Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když natočí někdo horor plný klišé, lidi nadávají, že je to to samé, jako sto hororů předtím a když to natočí někdo úplně jinak remcají, že je to jinak. Hardy dostal jedinou dobrou věc na druhém a nudném Conjuringu (ano, děsivého Valaka) a zcela jistě mohl natočit další tuctový horor z tohohle vesmíru, místo toho přidal nějaký ty bubáky a spíš než horor to je dobrodružný thriller kde se sice moc nestraší, ale furt se něco děje a příběh baví. Valak určitě mohl dostat víc prostoru, ale když je na scéně, tak opravdu děsí a hlavně funguje kurevsky silný soundtrack. Ze série zatím nemám kromě druhého Zajetí démonů vyložený problém s žádným a o sestře by se dalo říct, že jsem možná čekal trošku víc, ale nadprůměrný řemeslo to je určitě a konec který navazuje s frantíkem na první Conjuring vyloženě potěšil a tak nějak si potvrdil tu slabší čtvrtou hvězdu. Po naprosto famózním It už bude ale těžké natočit opravdu děsivý horor. 69%. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Corin Hardy měl možnost vytvořit působivý gotický horor, ale jeho Sestra ve výsledku skutečně je jen pouhou jeptiškou na pružině. Veškeré strašení je veskrze primitivní, opírající se o mnohokrát viděné a poměrně laciné lekačky, které navíc trpí špatným načasováním. A ty, co by fungovat mohly, už bohužel známe z trailerů a všemožných promo videí. Nedočkáme se ani žádné důmyslné práce s prostorem a působivé kulisy nakonec nejsou ničím jiným než smutnou a nevyužitou ozdobou. Vyměnit historický klášter za jakýkoli dům někde na předměstí, Sestra by snadno zapadla mezi průměrnou americkou produkcí. Velká škoda je, že tvůrci nepokusili opřít ani o duchařské historky opředené kolem skutečného opatství Cârța a ve výsledku k nim odkázali jen v jedné zapadnuvší větě. Navíc pronesené podivnou postavou Francouze, která má sice poměrně důležitou úlohu, ale jinak si s ní scénárista očividně nevěděl rady a tak jí přiřadil tu nejotravnější možnou roli. Ale abych jenom nehanil, oproti Leonettiho Annabelle je Sestra minimálně o řadu a půl výš. Vzhledem ke krátké stopáži rozhodně nenudí a obsahuje minimálně půl tuctu opravdu působivých momentů. Navíc má Taissu Farmigu, která skutečně je mladší verzí své sestry (v tom nejlepším smyslu slova), a přímo dokonalou finální scénu, co film mrazivě spojí s počátkem celé série. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dobre, tak prídu do kláštora, straší tam démon, treba ho vyhnať, finiš. Čiže súhlasím s tým, že scenár je prvácky, ale takýto scenár má 95% komerčných duchárin. Nemám totiž pocit, že by po tejto stránke boli Žena v čiernom či obidva Conjuringy niečím výnimočnejšie, a všetkých týmto hororom sa to minimálne vyrovnáva. Aj keď je pravda, že v jednom momente počas filmu som sa zľakol, že tam začnú zo zeme vyliezať zombíci... v takom prípade by som možno uznal, že nápad je ojedinelý, ale asi by celý horor išiel do hája. Prostredie starého sídla je fajnové, atmosféru to má, herci neoslnili (ale ani to neposrali), triky pekné a nevidel som iný účel filmu ako sem tam vydesiť nejakým šokom. Takže aj keď je to zase o tom istom a pre mnohých to bude najskôr sterilné, aspoň je to celkom adrenalínové a až na pár slabších miest v záverečnej tretine môžem povedať, že film ubehol prekvapivo rýchlo. Horor roka to však nebude ani vo sne. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Aneb sestra v akci! Atrakce pro nenáročné kardiaky (pozor - uživatel salahadin je nasraný, proto bude komentář obsahovat vulgarismy ilustrující vnitřní rozpoložení pisatele). No to byl horor, přátelé. 96 minut jsem čuměl jak brk na prostoduchého bubáka, co měl bezmála tisíc příležitostí odbouchnout naše tři hrdiny, ale on jen korzoval okolo, udělal občas baf, no a když mu došlo, že jde fakt do tuhýho, pokusil se uškrtit tu holku, což má být možná vrchol bubákových možností likvidace lidské entity. No ty vole! Proč!? Proč!? Proč si ten debžot v hábitu s našimi hrdiny jen hraje?? To je démon s IQ nižším než bod varu benzínu? Takže naší trojici vlastně reálně nehrozilo žádný nebezpečí a jedinej, kdo tu umřel, byla ta jepťule na začátku a ta spáchala selfexit. No to je horor! A přitom začátek nebyl vůbec špatnej. Atmosféra před příchodem do kláštera byla super, jenže ta atmosféra trvala tak 10min. Strašidelné historky filmařské. Ach filmaři a jejich představy. Zatímco v Conjuring se skrz nepřirozené jevy postupně přitvrzuje, tady do toho prásknou hošci od filmu rovnou navostro - viz naprosto dementní scéna, kdy Frantík opouští klášter a hned na něj najede ducháček s vizáží prošlého pomeranče. Frantík se jen zvedne, vyrve si dřevěný křížek a v pohodě odchází! Kterej debil tohle napsal? A to není konec. Hned po příjezdu k baráku, který se podobá klášteru asi jako ukulele Arabele, dojde dále k bezprecedentní inhumaci hlavního hrdiny. Ten se jen lakonicky otřepe a dál pokračuje v plnění úkolu - nepřijde mu to divný??? Kdyby hošci od filmu zůstali většinu stopáže u náznaků (např. na začátku ležící nebo sedící?) a v posledním ataku na naše kardiostimulátory rozbalili koncert Marilyna Mansona na plný gule, udělali by líp. Ale stejně by to byla jen velmi prostoduchá fantazie filmařů-fetišistů do křesťanských pseudoreálií (už jen setkání ve Vatikánu s pěkně oslizlými preláty, hahaha). Kdepak na čerta a satanáše, neplatí žádné otčenáše, zlotřilé bídné strašidlo, nezažene práškovací letadlo, tohle zvlčilé páže, sejme jen brokovnice slušné ráže. ----- nemůžu se ubránit dojmu, že filmaři si z nás tak trochu vystřelili a udělali z diváků stádo debilů....ta historka, jak bombardování kláštera wehrcajkem udělalo do země šachtu, kterou Marilyn zase vylezl, je fakt - jak to jen říct slušně? - fakt YNTHELIŽENTNÍ..... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná nás dokáže Wan zásobit nepřeberným množství různých zlých entit. Jenže ne všechno dokáže taky osobně zrežírovat, tolik času přecejen nemá a tak zde máme origin Jeptišky, který natočil někdo na autopilota. Dopadlo, to asi zhruba tak jak jsem očekával. Lekačky tady jsou, je to taková vlastně hodně vyluhovaná Wanovka. Ten ksicht hororového univerza tomu lze těžko odpárat. Jenže zároveň se to už celé začíná trošku vykrádat. Po hororové stránce by to mohlo být v pořádku, protože se člověk občas leknout musí. Kdo by se neleknul, když se zničehonic ohulí hudba. Po stránce příběhové nenadchlo. Prostředí rumunského kláštěra bylo zvoleno dobře. 40% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Příběh démona Valaka je inspirován skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Chronologicky se jedná o první film v celé franšíze. (hansel97)
  • Sestra Charlotte (Stephanie Sigman) z Annabelle: Zrození zla (2017) v předchozím filmu zmiňuje opatství Cârța, na kterém se odehrává celý děj tohoto filmu. Ukazuje také fotografii, na které je v pozadí patrně vidět Valak. Po této scéně v Annabelle je ukázán také krátký flashback, na kterém Valak jde chodbou opatství. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama