Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (722)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Wan, bohužel. Lekačky už nejsou infarktové, napětí tolik nedráždí, navíc je to strašně natahované a humoru už přespříliš. Na druhou stranu je na téhle kapitole sympatické to objasnění několika nešvarů z jedničky, návrat všech postav a absence "Darth Maula", který byl těžce nepochopen a vyvolal spíš výsměch než hrůzu. Jinak bych chtěl poprosit, že pokud patříte k těm, co v kině rádi mlaskaj, kecaj, vyřvávaj, smějou se jak hovada a dělaj "bubu" na svoje partnerky, rozmyslete si svou návštěvu kina a běžte příště radši někam jinam. Třeba do prdele, hmm? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Insidious: Chapter 2 plynulo nadviaže na jedničku a je to jeden z príbehov, pri ktorom sa oplatí mať vopred napozerané. Hoci má film rovnakú atmosféru a sprvoti sa zdá, že už nebude taký prekvapivý ako prvý, ukáže množstvo nových línií i prepojení. Stále obsahuje veľa nového v tejto sérii a nenudí. Postavy a myšlienka ostávajú podobné s prvým dielom a čiastočne aj systém fungovania, no do série prináša druhá kapitola jednak bohatší príbeh a aj intenzívnejšie hororové situácie. Insidious II paralelne aj mení filmový štýl, zasahuje viac do žánru krimitrileru a vyšetrovania a ponúka občasné odľahčenie, o ktoré sa stará najmä dvojica postáv demonológov. Zopár vtipov či ironických momentov nie je na škodu, lebo hororová atmosféra je skutočne hutná. Režisér Wan pridal na násilí, ale aj scénach ľakania či podprahových momentov. Čo je dobrá vizitka pre druhý diel hororu, lebo rozvíja postavy, sériu, dej, je stále strašidelný a má dobre rozbehnutú pozíciu v bohatom svete, ktorý možno ďalej rozvíjať. Wan mu dáva pútavý vizuál, kombinuje náhodné lakačky a ešte aj celkovo nepríjemný pocit. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle Wan posral. Nevím co to kurva mělo bejt, ale měl jsem pocit jako bych se díval na přehlídku psychedelických keců a nudy. Lekačky a pokusy o budování atmosféry tu na mě vůbec nepůsobily, všechno mi přišlo hrozně předvídatelný. S Conjuringem se Wan vytáhnul, ale tady už to začíná bejt fakt těžce ohraný. Nevím nebavilo mě to prostě přišlo mi to divný nebál jsem se, spíš jsem se nudil a místama dokonce smál což asi není ten efekt co měl film způsobit. Osobně mi nevadí, že Wan na nějakej čas na horory sere jenom ať zkusí něco novýho. Tenhle film už totiž nemá co přinést. Na Conjuring se to naprosto nechytá, tam byli občas až drastický scénky s fakt dobrou atmosférou. Tohle je prostě takový tuctový a obyčejný a dokonce ještě slabší než první díl. Konec má docela drajv a aspoň se začne něco dít, ale to nestačí. No doufám, že trilogie z toho fakt nebude.35% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ták, a máme to za sebou. Finálny zlom vo Wanovej kariére, a veľkolepá rozlúčka s hororovým žánrom (aspoň dočasne). Dvojka má ten problém, že sme už všetko raz videli, a tak hlavným ťahákom je tentoraz príbeh. Atmosféra je o niečo slabšia, a po prvý krát si začínam plne uvedomovať slabiny Whanellových scenárov, teda miernu opotrebovanosť a nutnosť silného reťazca infarktových scén (keďže mu kvalitná scenáristika robí malé problémy), ale práve toto v prvom Insidious vyšlo na jedničku. Druhá kapitola sa snaží zabodovať bez toho, je vlastne výpravnou púťou za hľadaním stratenej duše, a tak sa musí improvizovať, čo znamená menej kvalitných ľakačiek a opatrnejší postup príbehom. Škoda, že najlepšou ľakačkou celého filmu je zopakovaná scéna z minula - a dokonca aj Bishara mi začína pripadať, ako by len recykloval svoje klasické motívy. Sečteno a podtrženo, jeden z najlepších hororov roka, ale je vidieť, že na V zajatí démonov si dal záležať viac. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po smrti Elise Rainierovej ostáva rodina Lambertových opätovne v ohrození. Duch starej ženy v čiernych svadobných šatách si tento krát našiel inú "obeť" Už to nie je malý Dalton, ale jeho otec - Josh. Podarí sa im konečne, raz a navždy zbaviť prekliatia? Odpoveď musia hľadať v dávnej minulosti, ktorá nie je tak jasná, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Wan natočil takmer presnú kópiu prvej časti. Ešte aj počet lakačiek sedí. Opäť sú, tri-štyri? Jedna vec sa mu ale uprieť nedá. Rozhodne sa zlepšil spôsob rozuzlenia. Prelínanie medzi svetom duchov a realitou, pomocou spätného pohľadu do minulosti a späť, zaujalo najviac. Taktiež vysvetlenie určitých faktov okolo starej dámy v čiernom. Najviac strachu si divák užije v prvej hodine. Následne akoby sa pocit napätia vytrácal. Dúfal som v strhujúci záver, ktorý ma napne, no miesto toho prišiel otvorený koniec. "Totálnych" fanúšikov Wana a série Insidious to zrejme veľmi poteší ( musím sa priznať, že aj ja sa teším na tretie pokračovanie ) no podľa mňa si koniec tejto časti zaslúžil minimálne také "prekvapenie" ako pri závere jednotky. Takto len musím sucho skonštatovať, že doposiaľ najvydarenejším Wan-ovím snímkom je Conjuring. Insidious: Chapter 2 - 65%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • James Wan tehdy řekl, že se jedná o poslední hororový snímek, který režíruje. Chtěl se zaměřit na jiné žánry. Svůj úmysl nedodržel... (zbyshek)
  • Severoamerické tržby byly 83,6 milionu amerických dolarů, celosvětové 161,9 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama