Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 2

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (471)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako to vyzerá, zmena režiséra vie filmom niekedy veľmi pomôcť. Ak toto budú čítať ľudia, ktorí milovali film "Annabelle", tak sa za svoj názor nebudem ospravedlňovať. Ten film bol absolútna katastrofa. Mizerne napísaný, otrasne zrežírovaný a celé to pôsobilo ako film, ktorý sa chcel priživiť na značke "The Conjuring". Ten film doteraz neznášam a je to jeden z najhorších hororových filmov, čo som mal možnosť vidieť. A možno tomu dosť prispel fakt, že to bol film, ktorý som naozaj chcel vidieť spracovaný po tom, čo sme tu mali "The Conjuring." A keď sa ohlásilo pokračovanie, tak som nadobudol obavy. No keď som zistil, že režisérom už nebude John R. Leonetti ale David F. Sandberg, skrsla tu iskra nádeje, nakoľko roku 2016 priniesol skvelý horor s názvom "Lights Out". Veci začali vyzerať lepšie. A budem úprimný, podarilo sa mu opätovne natočiť skvelý, atmosférický a aj strašidelný film. Myslím si síce, že "Lights Out" malo viac momentov, kde sa dokázala atmosféra aj trošku uvoľniť. Tu však rozhodne nie. Film by som rozdelil na dve polovice. Prvá je predstavenie hrdinov a situácie, do ktorej sa dostanú. Je tu pár creepy momentov, ale nič absolútne desivé. V druhej polke sa to spustí a začína to naberať grády. A veci začnú byť oveľa viac desivé. Z kina som odchádzal skutočne spokojný a dokonca som sa miestami otáčal, či je všetko v poriadku a náhodou nemám za sebou nejaké strašidlo. To už niečo znamená. Dievčatá boli vo filme vynikajúce a rovnako aj Anthony LaPaglia. A hoci to najprv vyzeralo, že toto je skutočný prequel a všetko čo som videli v minulom filme sa vôbec nestalo, tak to na konci filmu dobre prepoja a dozvieme sa niečo viac aj o tom, čo sa vlastne reálne stalo v dome zavraždených susedov. A dokonca v tomto filme uvidíme aj skutočnú bábiku Annabelle. Keď som v roku 2013 dúfal, že bude film o bábike Annabelle, toto je film, ktorý som chcel vidieť. Takže som rád, že konečne som sa dočkal toho spin-offu, ktorý mal prísť už 3 roky dozadu. Ale občas si treba len trošku počkať, a človek sa dočká dobrého hororu. Hodnotenie: A- ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z Davida Sandberga se nám stává další záruka kvality, poněvadž jeho sequel k Annabell dostává nový rozměr a rozhodně se nemá, za co stydět. Od začátku do konce solidní intenzivní dvou hodinové strašení s parádní hudbou, solidní kamerovou prací, inovativními strašícími atrakcemi a solidními lekačkami. Potěší i slušné herecké výkony především dětí, výborná retro atmosféra, 2 easter eggy a hezké navození na první díl v závěru, co však zamrzí je finále, které je nejslabší částí celého filmu. Ono ten film straší víceméně intenzivně pořád, ale neustále v jedné vlně, divák si pořádně ani neuvědomí, že už finále je, protože oproti předešlým atrakcím se ničím neliší a negraduje, což mě trochu mrzí.Velký plus dávám za jezdící křeslo na schodech či malý jezdící výtah, což vytvářelo atmosféru jak sviň. Překvapivě zde byl prostor i pro trochu krve, za což opět chválím. Takže já jsem spokojen, Topka Annabell letos určitě nemine a pro fanoušky duchařin musí být Annabell vysoký nadstandard. PS: Scarecrow je hustý a říká si o Spin OFF.80% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší než první díl. Šušně to vydělává pořádný, kritika i diváci celkem spokojený. Pro mě osobně ale není druhá Annabelle žádná pecka. S čim mám teda problém? Možná mi vadí ten dlouhej úvod, protože než začne jít skutečně o kejchák, jsme daleko za půlkou filmu. Je vidět, že Sandberg si Wana nastudoval, protože i on dokáže dlouze, mnohdy až nepříjemně napínat, aby všechno završil lekačkou a lá volume prudce doprava. A jak už to tak u duchařin bejvá, někdy to vyjde, někdy zase ne. Co se ale musí nechat, tak práce se světlem. Nebo spíš s tmou. Hodně často jsou scény působivě zahalený do naprostý temnoty, a vám nezbejvá, než hádat stranu, od který "to" přiletí. Závěr však už nemá sílu tolik děsit a ten strašák ve stodole taky nedostal tolik prostoru, co by si zasloužil. Bohužel. Překvapil však jeden gore záběr a děcka hrála taky slušně. No a pokud si mám zvolit "svůj moment", bude to rozhodně strašení se s baterkou pod prostěradlem a následnou zvonkohrou. Brrr... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď výrobca hračiek príde o svoju milovanú dcéru, rozhodne sa po dlhých rokoch smútku pomôcť dievčatám zo sirotčinca a spolu so sestrou ich pozve do obrovského domu. Chce tým potešiť aj svoju manželku, ktorá je ťažko chorá a detský smiech jej po smrti dcéry urobí radosť. Radosť ale nepotrvá dlho. Ich dom je totiž aj domovom prekliatej bábiky Annabelle, pre ktorú sú nevinné dievčatá práve tým, na čo dlhé roky čakala. - Prvý diel Annabelle nebol podla mňa zlým hororom. To len pán John R. Leonetti nebol po rokoch za kamerou pripravený režírovať mainstreamový horor. Pán David Sandberg je však úplne odlišným príkladom. On si velmi dobre pamätá časy, keď ešte pred pár rokmi odkladal každý cent a investoval ho do svojich hororov, a preto si kormidlo u tohto prequelu zaslúžil a svoju šancu patrične využil. Bol som až prekvapený, ako velmi sa v tomto snímku straší, pretože v podstate takmer každá druhá scéna má za úlohu vystrašiť a nie je tu zbytočne strácaný čas na nezmyselné dialógy. Parádnu réžiu doplnili herecké výkony talentovaných dievčat, o ktorých v tomto žánri ešte určite budeme počuť, hudba pána Benjamina Wallfischa, ktorá síce dosť pripomína prácu z jeho predchádzajúceho hororu A Cure for Wellness, ale zase má znamenitý a po dlhej dobe zapamätatelný soundtrack, a v neposlednom rade sa mi velmi páčili aj lokácie, v ktorých sa natáčalo. Scéna po záverečných titulkách ukazuje, že v budúcom roku sa teda vyberieme do Rumunska, kde sa pozrieme na príbeh Valak, a opäť sa tu stretne talentovaný režisér a vynikajúci casting. Či sa to už luďom páči alebo nie, séria The Conjuring jednoducho vládne modernému hororu. A aby som nezabudol. Dobre ma pobavil jeden z posledných príspevkov v diskusii k tomuto hororu, kde očividne dosť zaostalá slečna píše, že na monitore nič nevidela. No ani sa tomu nečudujem, keď sa pozerá na nejaký ruský CamRip, v ktorom nie je nič vidieť. + Joseph Bishara + herečka z Deliver Us from Evil a Ouija: Origin of Evil + herečka z Hostel: Part III, The Purge, Underworld: Blood Wars a Lights Out + herečka z The Hive ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Obrovský skok oproti prvnímu dílu. Zřejmě pomohla výměna režiséra. Děj se posouvá do minulosti (zřejmě 60. léta) a ukazuje nám původ Annabelle. Ta se přiživuje na slabých a to se jí daří. Zabíjí kolem sebe lidi hlava nehlava. Atmosféra je super, dokonce i lekačky fungují. Víc už se z toho asi vytáhnout nedá. Konec nás láká na spin-off zvaný Nun. Tak uvidíme. Zbytek obsazení není moc zajímavý, leda Miranda Otto v roli matky. "Víš, co mám na Zuzance nejradši? Že vypadá jako ty." ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Niektoré herečky sa hrozivej bábiky báli, napr. Stephanie Sigman (Charlotte) s ňou nikdy nechcela zostať osamote. Keď sa dozvedela, že pri nakrúcaní prvého filmu o Annabelle celému štábu požehnal kňaz, žiadala to isté. Režisér David F. Sandberg jej vyhovel. (krasomama)
  • Film se odehrává v roce 1958. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2017 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama