Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (722)

choze 

všechny recenze uživatele

AMITYVILLE potkává PSYCHO. Totéž co jednička - řemeslně zdatně natočená hromada klišé, lekaček a Whannelových/Wanových trademarků (panenky) s vydatným rozvíjením mytologie originálu. Patrick Wilson se pěkně mrazivě usmívá a Rose Byrne sice nemá co hrát, ale permanentně vyděšený výraz jí sluší. Z žádné Wanovy duchařiny jsem si zatím na prdel nesedl, ale v rámci žánrové zábavy všechny nadprůměrně pobaví. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mrazenie bolo kvalitné, ale celý príbeh (aj napriek tomu, že sa snaží byť plnohodnotným pokračovaním) bol len akousi obmenou prvej časti. Na druhej strane som rád, že sa pokračovania chytil opäť Wan a neprevaril to nejaký béčkový horrorový rutinér. Je cítiť, že režisér sa tento rok viac zameral na svoj doterajší masterpiece a tento film si natočil len ako chuťovku natočenú za necelý mesiac. Ľakačky miestami úderné, inokedy to bola tradičná stávka na istotu a aj herci sa v prvej časti obuli do svojich rolí oduševnenejšie. Ale napriek tomu, že sa jedná len o Wanov štandard, oproti väčšine horrorovým príspevkom je to stále na vysokej úrovni. 75%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $83,586,447Tržby Celosvetovo $161,919,318 Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,304,428Tržby za predaj DVD v USA $6,954,658 ║ veru asi som sa až moc tešil po veľmi vydarenom Wanovom V zajatí démonov, lebo tu to ide tak na pól plynu, v prvom rade strašne mimo tu udierajú vtipné vložky a tých tu je fakt dosť, celý dej na tom tak neslušne dokmášu až hrôza, lebo pokiaľ je na pľace Rose Byrne tak to má celkom dobrú atmosféru, nechýba pri jej vypätých chvíľkach slušná dávka napätia, tiež Patrick Wilson nie je najhorší ale z jeho postavou sa aj trošku zbytočne scenáristi vybláznili, nemá úplne správny ráz, troška tu vadia aj niektoré zaužívané prvky ako vŕzgajúca a otvárajúca sa skriňa, veci čo sa naokolo stále zapínajú ako klavír, rádio, detský pavúk, prebiehajúce mátohy, nuž tento ponúknutý mix nebolo proste úplne to pravé orechové takže tak troška sklamanie /videl v kine: 55%/ __moja recenzia ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Insidious: Chapter 2 plynulo nadviaže na jedničku a je to jeden z príbehov, pri ktorom sa oplatí mať vopred napozerané. Hoci má film rovnakú atmosféru a sprvoti sa zdá, že už nebude taký prekvapivý ako prvý, ukáže množstvo nových línií i prepojení. Stále obsahuje veľa nového v tejto sérii a nenudí. Postavy a myšlienka ostávajú podobné s prvým dielom a čiastočne aj systém fungovania, no do série prináša druhá kapitola jednak bohatší príbeh a aj intenzívnejšie hororové situácie. Insidious II paralelne aj mení filmový štýl, zasahuje viac do žánru krimitrileru a vyšetrovania a ponúka občasné odľahčenie, o ktoré sa stará najmä dvojica postáv demonológov. Zopár vtipov či ironických momentov nie je na škodu, lebo hororová atmosféra je skutočne hutná. Režisér Wan pridal na násilí, ale aj scénach ľakania či podprahových momentov. Čo je dobrá vizitka pre druhý diel hororu, lebo rozvíja postavy, sériu, dej, je stále strašidelný a má dobre rozbehnutú pozíciu v bohatom svete, ktorý možno ďalej rozvíjať. Wan mu dáva pútavý vizuál, kombinuje náhodné lakačky a ešte aj celkovo nepríjemný pocit. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Co platí o předchozím Insidious, platí i zde. Wan si je zjevně vědom trapnosti lekačkového hororu, zároveň si ale není schopen jiný typ představit, a tak i když lekačku aby tu člověk pohledal, je Insidious 2 vystavěn jako typický současný zástupce žánru. Oproti minulu ale musím aspoň tu jednu hvězdu lípnout, protože ať už odsud půjdu, jak chci, už teď vím, že na náhrobku budu mít "opustila nás předčasně ve věku 31 let, umlácena houpacím koněm." ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • Film byl natočen za 25 dní. (Tasartir)
  • Když Specs (Leigh Whannell) a Tucker (Angus Sampson) analyzují záběry mladého Joshe (Garrett Ryan), je možné vidět, že logo Panasonicu bylo místy kvůli opotřebení nečitelné a na kameře tak zbylo pouze slovo "Panic", v překladu "panika". (MultiTobi)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama