Reklama

Reklama

Od děsivých událostí uplynulo půl roku. Rachel Kellerová se synem Aidanem opustila Seattle a přestěhovala se do Astorie v Oregonu, kde nastoupila do místních novin. Jednoho dne se doslechne o záhadné smrti středoškoláka Jakea a pochopí, že duch holčičky Samary opět zabíjí prostřednictvím smrtící videokazety. Podaří se jí videokazetu najít v domě Jakeovy spolužačky Emily a zničit. Ducha se tím však nezbaví. Samara se dál zjevuje Aidanovi, jehož těla se podle všeho chce zmocnit, a podle chlapce je neustále sleduje. Jedinou možnost, jak spolu mohou komunikovat, aby je duch neslyšel, mají během spánku, pomocí telepatie. Po jednom ze Samařiných útoků skončí Aidan v nemocnici a doktorka Templeová zakáže Rachel přístup, protože se domnívá, že syna týrá. Rachel mu ve snu slíbí, že se pokusí Samaru zastavit. Začne pátrat po její matce Evelyn a objeví deníky, které si psala. Vypátrá, že se kdysi pokusila utopit dítě a od té doby žije v blázinci. Navštíví ji v naději, že se od ní dozví, jak by mohla svého syna zachránit. Evelyn jí však poradí pouze to, že má syna poslouchat. Chlapec jí ve snu tvrdí, že ho musí zabít, jinak Samara nezmizí. Rachel si uvědomí, že ji Aidan oslovuje jménem, když však jeho tělo ovládá Samara, oslovuje ji vždy maminko. Pochopí, že dívka chce maminku, a když se v televizi objeví samy od sebe záběry ze smrtící videokazety, nechá se vtáhnout do děsivé krajiny z nahrávky. Ocitá se ve studni, v níž kdysi Samara zahynula, a ví, že má šanci ducha zastavit. Ještě však netuší, co by měla udělat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (410)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $76,231,249Tržby Celosvetovo $161,451,538║ O dosť nevýraznejšie pokračovanie, kde už je citeľne badať neúčasť režiséra Gore Verbinského a jeho nástupca a stvoriteľ pôvodného Japonského filmu Hideo Nakata, už neposúva dej nijako moc prevratne vpred a dosť sa vytráca aj temná atmosféra prvého remaku. Už jeho pôvodný Ring ma nijako moc neupútal a práva naopak maximálne sklamal, takže tento jeho Americký remake je oproti tomu ešte na úrovni. Dávam hodnotenie 50% a potom čo produkuje Hollywood v poslednej dobe, čo sa remakov týka sa prikláňam na 3***. /videl v kine: 50%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tak takto teda nie milá Samara, toto sme si nedohodli. Od nášho prvého, nezabudnuteľne desivého a zároveň príťažlivého "amerického" rande (ktorým si dokázala, že remake sa môže kvalitou vyrovnať originálu) už ubehli takmer tri roky a ja som bol poslušný chlapček - tvoju kazetu som skopíroval, ukazál ju kamarátom, kúpil si oválne zrkadlo a nechal som si narásť dlhé čierne vlasy s radosťou očakávajúc našu ďalšiu schôdzku. A nakoniec si prišla. Ale holka zlatá musím ti na rovinu povedať, že by si konečne mala zmeniť bejvák, pretože tá studňa ti určite už neprospieva. Oproti minulajšku si razatne schudla v intenciách napätia, hrôzy, kompaktne zovretého príbehu a perfektne vybudovanej atmosféry. Občas síce tvojou bledou pokožkou a príťažlivými očkami prebleskne závan predchádzajúcej sily, lenže žiaľ zmizne vždy skôr, ako si ju stačím vychutnať. A to už nehovorím o tom, že si tuším začala navštevovať kurz povrchnej a lacnej psychológie ako i štúdijný pobyt na katedre "10 spôsobov, ako čo najrýchlejšie vyrobiť logické nedostatky v deji" že? Ach jo, sláva je mrcha vec a zdolala už aj oveľa zdatnejších jedincov od teba. Škoda, mohli sme byť skvelý pár, ale takto mám na teba iba jednu žiadosť - "vráť sa naspäť do studne a už prosím ťa odtiaľ nikdy nevylez. A nie, nevolaj mi! Ja si s tebou už žiadne ďalšie rande za 7 dní nedám". ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Viete, čo je ten skutočný, začarovaný smrtiaci kruh? Keď remake japonskej snímky dopadne lepšie ako originál, režisér originálu natočí pokračovanie svojho remaku, ktorý je z týchto troch filmov jednoznačne najhorší. Snáď sa tento bludný kruh (aspoň v Hollywoode) definitívne uzavrel. Neschopnosť vymyslieť ďalší diel made in USA je dôkazom bezzubosti tohto pokačovania, ktoré vymenilo koňa za jelene a myslelo si, že to bude stačiť. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než-li první díl, který považuji za perfektní mysteriózní film se vším všudy. Hideo Nakata se sice snažil, aby se alespoň přiblížil kvalitativně jedničce, ale ne úplně se mu to povedlo. Z filmu se vytratilo to, co dělalo první díl tak úspěšným....a to ona mysterióznost. Naomi Watts ať se snaží sebevíce, tak na výkon v jedničce nemá. Tři hvězdčky je maximum, které mohu udělit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna se nese v krásném hororovém stylu, který máme u těchto duchařin rádi. Bohužel se po hříchu jedná také o scénu nejlepší. Možná jí malinko konkurují jeleni. Poté už se ke slovu hlásí mladý otrava David Dorfman. Tedy dostává Adrian mnohem větší prostor a volba to rozhodně není vůbec šťastná. Horor jako takový, tohle rozhodnutí pohřbilo. Na závěr se vracíme opět do studny. 35% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Třem maskérům trvalo vždy přes pět hodin, než Samaru (Kelly Stables) namaskovali. (Specs)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 61. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama