Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

kulyk 

všechny recenze uživatele

A komu tím prospějete, co? Druhé straně? Hele, takhle. I sebevětší kudlankoid a fráterův felátor by ucukl, když na něj hned po vlezu do klášterních vrat něco podobného místní abatyši bubne, a vzal roha. Tahle dvojka vykropenců se však chová asi stejně logicky, jako slepec s koncovkou hole zastrčenou v kyblíku. A ne, že by neměli po kokot šancí sebrat si svých pět švestek plus vesnického idiota a drandit dom. Ale to oni ne. Sice kvičejí co minutu, ale jinak se jedná o naprosté nebojsy. A i jinak to je vcelku slabota. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Devadesátiminutová únikovka z kláštera kdesi v Rumunsku, která je celkem na sílu naroubovaná na Conjuring. Sestra tancuje na hraně mezi mysteriozním hororem a fantasy filmem, takže to místy působí, jakoby se měl každou chvíli objevit HellBoy, který s pomocí starých artefaktů zavře portál do podsvětí. Místo něj tu ale pobíhá zmatená Farmiga s Bichirem, kteří mají dlouhé vedení a nechají se děsit prvoplánovými lekačkami. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Ach jo, takhle má vypadat moderní horor? Produkčně je to fakt vymakaný, občas pěkný prostředí, kvalitní herci a samotné hlavní "monstrum", zombie-jeptiška s mužským obličejem, vypadá velmi pěkně. Kromě toho je to však slušnej filmovej shit. Postavy jsou naprosto nudné a šablonovité, děj je zcela nezajímavý (začátek je jenom hromada klišé) a jakákoliv hrůza tu spočívá v primitivních lekačkách. Pro malé děti dobrý horor, jinak ruce pryč. (4/10) ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Žádný převratný horor se nekoná, ale zabaví a rozhodně neurazí. Conjuringu samozřejmě konkurovat nemůže, ale je milé, když se něco odehrává ve stejném univerzu a prohlubuje tak původní sérii. Zamrzí slabé budování napětí, atmosféry a příběhu. Namísto toho se většina scén soustředí na všelijaké objevování a následné mizení různých stínů a postav, bez větší logiky nebo opodstatnění. Stokrát víc mi sedí Wanův styl, kdy půl hodiny buduje atmosféru, aby pak něco jednou ukázal, tady už toho bylo víc než dost. Tak či tak jde ale o lepší počin, než byla první Annabelle. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem obří fanda Conjuringů (jestli Wan nenatočí tu trojku, tak ať si mě nepřeje), ovšem s těmi spin-offy je to poněkud složitější. Hned úvodní scéna Jeptišky mě vyloženě zarazila do sedačky a perfektně mě naladila na hororovou atmosféru. Trošku jsem se nemohl zbavit pocitu, že je to celé banální historka, bez které bychom se v tomhle univerzu obešli, ale mě to prostě bavilo a ona zmíněná Jeptiška je správně děsivé monstrum, se kterým ještě bude zábava. Nedovedu si ale představit, jestli by dvojka nebyla ještě zbytečnější (vzhledem k tržbám rozhodopádně bude), ale to už je holt úděl těhle levných hororovek. Nejsem si jistý, jestli je to přímo návštěvou kina, jelikož na horory moc nechodím, ale horory mimo Blumhouse se oproti Nun vůbec nechytají. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Film se odehrává v roce 1952. (ČSFD)
  • Příběh démona Valaka je inspirován skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Tvorcovia nedostali povolenie nakrúcať vo vnútri rumunských kostolov, postavili si preto interiéry kláštora v štúdiu. Režisér pre nich osobne nafotil interiéry kostola v britskej dedine, v ktorej vyrastal, aby vytvorili čo najvernejšiu napodobeninu. (krasomama)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama