Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (388)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Prvý Sinister bol jeden z najzaujímavejších hororov za posledné roky, ale aj tak som od tohto pokračovania radšej moc nečakal, keďže hororovým pokračovaniam sa v poslednej dobe vôbec nedarí a urobil som dobre, aspoň som sa vyhol sklamaniu, keďže ani tentoraz sa na tom nič nezmenilo. Zase určite sa nejedná o nejakú katastrofu, dá sa na to bez problémov pozerať, ale prakticky všetko, čo bolo zaujímavé v jednotke je tu na podstatne nižšej úrovni a ani okrem toho som tu nenašiel jediný výraznejší klad. Dlho som čakal, kedy sa to už konečne rozbehne, keďže celú prvú hodinu to prakticky nikam negraduje, len sa neustále strieda pár tých istých typov scén, ktoré sú ale len úplne priemerné, keďže tie dôležité dejové prvky ani nemajú čím zaujať. Problémy so skutočným otcom, ktorý chce matke na úteku vziať deti sú v takomto type filmu úplne zbytočné, snaha ovplyvniť chlapca k vražde rodiny, čo ma na prvom diely najviac nebavilo tu má dokonca príliš moc priestoru, ešte omnoho viac, než predtým a tá kriminálna línia, ktorá ako jediná mala aj nejaký potenciál ho zase dostala minimum. A nanešťastie zvyšok filmu, keď sa to už rozbehne je ako z tých najbéčkovejších hororov, takéto finále vôbec nemusím. Po hororovej stránke tu tiež nie je o čo stáť, tá skvelá atmosféra z jednotky, ktorá pôsobila tak výborne depresívne a znepokojivo je už preč, miesto toho je tu množstvo ľakačiek, ktoré ma absolútne nezaujímajú a nudné scény s deťmi. Dokonca ani samotný démon tu nevyvoláva skoro žiadny rešpekt. A tak jedine tie pásky sú pomerne dobre zvládnuté, ale tiež to nie je nič, čo by ma dokázalo nadchnúť. Postavy sú len úplne priemerné, pričom hlavný hrdina mi ani moc nesedel, ale aspoň vizuálne je to dobre zvládnuté. Takže keby toto pokračovanie nevzniklo, vôbec nič by sa nestalo, aj tak sa tu okrem vizuálu nenájde nič nadpriemerné, ale zase nebudem zbytočne kritický, dalo sa na to pozerať, no už si to určite nikdy nepozriem. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bohvieako nebavila, no pár príjemne svetlých (či skôr temných) momentov mala. Nakoľko šlo o hit, producenti rýchlo dali dokopy dvojku. Príliš rýchlo. Scott Derrickson zostal ako producent a scenárista, ale veľa tomu nedal. Dvojka je klasický hororový nízkorozpočtový sequel bez akýchkoľvek ambícií. Už po vizuálnej stránke vyzerá zle, akosi televízne. Bughuul si koleduje o titul jednej z najslabších hororových filmových persón posledných rokov. Od režiséra Citadely som rozhodne čakal viac. A strašne by zaujímalo, ako v tomto prípade preživší polícii vysvetlili to, čo sa stalo (zmiznutie dieťaťa, zhorenie chlapa zaživa a podpálenie domu). "No, viete, prišlo tam také strašidlo a ono to urobilo.“ – "Aha, jasné, v pohode, môžete ísť, my už si to nejako zaevidujeme.“ - "Ďakujeme, Dovi." - "Dovi." ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Sinister 2, je to jako kdyby jste si koupili čínskou verzi Pilsner Urquel (pro méně zkušené: je to pívo), zkazíte si chuť a ještě k tomu máte v drž..., pardon, v ústech hroznou pachuť nekvalitního béčkového píva. U druhého Sinisteru jsem měl takovouto zahořklou pachuť v hlavě, kde se mi během sledování tohoto hororového paskvilu rojil pořádný tok bordelu negativních myšlenek a prožitků. ___ Režisérsky absolutně nezvládnutý počin. Ačkoliv mám Derricksona v oblibě, za tenhle scénář bych ho společně s panem režisérem Foyem nakopal do zadku! ___ Koncept psychopatických, zfanatizovaných mutantních děti, které si štáb zřejmě vypůjčil z Bohnic byl do oka bijící. Postupem času se pomalu bojíte průměrných výkonů rádoby herců více, než hororu samotného! Třešničkou na dortu byl odfláknutý střih, který místy připomínal vizuální efekty starých televizních filmů osmdesátých let. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už vím, co to znamená, když se duchařský horor natočí vysloveně po vzoru klasického hororu. Blbě, lacině a bez atmosféry. Námět je jasný, ten se od prvního dílu moc nezměnil. Hlavní slovo tu ale má bratrská dvojice sotva patnáctiletých kluků, u kterých nemá vůbec nic logiku. Přemýšlíte, jestli film inklinuje k současné vlně osmdesátkových hororů po vzoru It nebo Stranger Things, ale kromě těch kluků tu není nic jiného, co by je připomínalo. Takže se přikloníte k tomu, že tenhle film je prostě kravina. Naprosto zbytečná a laciná dvojka těžící jen ze značky. Abych ji ale nekřivdil, tak to, co si kluci pouštěli na páskách, mělo docela atmosféru. To jediné. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

První Sinister byl dozajista hororová pecka. Promítači v panice prchali z promítacích kabin, sotva distributor dodal plechovou krabici se zlověstným obsahem, stateční a ostřílení hororoví matadoři si v kinosálech vzájemně zakrývali vytřeštěné bulvy a paní Generová mi přemáchla spodní prádlo. Není tedy divu, že se démon pan Bubák rozhodl pro svůj velký comeback. Bohužel by některé série měly mít nanejvýš jeden díl. Pan Bubák byl před třemi lety opravdový děsupán, navodil tísnivou atmosféru něčeho neviditelného, nebezpečného a řádně zkurveného a klidně bych si s ním založil metalovou kapelu. Nyní je z něj vágus v pršiplášti, co jen tak pobubává někde v koutě a cpe se do každého záběru. Teda nevím, jakou pobírá takový babylonský démon mzdu, ale já bych za 75 hrubého alespoň natáhl přes hlavu prostěradlo a huhňal na režiséra a další členy štábu: Mulisi, mulisi, vy píče! Takže ve výsledku neškodný a uspávací horor o otravných fakanech a přiblblých lepenkových krabicích. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 34. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 27,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama