Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (722)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednička ujížděla výhradně na provařených žánrových klišé, kterým dodávala skrze důmyslné vizuální ztvárnění punc originality a v závěru až drtivé guilty pleasure. Dvojka sází výhradně na moderní hororový home-style, který dodává Wanovu mistrovství ve vystavění napínavé kulisy i ze stokrát viděného punc obyčejnosti a zbytečnosti. Chapter II je bezpochyby velmi slušný horor a opravdu si cením toho, že se snaží rozvíjet příběh mnohem složitější cestou, než si byl kdokoli zřejmě schopen představit, ale jako očekávaný sequel nejambicióznějšího žánrového tvůrce současnosti je pro mě přesto trochu zklamáním. Že napětí ubylo, bych vzhledem k vysoce nastavené laťce rád odpustil, ale že se mi budou i některé vrcholné scény zdát nějak rychle odbyté a bez předchozí kreativní "živelnosti", to mě už vážně mrzí. 65% ()

choze 

všechny recenze uživatele

AMITYVILLE potkává PSYCHO. Totéž co jednička - řemeslně zdatně natočená hromada klišé, lekaček a Whannelových/Wanových trademarků (panenky) s vydatným rozvíjením mytologie originálu. Patrick Wilson se pěkně mrazivě usmívá a Rose Byrne sice nemá co hrát, ale permanentně vyděšený výraz jí sluší. Z žádné Wanovy duchařiny jsem si zatím na prdel nesedl, ale v rámci žánrové zábavy všechny nadprůměrně pobaví. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Druhé, kupodivu ještě větší letošní zklamání od Jamese Wana. Soustředěnou jedničku nahrazuje roztěkaná dvojka, která mě ani v jedné dějové linii nedokázala vtáhnout. Já vím, že hororový žánr mnoha scénáristickými perlami neoplývá, ale někdo s takovou reputací, jako má právě Wan, by se mohl aspoň trochu snažit i v téhle oblasti. Trojku už opravdu nechci. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sranda, jednotka ma príliš nebavila, ale dvojka áno. Trvá síce takmer dve hodiny, čo je dosť veľa, ale tvorcovia sa nám to snažia spríjemniť, ako sa len dá. Neustále sa niečo deje. Hrdinom najnápomocnejšia postava z jednotky je mŕtva (čo však nebráni jej hereckému predstaviteľovi v návrate), do popredia vstupuje nové médium, vracia sa podarená dvojka mladých pomocníkov Elise, jedna časť postáv je v dome, druhá blúdi ponurou, dávno opustenou nemocnicou. Sú tu nové monštrá, zaujímavé flashbacky, oproti jednotke je viac do popredia pretlačený svet „inej dimenzie“, pán manžel možno je a možno nie je druhý Jack Torrance, cestujeme časom (!) a „záhrobie“ je síce extrémne nízkorozpočtové, ale o to pôsobivejšie. Scenár je plný osviežujúcich drobností (dvojka sa odohráva len pár hodín po jednotke), strašidelné scény sú síce klišé (keď budete očakávať útok zla, vtedy aj naozaj zaútočí), ale intenzívne. Pod čiernu zem by som zvozil čudné akčné scény s prízrakmi a priemerné masky duchov, ale zachraňujú to skvelí herci s dobre načrtnutými a sympatickými postavami, ktorým držíte palce + dialógy, ktoré majú zmysel. Občas to jemne nudí, ale proste videl som to už dva razy a „musím“ dať až 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor od Jamesa Wana, ktorý je priamym pokračovaním slušnej jednotky. Má dosť dobrý príbeh o rodine, ktorá sa po predchádzajúcich udalostiach presťahuje do nového domu, pričom všetci dúfajú, že už budú mať od duchov pokoj. Lenže nanešťastie to sa nestane, nepríjemné udalosti stále pokračujú a navyše si žena uvedomuje, že jej muž je asi niekto iný. A zatiaľ sa skupina odborníkov na paranormálne javy snaží celú situáciu vyriešiť. Spracovanie nie je úplne zlé, ale aj tak ma dosť sklamalo. Úvodná sekvencia z minulosti mi dosť sadla a mal som výborný pocit, že aj tentoraz sa zase bude jednať o vydarenú žánrovku, no to sa nanešťastie nestane. Určite musím pochváliť prístup tvorcov k tejto tématike a predchádzajúcemu dielu, keďže sa nejedná len o bežné pokračovanie, ale je to zaujímavejšie prepojené, niektoré udalosti sú zobrazené z iného pohľadu, navyše sa tu nájde niekoľko časových línií, ktoré sa vzájomne ovplyvňujú a tak práve táto hra s celým univerzom sa mi tu páčila. Len škoda, že je to prakticky to jediné, kvôli čomu sa na to dá bez väčších problémov pozerať, lebo inak ma to prakticky nebavilo. Síce je pravda, že sa tu takmer stále niečo deje, ale celé to išlo mimo mňa, dosť som sa nudil a nedokázalo si ma to plnohodnotne získať. A tak sa vlastne sledovanie filmu pre mňa stalo len čakaním, ktorá situácia sa opäť ukáže z iného pohľadu a podobne. Sklamaný som aj po hororovej stránke, atmosféra tu síce je, ale iba priemerná, napätie som pocítil iba raz, duchovia ma vôbec nezaujali, keďže tento typ moc neobľubujem, lebo nevyvolávajú žiadny rešpekt. A tak skutočne jediná hororová scéna, ktorá ma bavila bola tá úvodná, inak to nestojí za nič. Herecké obsadenie je na tom dobre, zostalo prakticky identické s predchádzajúcim dielom a každý tu má svoj priestor, takže úplne ideálne. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, síce ako horor to moc nevyšlo, ale James Wan sa aj tak postaral o vydarenú vizuálnu stránku a miestami veľmi dobrú kameru, takže aj vďaka tomu sa na to aspoň príjemne pozerá. Škoda, síce ani jednotka pre mňa nie je žiadny kult, ale aspoň to bolo niečo nové, dobre natočené a aj zahrané a bavilo ma to. No toto pokračovanie je síce stále dobre natočené a aj zahrané, ale už mi väčšina scén príde taká ohraná, bez náboja a chýbajú aj lepšie hororové sekvencie, takže skutočne len tá hra s univerzom naprieč líniami a časmi u mňa zachránila aspoň ten priemer, inak by som hodnotil ešte horšie. 54% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • Když Specs (Leigh Whannell) a Tucker (Angus Sampson) analyzují záběry mladého Joshe (Garrett Ryan), je možné vidět, že logo Panasonicu bylo místy kvůli opotřebení nečitelné a na kameře tak zbylo pouze slovo "Panic", v překladu "panika". (MultiTobi)
  • Když Josh (Garrett Ryan) položí Renai (Rose Byrne), která je v bezvědomí, na pohovku, ta leží tváří nahoru. V dalším záběru je její hlava natočená na bok. (MultiTobi)
  • Původně měl být film uveden v USA 30. srpna 2013. Později se datum premiéry změnilo na 20. září, ale konečným datem se stalo 13. září tohoto roku, což vyšlo na pátek třináctého. (Mardzis)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama