Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (294)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Insidious: Poslední klíč“ už je takové lehké vyměknutí série, ty děsivé okamžiky nejsou vždy úplně skvělé, někdy máte pocit, že je to všechno prostě jen na efekt a ten skutečný horor se z toho nějak vytratil. Trochu to připomíná takové ty zábavnější díly seriálu „Supernatural“, kde i v nich se najdou hororové momenty. Nic to ale nemění na tom, že je to pořád horor hodně dobrý a nadprůměrný. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Snad už poslední Insidious je tu. Ne, že by mě to už nebavilo, ale není tam už moc co vymýšlet. příběh trochu skáče mezi 50. léty a současností, ale většina se odehrává v roce 2010. Opět sledujeme příběh Elise a odhalujeme její minulost. Měla opravdu těžké dětství. Zbytek příběhu je pak v Novém Mexiku. Najdeme tu i pár zajímavých zvratů a lekaček. Jinak je děj celkem obyčejný. Snad už tedy naposledy. "Odpusť mi, Anno. Zklamala jsem tě." ()

Reklama

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatujete na ty časy, kdy byl Insidious opravdu děsivý? To se psaly roky 2010 a 2013 a James Wan oživil docela skomírající duchařský žánr. Podle mě jen díky němu vznikl třeba neméně děsivý Sinister. Jenže jak už to tak bývá, točí se díky/kvůli tomu i spousta odpadu, ať už filmy na originální franšízu nenavazující nebo spin-offy, či rovnou přímé pokračování. A tyhle filmy pak celej subžánr posílají do prdele. A to je případ i tady Insidious. Druhý díl (který měl pod palcem pořád James number Wan), dovysvětlující události dílu prvního, svoje opodstatnění (a důvod, aby vznikl) ještě měl, navíc, a to je hlavní, pořád dokázal vystrašit. Jenže pak přišla trojka a člověk chtěl toho debila Whannella zabít. Po čtyřce už to vím jistě- Leigh Wannell will be dead! Plíís, už žádný další Insidious netočte! Nikdy! Plííííííís!!! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejslabší Insidious, který mě ani moc nedokázal pohltit svoji atmosférou a i lekaček tu je podstatně méně a hlavně je tu i slabší dějová linka, která toho bohužel neměla moc co nabídnout. Ale pořád jde o ucházející horůrek a jsem rád, že se rodinka rozrostla o další kousek, i když mohl být lepší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už s ´´trojkou´´ som nebol spokojný. Bol to krok späť a na cestu, ktorá kráča smerom k ,,Direct-to-DVD,, pričom som do nej vkladal nádeje už len z toho dôvodu, že sériu proste raz niekedy James Wan ako režisér opustí a bude treba niekoho zaučiť. Nestalo sa pre dvomi rokmi, nestalo sa to ani teraz. Nuda strieda nudu, ľakačky sú pre násťročných a hororový fanúšik opäť ostrúhal. Úderný prológ z roku 1953, je jedinou výbornou sekvenciou filmu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama