Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan Válek je konečně kulantní démon! Vypadá jako Mensnovic Mařenka v kostýmu Betmena, tedy dostatečně hrozivě, hned od startu se nebojí řádně bubat a jít pěkně naprudko s xichtem na trh, místo aby 90 procent filmu jen ukrutně nudil a skřípal panty, načež udělal na konci nesmělé homobaf, xmrti vyděsil všechny ty zdejší esoterické geje (čti „hororové experty“) a ti mohli nadšeně pětkovat, jak tomu bylo třeba u Inshitdious. Tudíž jako obvykle, když se objeví pěkně přímočarý, solidně ponurý a svižný gotik s pekelnou hudbou a mile tísnivou atmosférou prastarého rumunského jeptiškária, kde má skoro každá řádová sestra pod řeholním čepcem nachystanou nějakou tu odpornou démonickou držku, s níž bubá jako o život, všichni ti místní na rimming vzatí odborníci a milovníci artově pomalého prostupování pánských rekt otráveně sténají, melouce cosi o nedostatečně sofistikovaných scénářích (Ano, nevrzl v tom snad jediný pant a nikdo hodinu naprázdno nehoupal lustrem!), nedostatečném prokreslení charakterů (Víme hovno o démonově traumatickém dětství a zneužívání taťkou Luciferem, takže lze jen stěží predickovat jeho následné pohnutky!) a sériových kopírkách (Vraj že ak démon už kadekde otáčal kríže, keď to urobí v inom filme, je to klišé, a upíri by mali okamžite začať hrýzť ľudí do riti, aby to bolo akože originálne!), no a verbal jásá. Prostě roztomile temná a hezky odsejpající jednohubka, jejíž celkový dojem kazil snad jen ten rádoby tumorný žabožroutský bukanýr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O hustě démonické jeptišce (téměř) bez hustě démonické jeptišky. Co tedy mělo být na filmu strašidelného a drastického, když inkriminovaná jeptiška, na které je postaven celý příběh, je ve filmu dohromady sotva na deset minut, a dozvíme se o jejím zjevení prdlajs? Rumunsko, píší se padesátá léta, dělí nás dvacet let od známých událostí u manželů Warrenových, kterými jsme byli svědky ve dvou dílech V zajetí démonů. Investigativní kněz (Demián Bichir) a novicka (Taissa Farmiga) jsou vysláni Vatikánem, aby prozkoumali sebevražednou událost, ke které došlo ve zdejším klášteře. Sice nechápu, proč zrovna tihle dva měli veškerou kompetenci pro vyšetřování smrti řádové sestry, ale budiž. Začátek nic moc slibného nevykazuje, spíše se dá nepříliš zajímavě natočené sebevraždě zasmát. Další dlouhé pasáže budou patřit bloudění ve ztemnělých chodbách kláštera, nedobrovolnému pochování kněze zaživa (klid, přežije) a schopně zobrazenému strachu, který se line z očí mladé novicky. Jeptiška, která má hrát prim v příběhu, se na scéně zjevuje sporadicky a její přítomnost vůbec děj/film netáhne. James Wan režií pověřil nepříliš prověřeného Corina Hardyho, který je pokládán za schopného vizionáře a strůjce pěkných i působivých obrázků, což potvrdil, nicméně u něj převládal rutinní přístup a scházela větší kreativita. Režie byla ale určitě ovlivněna scénářem, který byl doslova příšerně nábožensky orientovaný, takže se divák během filmu naučil modlit a dávat si pozor na obrácené krucifixy. Film má přibližně tři hodně dobré scény,ale žádnou vrcholně zapamatovatelnou. Scénář Garyho Daubermana se svojí konstrukcí podobá jeho předchozím hororovým počinům. Technicky to nijak nepohoršuje, CGI je sice bezpečně rozpoznatelné, jinak ale nemám k vizuálnímu zpracování námitek. Erko není nijak využito, je to značně uhlazené. Wan asi výsledný návrh filmu moc neřešil, nelze se ubránit zklamání z konečné podoby filmu, který měl na to stát se jedním z nejzajímavějších a nejstrašidelnějších hororových spindíků-offiků. Vznikl rutinní vývar, co nevnáší do temné kapitoly nic extra nového a převratného. 6/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak nadšen ze všech těch legračních zajetí démony jsem očekával další trapnou duchařinu. A hle! Nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ne že by mě nějak oslnil scénář, který u duchařiny asi originální už nikdy nebude, vše zde bylo. Jenže tvůrci naštěstí nasměrovali hlavní postavy do padesátých let minulého století a navíc do Rumunska. Úžasný hrad, klášter, hřbitov, les....prostě gotický horor! A gotiku já rád. Báječná kamera snímá všechny známé atributy gotického hororu - starý hrad - klášter uprostřed divočiny, hroby a kříže, mlha, bouře, svíčky, petrolejové lampy, lebky a hnáty. Jasně, čouhají z toho staré hammerovky, Fulci i Argento o Friedkinovi nemluvě. A to se mi právě líbilo. Jistě, trapné lekačky si mohli autoři odpustit, ale chápu je. Nu a sestra byla držka povedená, takže za mě tentokrát lepší než obě zajetí démony - 3,5* - po opětovném zhlédnutí zaokrouhluji nahoru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Do Nun se letos vkládaly velké naděje ( nejen, že letos jsou horory výjimečně komerčně i divácky úspěšné) Nun však divácky lehce pohořela. Aktuálních 65% sice není vyloženě průšvih, ve srovnání s Conjuringem je to však propad dolů, ale pořád úspěšnější než Annabelle. Kino však bylo narvané, takže alespoň komerčně doufám film uspěje. Byť jsem byl lehce skeptický, pořádná trailerová kampaň se vůbec nekonala, vlastně jsem zhlédl jen ten minutový teaser, ve výsledku jsem příjemně překvapen i potěšen. Nun má tu výhodu, že oproti konkurenci se odehrává v nádherném Rumunském hradu, kde figurují jeptišky, což je pro mne mnohem víc atraktivnější než obyčejný barák s rodinou a démonem. Film nabere tempo poměrně rychle a na strašící atrakce se dlouho nečeká,což je hodně dobře. Nun je oproti jiným Mainstream duchařinám i nečekaně drsnější a temnější než jsem doufal. Lekaček je zde poměrně dost, no zafungovala na mne pouza jedna, ale samotná atmosféra mě strhla slušně a finále je vygradováno perfektně. Taissa Farmina je kouzelná obdobně jako její máma a hezky film v závěru propojili s Conjuringem. Co trošku zamrzí, že démon Valak strhne na sebe větší pozornost až v závěru,v průběhu nejde buď vidět anebo zde působí jiné zlo,což beru jako mínus, jelikož Valak je skvělá démonická postava. Příběhově to sice mohlo být výživnější,ale to mi až tak nevadí, jelikož lepší horor s Jeptiškami jsem doposud neviděl. Za mě slušná práce. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z tria hlavních hrdinů se dal snést jen Demián Bichir, zbytek byl úplně ubohý. S úvodem jsem neměl problém, ten byl rozhodně více než fajn a jakousi atmosférou oplýval. Velmi sympatické mi bylo i to, že tvůrci vykreslili rok 1952 v Rumunsku jako těžký temný středověk a Rumuny jako zaostalé opice. V rámci hororu V zajetí démonů sestra vzbuzovala strach právě svojí tajemností. Tím pádem v momentu, kdy se zde poprvé objevila v plné své "kráse", tak všechno odešlo spolehlivě do kytek a veškerá atmosféra byla ta tam. Když si ten mladý retard přibral na záchranu brokovnici, tak jsem se nadobro ujistil, že tohle není úplně typ hororu, který by mě dokázal zaujmout. Atmosféra nějakým způsobem funguje pouze díky výběru vhodné lokace. Samotný klášter je děsivý sám o sobě. Bohužel tvůrci nepřidali nic navíc, ba dokonce jejich záměr s odkloněním se na nesmyslnou akční vlnu, kdy se rumunský pasáček prasat rozhodl místo křesťanských prupovídek a symbolů řešit situaci s démony brokovnicí, byl krajně ubohý. [50 %] ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Film se odehrává v roce 1952. (ČSFD)
  • So stopážou 93 minút ide o doteraz najkratší film Conjuring univerza. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na MOTELX – Lisabonském mezinárodním hororovém FF. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama