Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 2

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 716)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jedna rodina, jeden dom s minulosťou... a moje hnedé trenky! Príjemne nepríjemné. Najlepšou scénou filmu je paradoxne manželská hádka tesne pred finále, ale funguje to po všetkých stránkach, predovšetkým ako parádna žánrovka. Fantasticky to pracuje s divákovými očakávaniami, vodí ho za nos (od polovice som bol presvedčený, že som uhádol pointu... potom som odhalil celkom inú... a nakoniec to predsa dopadlo inak) a ako až do konca nie je isté, či to má alebo nemá (nad)prirodzené vysvetlenie. Horor roka 2012. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kruh šmrncnutý 8mm. Po delší době zase zajímavý horor s pseudokriminální zápletkou. Přestože se Derrickson křečovitě drží známé hororové osnovy a vůbec ničím nepřekvapuje, daří se mu překvapivě slušně budovat atmosféru. Zde bych vyzdvihl um Christphera Younga, který se stává současnou jedničkou na poli áčkových hororových snímků. Škoda, že s blížícím se závěrem veškeré kouzlo, které tento snímek má vyprchává. Vyloženě trapných momentů je tam naštěstí jen pár, takže zase jednou koukatelná skoroduchařina. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Známy autor kriminálnych románov Ellison Oswalt sa presťahuje so svojou ženou a dvoma deťmi do domu, kde došlo za podivných okolností ku vražde štyroch ľudí. Chce tam začať s písaním novej knihy. Onedlho však začne byť ohrozovaný on i celá jeho rodina desivou nadprirodzenou silou. Duchárske horrory zrovna moc nemusím. Odradili ma od nich Azijati s tými ich nudnými sračkami. Ale anglo-americký "Sinister" sa mi zdal hodne podarený. Scott Derrickson natočil pôsobivú démonickú duchárčinu. **** ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Super 8 v roli mocného kultického artefaktu a brány mezi světy, zbloudilý člen kapely MAYHEM v roli Pana bubáka... I když je to opět recyklace všech známých ingrediencí, jejich spojení není vůbec tuctové a hloupé. Motiv spisovatele posedlého zašlou slávou, který zaprodá duši a zpronevěří se principům (všichni víme, co pak následuje...), motiv filmu, který "pije z tvorů život", zvuková složka oscilující mezi industriálem a poruchou rozhlasu na tureckém minaretu... škoda, že si Derrickson neodpustí pár laciných momentů "teď si zařve celé kino" a nepracuje jen s tou táhlou nervní atmosférou, která tak krásně graduje. Vůbec marný není ani motiv sériové vraždy, který divákovi umožňuje sledovat film i jinak než jako "pure sinister adrenalin". Alespoň mě to "mystérium" (jakkoli ujeté) dokázalo solidně zaháčkovat. Jak US horory obecně nemusím, tak tenhle má hodně do sebe. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Derrickson to má v paži, o tom žádná. Jen jede podle rutinní šablony, která nenaservíruje jediného překvapení a i tu pointu v extended cutu nakonec prodá podle očekávání už od první osmičkové projekce. Což je možná trochu škoda, protože výborný Hawke, pevné vedení a impozantní Youngův soundtrack to jinak táhnou vysoko do červených čísel. [Inside joke: Norský blackmetal a Pishin po levici udělaly v kině své. :)] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Způsob přípravy kávy, na kterou si Ellison (Ethan Hawke) velmi potrpí, se jmenuje "french press". Při tomto způsobu přípravy kávy se zalije mletá káva horkou vodou, nechá se chvíli vylouhovat a potom se scedí sítkem, které se stlačuje seshora. Výsledkem je lógr na dně nádoby a čerstvě uvařená káva nad sítkem. Káva se hned slije do šálku. (Rollo_Tomasi)
  • Keď Ellison (Ethan Hawke) prvýkrát sleduje film rodiny, ktorá sa hrá na záhrade, niektorým klipom chýbajú drevené schody pribité na opačnú stranu stromu. (Pat.Ko)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama