr pošuk tvrdil, že mu to prikázali „hlasy“. No, hmmm. Nový Amityville je štandardná, predvídateľná, nenáročná duchárska „klasika“. No celkom ma bavila, mala fajn hercov, dobrú atmosféru a scenár oživil zaujímavý motív brata v kóme. Ku koncu to pritvrdilo, ale že by ma to nejako extra strhlo, to sa ozaj povedať nedá. Režisérov predchádzajúci film, Maniak s Elijahom Woodom, bol nezabudnuteľnejší. No ani Amityville nie je (napriek podozrivo dlho odkladanej premiére) žiadny prepadák, ale „len“ priemerný horor. Ostatne, že po legendárnej časti, v ktorej vraždilo prekliate zrkadlo, už nebolo kam klesať. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší hororový expert na csfd.cz si troufám říci, že i naprostý žánrový nevzdělanec, jen povrchně se seznámivší s tragikomickou genezí snímku, intuitivně vytuší hrozbu černých čísel ve zdejším hodnocení. Amityville: The Awakening se do hororových análů zapíše pouze smutným rekordem v podobě pětinásobného posunu data premiéry. Mrzkou kvalitu snímku spolehlivě předznamenává i sestup na téměř dětský rating či abnormální množství přetáček. Tato 85 minutová noční můra, ze které se divák ne a ne probudit, má velmi blízko k hororově sterilnímu Bye Bye Manovi z úvodu letošního roku. Za scénář by se musel stydět i v komatozním stavu vědomí setrvávající James a efektivita lekaček je pak přímo úměrná výkonu vašich reproduktorů. Režisér/scénárista Khalfoun však propadl nejen profesně, nýbrž i charakterově. Místo kajícné omluvy divákům v potitulkové scéně se prostřednictvím postav nabubřele naváží do relativně obstojného remaku z roku 2005. Amityville: The Awakening ode mě obdrží prachbídnou jednu hvězdu a ke kinoprojekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na filmu je super, že se v první polovině ani nebere vážně, dokonce si film dělá ze sebe legraci, místy profláklé strašení, otevírání dveří, otevírání oken a otevírání úst, v tom baráku se furt něco otevírá ! Je škoda, že režisér musel jet, podle zavedených pravidel, protože taková matka, byla rozhodně super, připomínala mi tu lacinou chůvičku z filmu Přichází Satan!, zdejší máma taky ráda koketuje ze zlem a její fanatický pohled, byl bravurní. Ale jinak nic velkého, jedny proleželý záda, pár much, brácha kostlivec a dvakrát mrtvý pes.......ohh pardon, dvakrát chcíplí pes. Co však rozhodně stojí za to, je soundtrack, který aspoň dává filmu nějakou tu atmosféru. Jinak sem měl opravdu pocit, že režisér si z toho dělá prdel. Inu i Franck nemůže, furt točit horory, o šíleném hobitovi a musí si natočit, nějaký ten sranec, aby se pak zase mohl, vytáhnout s nějakou tou čvachtavou řezničinou. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Pri otváracom víkende v USA bol film premietaný v desiatich kinách a zarobil len 742 dolárov. (Marceloo)
  • Film sa natáčal od 1. apríla do 9. mája 2014. (Arsenal83)
  • Od roku 2012 bol film sedemkrát odložený, kým konečne vyšiel v kinách 28. októbra 2017. (Arsenal83)

Reklama

Reklama