Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Možná nás dokáže Wan zásobit nepřeberným množství různých zlých entit. Jenže ne všechno dokáže taky osobně zrežírovat, tolik času přecejen nemá a tak zde máme origin Jeptišky, který natočil někdo na autopilota. Dopadlo, to asi zhruba tak jak jsem očekával. Lekačky tady jsou, je to taková vlastně hodně vyluhovaná Wanovka. Ten ksicht hororového univerza tomu lze těžko odpárat. Jenže zároveň se to už celé začíná trošku vykrádat. Po hororové stránce by to mohlo být v pořádku, protože se člověk občas leknout musí. Kdo by se neleknul, když se zničehonic ohulí hudba. Po stránce příběhové nenadchlo. Prostředí rumunského kláštěra bylo zvoleno dobře. 40% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sestra je docela fajn horor, který buduje příjemnou atmosféru, kterou známe z tohoto universa a naznačuje, že nepujde o žádné béčko. Jenomže je na něm něco, co úplně není ono a je dost v lekačkách předvídatelný, takže patří k té horší polovině z tohoto světa. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak i když si zaslouží tři, tak dávám čtyři hvězdičky, protože tohle universum mám rád a i se Sestrou si dali práci, navíc jsou tu krásné lokace přímo z Rumunska a především se starým hradem. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem obří fanda Conjuringů (jestli Wan nenatočí tu trojku, tak ať si mě nepřeje), ovšem s těmi spin-offy je to poněkud složitější. Hned úvodní scéna Jeptišky mě vyloženě zarazila do sedačky a perfektně mě naladila na hororovou atmosféru. Trošku jsem se nemohl zbavit pocitu, že je to celé banální historka, bez které bychom se v tomhle univerzu obešli, ale mě to prostě bavilo a ona zmíněná Jeptiška je správně děsivé monstrum, se kterým ještě bude zábava. Nedovedu si ale představit, jestli by dvojka nebyla ještě zbytečnější (vzhledem k tržbám rozhodopádně bude), ale to už je holt úděl těhle levných hororovek. Nejsem si jistý, jestli je to přímo návštěvou kina, jelikož na horory moc nechodím, ale horory mimo Blumhouse se oproti Nun vůbec nechytají. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A komu tím prospějete, co? Druhé straně? Hele, takhle. I sebevětší kudlankoid a fráterův felátor by ucukl, když na něj hned po vlezu do klášterních vrat něco podobného místní abatyši bubne, a vzal roha. Tahle dvojka vykropenců se však chová asi stejně logicky, jako slepec s koncovkou hole zastrčenou v kyblíku. A ne, že by neměli po kokot šancí sebrat si svých pět švestek plus vesnického idiota a drandit dom. Ale to oni ne. Sice kvičejí co minutu, ale jinak se jedná o naprosté nebojsy. A i jinak to je vcelku slabota. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zatím lavíruju mezo třemi a čtyřmi hvězdami, rozhodnutí možná ještě upravím, zatím nevím. Film je to totiž zvláštní: zaplaťpánbůh o dost lepší než loňská dvojka Annabelle, ovšem s podobnými chybami. A tou hlavní je vpravdě hloupý scénář (zase Dauberman, proč tomu chlapovi někdo dává práci? Kdokoli viděl Krvežíznivé opice, musí mít jasno). Zase taková tuna klišé: exorcista si nese trauma z minulosti, jak jinak. Náhle se zjevivší hrdina v poslední vteřině, jak jinak. Když už se neví, kudy kam, zjeví se jako deus ex machina v náhodné rakvi kniha: „Třeba nám pomůže.“ Jako z udělání zrovna opravdu pomůže, jak jinak. A plno dalších včetně očekávaných lekaček. Na druhou stranu: je tu titulní jeptiška, která na rozdíl od jiných bubáků nepřestává být děsivá ani v momentě, kdy ji vidíme v plném lesku. V tom selhává spousta dalších hororů, v nichž odhalení strašidla vyvolává spíš rozpačitý úsměv než strach. Tak tahle jeptiška ne. A je tu parádní atmosféra, která vzdává hold klasikám od Hammeru (a těší mě, co tu tak čtu, že nejsem jediný, kdo si toho všiml). Třeba noční scéna na hřbitově plném dřevěných křížů, kdy se jednomu z hrdinů pod nohama válí chuchvalce mlhy vyrobené ze suchého ledu, by dokonale zapadla do kterékoli hammerovky. Ve výsledku: nakonec vlastně spokojenost, ale může za to spíš dojem než kvalita. Proto (zatím) tři hvězdy. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • So stopážou 93 minút ide o doteraz najkratší film Conjuring univerza. (Astonko)
  • Natáčelo se kompletně v Rumunsku od 3. května do 24. června 2017, a to na hradech Segešvár a Hunedoara, v Bukurešti jako takové a v zdejším parlamentu, dále pak v bukurešťských Castel Film Studios. (hansel97)
  • Sestra Charlotte (Stephanie Sigman) z Annabelle: Zrození zla (2017) v předchozím filmu zmiňuje opatství Cârța, na kterém se odehrává celý děj tohoto filmu. Ukazuje také fotografii, na které je v pozadí patrně vidět Valak. Po této scéně v Annabelle je ukázán také krátký flashback, na kterém Valak jde chodbou opatství. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama