Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predáva sa, za mimoriadne výhodnú cenu, priestranný, pôvabný dom, v kolonialnom štýle. Veľké izby, francúzske dvere, nádherný výhľad, vlastná malá lodenica... V tichej, zelenej, luxusnej mestskej vilovej štvrti Amityville, neďaleko od centra. Adresa: Ocean Avenue 412, Long Island, New York. Ja by som ho, s jeho minulosťou, nechcel ani zadarmo. George a Kathy Lutzovi však lákavej ponuke neodolali. Urobili veľkú chybu. Nie je to zlý horror, ale skôr by som odporučil verziu tohto príbehu od režiséra Stuarta Rosenberga z roku 1979. *** ()

Fr 

všechny recenze uživatele

na můj vkus je v poslední době k dostání nějak moc hororů. george a kathy právě udělali životní obchod a nastěhovali se do krásného domu s výhledem na loděnici, sklep a rozbitej budík s časem 3:15. a taky je tam Jodie, která chce malé chelsea ukázat tatínka, u kterýho může zůstat. bohužel, Jodie je mrtvá a v nebi s anděli určitě není. jednoduše řečeno, v tom domě je něco zlého. ,,zjevení" jsou působivá, taková jaké mám rád, při pohledu na ně zamrazí v zádech. a ještě je zde finále, kde zlo ovládá george a je zajímavě ztvárněné v prostřihu krvavých obrazů. ale dost bych přidal na tempu. tenhle film už po druhé vidět nemusím. nic tak zajímavýho v něm není. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když obsazení nabádá k teenagerovské vyvražďovačce, jde o psychologickou hru, která se opírá o vynikající "dospělé" výkony Raynoldse a George. Režijně to hodně připomíná Texaský masakr motorovou pilou, přičemž Douglas klade větší důraz na budování mentální nestabily, která pramení i z naprosto běžných zvuků, které dům skýtá. Výsledný dojem trošku kazí akční závěr (ostří uvěřitelného psychothrilleru se na konci přeci jen mírně ztupí) a především pak dovětek s holčičkou, který tam rozhodně být nemusel. Výsledný dojem je tak 3.5*, přičemž ke 4 se přikláním z toho důvodu, že je mi sympatické, že film má svým pojetím mnohem blíže ke Kruhu, nežli k laciné teen lekačce, kterých je teď jak šafránu... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídny haunted-house horror. Pôvodnú verziu z roku 1979 prekonáva nielen technickým spracovaním, ale aj niekoľkými scenáristickými nápadmi. Aspoň pokiaľ sa bavíme o prvotnom psychologickom stupňovaní stiesnenosti. Záver totiž akoby vypadol z priemernej non-brain vyvražďovackej. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Domy ľuďom neubližujú. Ľudia ubližujú ľuďom.“ Zapáčilo sa mi to, už keď som to videl prvý raz v atmosférickej tme kina na jeseň 2005. Okrem zručnej réžie a očakávane pôsobivej výpravy obrovského starého domu na samote pri jazere, v ktorom sa kedysi dávno odohrala desivá, obludná tragédia, sa snímka môže pýšiť niekoľkými vydarenými scénami (šatník, strecha, exorcista Philip Baker Hall), ľakačkami, ktorých sa prekvapivo zľaknete hoci ich do jednej čakáte a príjemne ma prekvapili „dospelé“ herecké výkony sympatického Ryana Reynoldsa a jeho austrálskej partnerky, Melissy Georgej. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • David Lutz tvrdil, že jeho nevlastný otec, George Lutz, sa zaujímal o satanizmus a mágiu. Skeptici nevysvetliteľné udalosti, ktoré sa stali v dome, pripisujú práve tomu, že si tie udalosti len namýšľal, pretože to chcel zažiť na vlastnej koži. Zaujímavosťou však je, že on aj jeho manželka prešli detektorom lži. (Karush)
  • Když otec (Ryan Reynolds) štípe dříví, jeho syn mu podá špalek bez kůry. Ve chvíli, kdy otec špalek rozsekne, kůra na něm je. (topesto)
  • Šlo o poslední film, produkovaný samostatným studiem MGM, všechny další už totiž nesly název studia Dimension/MGM. (imro)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama