Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (245)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už jednotka mi prišla nemastná neslaná. Dvojka má síce istejšiu réžiu a niekoľko zaujímavých scén, ale vo výsledku koniec výrazne podkopáva nohy budovanej atmosfére a hlavne zabraňuje naplno precítiť vnútorný vývoj u hlavných postáv. Asi najistejšie je povedať, že je to film, ktorý ide po povrchu. Či už sú tu lakačky alebo strach samotný. Všetko je tam spravené účelovo, bez nápadu ( hoci stále v medziach logických motivácií), čo ale z toho keď finálny dojem je skôr nuda. Mýtotvornosť tu nie je takmer žiadna a základné vzťahy nefungujú. Je to len výplň, ktorá možno poteší ak od toho neočakávate nič svetoborné, ale Wanovi sa to v jeho zárezoch rovnať nemôže. Zatiaľ najhorší Chaves a najmenej využitý potenciál. Takže v zásade zbytočnosť. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jednička se mi už téměř úplně vykouřila z hlavy, pamatoval jsem si jen hezkou a milou mladší Farmigu v roli řádové sestry. Ale podle mého komentáře mě bavila, prý "přímočará akční duchařina s naturalistickým démoničnem", nebo tak nějak. No, tak dvojku bych si pak tedy dovolil charakterizovat jako chaotickou a zdlouhavou slátaninu s roztříštěným scénářem a s přepálenou stopáží, jejíž horrorovost spočívá především v častém hysterickém ženském ječení. Za celý film jsem se nedostal pořádně do děje, jehož zápletku jsem začal jakž takž chápat až někdy ve druhé polovině. Pokud na tom tedy nechcete být jako já, radím si nejdřív zopakovat první díl. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zmena režiséra trochu prospela. Predsa len, Chaves obstojne zvládol aj jeden diel Conjuringu a v pár momentoch je cítiť že má ako takú víziu. Francúzsky internát je atraktívnejšie miesto ako opustený kláštor z minula a pri postavách vidieť prirodzený vývoj. Príbeh ale opäť neohurí, rozbeh je pomalý a záver prepálený. Polodetektivná linka sestry Iren ma nudila a mytologické fantazmagórie si znovu neodpustili. (Oči, Ježišova krv 2). Lakačky sú podpriemerné, herci občas až iritujúci a nejaké extra nápady alebo zvraty nečakajte. Viem si predstaviť že fanúšikovia hororov nebudú až tak sklamaný, no ja už začínam byť trochu unavený z toho ako sa všetky podobné filmy vykráduju, recyklujú a neprinášajú nič nové. Voľakedy ma aspoň poriadne miklo keď išlo o strašenie zvukmi, tu som to už nenašiel. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Starý transvestita Valak opět útočí. Dozvíme se kde získával zkušenosti, než narazil na Warenovi. Často frflám, že jen atmoška, lekačky a dobré masky mi ani zdaleka nestačí a že i u hororu potřebuju příběh. Tak tady jsem ho dostal, jenže to taky není ono. To rádobypátrání dvou nunek a odhalování legendy, bylo vcelku nudné a na úkor dynamiky. To ovšem tvůrci divákovi převynahradili v dost divoké až akční poslední třetině. Což bylo pro změnu na úkor atmosféry. Výsledkem jsou dobré pasáže s fajn nápady, naroubované na unylé vyprávění staré jeptišky při loupání brambor. Celkový dojem je rozpačitý, ale ne vysloveně negativní. Snaha přijít s něčím neotřelým se v tak vyrabovaném subžánru počítá; co si budeme povídat, těch špatných pokusů už jsme dostali nepočítaně. Po titulcích je kraťoučká scéna která mi potvrdila, že jsem v jednom okamžiku filmu opravdu zahlédl krásné oči matky Taissy Farmigy. PS: snaha, nebo povinnost naroubovat černochy do všech filmů a seriálů je zvlášť tady zralá na zasloužený posměch. A to včetně poznámek o rasismu. Postava missisipanky....křoví jak vyšité...z kategorie černého pátého mušketýra, který by těm ostatním jen leštil kordy a u toho jim vyprávěl o dřině na plantáži. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Absolútny priemer. V podstate som nemyslel, že ešte niekedy uvidím nový horor, v ktorom sa postavy v tme opýtajú „Je tam niekto?“. Ale stalo sa. Napokon to nebolo nič zlé. Klišé? Dozaista. Strašiace scény rutinné? Škrtám si. Ale proste ma celkom baví univerzum, aké James Wan okolo seba buduje, mníška je sama osebe zaujímavá hororová postava a logicky sa pohybuje v tomu odpovedajúcich priestoroch (temné kláštory, ponuré podzemia, starodávne cintoríny), čo má na hororovú atmosféru taktiež blahodarný účinok. Potešia fajn Taissa Farmiga a najmä sympaťáčka Storm Reid alias „druhá Zendaya“. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)
  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama