Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 1

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 716)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi tradiční hororový námět v perfektním kabátku. V podstatě je to dost podobný loňskému Insidious, akorát pomalejší, klidnější, depresivnější a znepokojivější. Zatímco Insidious sázel spíš na šokantní lekačky a ve finále na hektickou snovou hororovou atmosféru, Sinister pomaličku polehoučku odhaluje mystérium za několika vyvražděnými rodinami, dává najevo, že hrůzný démon je na dosah, a nechává diváky, aby jim strach zalezl pod kůži. Není to zkrátka tak vděčná hororová atrakce jako Wanova loňská pecka, ale nepříjemné pocity při sledování umí vyvolat úspěšně. Démoni v posledních letech letí :) Rozhodně jeden z nejlepších letošních hororů, přičemž z těch žánrově zcela čistých je asi úplně na špici. Takhle pěkně udělaná čirá filmová hrůza se nevidí často (bohužel), děkuji HCE, že si ji tentokrát můžeme vychutnat v kině i u nás v ČR. A PSko těm dvěma pubertálním, užvaněným, do sedadla kopajícím lesbickým mrdkám, co seděly za mnou: Doufám, že vám vyschnou. Horror movie of the year ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase nechal ukecat na jeden "skvělý" (chja cha cha ha), "děsivý" (mu hi hi hi) a hróózně hrůůzný horor... No co, jednou za čas se na nějaký ten nový horor podívat musím, abych na ně mohl nadávat a co já vím, třebas se zas zjeví něco dobrého, ačkoliv vyšší pravděpodobnost je, že přiletí mimozemské veveřice a začnou tu pěstovat kyberoříšky. A jelikož je tenhle film de facto rozdělen na dvě odlišné půlky.. První polovina: I hle, že by to nebylo tak špatné? Kdyby byl celý film jako začátek, pak by to byl docela slušný mysteriózní krimi thriller (samozřejmě v případě, že by hlavní postava nebyl bezkrevný pisálek s katalogovou rodinkou, tentokráte beze psa a že by rodince bylo věnováno asi tak promile z prostoru, který dostává v sinistru), dokonce se zjeví i nějaká atmosféra a pořádné záběry, které by za příhodných okolností mohly být alespoň trochu děsivé (nalezené nahrávky za doprovodu krásně ambivalentní hudby), ale bohužel, pak přijde polovina druhá... Je hrůzná a děsívá, ale jen proto, že ji někdo hrozně brutálně zprznil! To co bylo dobrého (vyšetřování) je upozaděno a místo toho dostávají prostor hrozně debilní nelekající lekačky (to se vážně někomu líbila etuda "Bubák v monitoru"?! Já chci ty drogy co berete taky!), které fungují asi jako podmořská chobotnice v úloze účetního nadnárodní farmaceutické firmy. Zjednodušeně řečeno atmosféra nula, napětí nula, vlastně všechno nula. Ohyzdně průměrná záležitost plná pitomých postav, byť dobře natočená se zábavným námětem, který je ale beztak jenom kombinací Insidious a Kruhu. Howgh. škorpióni mají nohy... Ale neslyšel byste je jako veverky..." ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jo, Scott Derrickson horory umí. Až na přešlap v podobě Hellraiser: Inferno se mu daří ukázkově děsit. Tentokrát tu máme horor, který mi přišel tak děsivý, že jsem během sledování seděla zcela konsternována v křesle a vstřebávala tu krystalickou hrůzu, jíž je tento film nasáklý. Přišlo mi, že tento horor má v sobě tolik zla, jakoby byl jeho samotnou esencí. Tak zlá mi nepřišla ani Žena v černém a ta mě dokázala vyděsit jako snad žádný jiný horor, který jsem dosud zhlédla. Hlavní roli zde hraje pohanský démon Baghuul, jehož maska je očividně obšlehnutá od toho borca ze Slipknot:) Další porce děsu se na nás valí z mrazivého dark ambientního soundtracku, vedle něhož mi i hudba z Insidious připadala jako pohádka. A myslím, že i mistr Hitchcock by zatleskal nad mistrovsky vedenou hru se stíny a tmou, která je zde všudypřítomná. Takže v závěru z toho Sinister vychází jako temný, ponurý a vizuálně úchvatný horor s atmosférou tak hustou, že by se nedala ani krájet:) Bože, ta hudba... brrr. Přemýšlela jsem, že by ještě někdo mohl natočit horor, v němž by hlavní roli hrály nějaké bytosti s maskou týpků z Lordi a Shagratha z Dimmu Borgir:) Vždyť masky maníků z metalových kapel jsou stejně tak účinné a originální jako ty, co už se kdysi ve filmech objevily. Jo, to by byl nářez!:) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co se atmosféry týče, tak můžu říct jediné: bravo! Takto napínavý film se vidí jen málokdy. Atmosféricky je to teda úplně na špici, kam se hrabe nějaký Insidious. Dějově mě to ovšem zas tolik nevzalo a to hlavně vzhledem k závěrečnýmu dění. Kromě toho, že konec byl mírně urychlený a odfláklý, tak u mě kvůli závěrečnýmu vysvětlení mírně klesl i předchozí děj. Každopádně čtyři hvězdy si to rozhodně zaslouží, protože se jedná o výborný horor, který dokáže skutečně vyděsit (samozřejmě pokud máte u sledování ideální podmínky). 80% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Sinister jsem se docela těšil, protože mí oblíbení většinou nasázeli 4* a připojovali pochvalné komentáře, kde se většinou skloňovalo slovo "atmosféra". Po zhlédnutí ve mě převládají rozpaky a nemastný, neslaný dojem. Jediné, co můžu beze zbytku ocenit, je práce se zvukem. Pokud bych v přiměřené náladě viděl snímek v kině, je docela možné, že bych se přiklonil ke třetí hvězdičce. Zbytek je tak nějak rutinní, předvídatelný, v rámci žánru neinovativní, byť řemeslně slušně zvládnutý. Nezaujal. K emocím, které ve mě, dejme tomu, kdysi vyvolalo sledování Kruhu, se to nepřiblížilo ani vzdáleně. Horor, který nevyvolává tíseň zkrátka nefunguje, jak má. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Způsob přípravy kávy, na kterou si Ellison (Ethan Hawke) velmi potrpí, se jmenuje "french press". Při tomto způsobu přípravy kávy se zalije mletá káva horkou vodou, nechá se chvíli vylouhovat a potom se scedí sítkem, které se stlačuje seshora. Výsledkem je lógr na dně nádoby a čerstvě uvařená káva nad sítkem. Káva se hned slije do šálku. (Rollo_Tomasi)
  • Inšpiráciou pre Bughuula sa stala náhodne nájdená fotografia na internete. Pri hľadaní jeho symbolu Scott Derrickson študoval množstvo materiálu o black metale. (Avathar)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama