Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

POMO 

všechny recenze uživatele

V sérii Conjuringu, které startér představuje žánrový vrchol dekády, nechci vidět v roli mladého rumunského vesničana amerického hezouna, který po vanhelsingovsku zachraňuje v poslední vteřině efektním výstřelem z brokovnice. Nebo aspoň ne, když se film snaží navodit autentickou atmosféru východoevropského (a pro mnoho diváků exotického) místa mimo civilzaci, které má velký potenciál hororového prostředí. Díky podobným lacinostem je film přes bohatou výpravu dějovou nabitost pouze průměrně vtahující a strašidelný. Práci s napětím, ke kterému je vždy lepší se propracovávat pomalu a sofistikovaně, se tu úplně nedaří zprostředkovat zamýšlenou non-stop-scary jízdu. Nezávisle na sérii ale OK, ne takovej průser jako první Annabelle. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná nás dokáže Wan zásobit nepřeberným množství různých zlých entit. Jenže ne všechno dokáže taky osobně zrežírovat, tolik času přecejen nemá a tak zde máme origin Jeptišky, který natočil někdo na autopilota. Dopadlo, to asi zhruba tak jak jsem očekával. Lekačky tady jsou, je to taková vlastně hodně vyluhovaná Wanovka. Ten ksicht hororového univerza tomu lze těžko odpárat. Jenže zároveň se to už celé začíná trošku vykrádat. Po hororové stránce by to mohlo být v pořádku, protože se člověk občas leknout musí. Kdo by se neleknul, když se zničehonic ohulí hudba. Po stránce příběhové nenadchlo. Prostředí rumunského kláštěra bylo zvoleno dobře. 40% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trochu hororové sklamanie. Viac ma vystrašil aj pavúk, ktorého som počas filmu zbadal v rohu. Ľakačky len priemerné, paradoxne ma najviac bavila tá stredoveká hudba, akoby od skupiny Era. Prostredie bolo tiež vybraté znamenite. Ale keď už tieseň v Rumunsku, potom radšej toho Draculu. Mníška nie je strašidelná. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako samostatný “sequel”, nie je “Sestra” žiadnym, vysloveným sklamaním. Nechápem, prečo podaktorí onanujú nad Conjuringom, s ktorým je síce úzko prepojená, no predsa každému muselo (mohlo) dôjsť, že tento príbeh už nemal z čoho čerpať, a tak bolo zapotreby nejakej odbočky, aby sa samotná story začala uberať iným smerom. Ja osobne som nadšený najmä z výpravy, hudby, no neposlednom rade prostredia, v ktorom sa táto ducharina s prvkami diabloviny (možno aj zombie???) odohráva. Kurva fix, do toho kostola by som nevkročil ani za bieleho dňa, nie to ešte po tme. Atmosféra ma solídne vtiahla do deja, raz so mnou fakt slušne trhlo, efekty boli taktiež peckové, a tak je fakt veľká škoda, že tých klasických klišé prvkov, nebolo predsa len o čosi viac. Čo sa týka scenára, nebudem sa sťažovať (až na drbnuté správanie postáv), lebo v dnešnej dobe natrafiť v tomto žánry na niečo originálne, je už naozaj čistá trúfalosť na hraje s fikciou. Divák v tomto smere zbytočne prahne po niečom, čo skrátka nemôže dostať. Je kopec lacných sračiek, ktoré behom roka vzhliadne, a tak pre mňa, je tento počin minimálne na úrovni lepšieho priemeru, ktorému ľahko prilepším. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Do Nun se letos vkládaly velké naděje ( nejen, že letos jsou horory výjimečně komerčně i divácky úspěšné) Nun však divácky lehce pohořela. Aktuálních 65% sice není vyloženě průšvih, ve srovnání s Conjuringem je to však propad dolů, ale pořád úspěšnější než Annabelle. Kino však bylo narvané, takže alespoň komerčně doufám film uspěje. Byť jsem byl lehce skeptický, pořádná trailerová kampaň se vůbec nekonala, vlastně jsem zhlédl jen ten minutový teaser, ve výsledku jsem příjemně překvapen i potěšen. Nun má tu výhodu, že oproti konkurenci se odehrává v nádherném Rumunském hradu, kde figurují jeptišky, což je pro mne mnohem víc atraktivnější než obyčejný barák s rodinou a démonem. Film nabere tempo poměrně rychle a na strašící atrakce se dlouho nečeká,což je hodně dobře. Nun je oproti jiným Mainstream duchařinám i nečekaně drsnější a temnější než jsem doufal. Lekaček je zde poměrně dost, no zafungovala na mne pouza jedna, ale samotná atmosféra mě strhla slušně a finále je vygradováno perfektně. Taissa Farmina je kouzelná obdobně jako její máma a hezky film v závěru propojili s Conjuringem. Co trošku zamrzí, že démon Valak strhne na sebe větší pozornost až v závěru,v průběhu nejde buď vidět anebo zde působí jiné zlo,což beru jako mínus, jelikož Valak je skvělá démonická postava. Příběhově to sice mohlo být výživnější,ale to mi až tak nevadí, jelikož lepší horor s Jeptiškami jsem doposud neviděl. Za mě slušná práce. 80% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Během natáčení měl štáb problémy s místním stádem ovcí, které hned první den natáčení přecházelo přes cestu, čímž zablokovalo vozovku a zpomalilo natáčení o několik hodin. O pár dní později to stejné stádo zablokovalo cestu znovu. [Zdroj: tvguru.cz] (ČSFD)
  • Filmári spotrebovali na hábity mníšok toľko čiernej tkaniny, že rumunská továreň, ktorá ju vyrábala, minula všetky svoje zásoby. (krasomama)
  • Otce Burkea (Demián Bichir) v noci probudí rádio hrající verzi písně „You Belong To Me“ od Jo Stafford. Název v češtině samozřejmě znamená „patříš mi“, což tím démon otci Burkeovi také oznamuje před tím, než se jej pokusí zabít. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama