Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Bohužel i Wanův hororový vesmír postihl mor v podobě female stronger charakterů a dvojka to ještě umocní tím, že SPOILER ALERT zabíjí chlapa kněze na začátku, chlap kněz z první filmu je po smrti též a Valak samozřejmě posedl koho jiného? No chlapa. SPOILER ALERT END Takže krom ségry z prvního filmu jí přicmrndává další černá ségra, protože nesmíme zapomínat i na rasovou vyváženost. No a aby těch holčin nebylo ve filmu málo, celé se to převážně odehrává v dívčím internátě. To jsem ještě čekal, že ten v 50. letech ve Francii povede asiatka a předvedl bych toho Valaka v kině já. Co se týče příběhu, logiky a atmosféry, tady je snad skoro všechno špatně. O tom jen ve zkratce, že ségra kam přijde, tam hned všechno zjistí, ví a na konci samozřejmě relikvii najde snad za 5 minut, zatímco Valak tam už pár týdnů bloumá po okolí a leští si bambus, flákač jeden. No a když se na konci ještě objevil čertík z Princezny ze mlejna, šel jsem do kolen úplně. Vyhozený prachy. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I saw Nun..." Po pěti letech se vrací největší zlo z Conjuring univerza. Nebudu lhát, první Nun se mi fakt líbila a celou filmovou značku si cením více, než třeba Marvel universum. Jakkoli to zní někomu šíleně. Ale i přes jeho některé přešlapy se do série velmi rád vracím. Tedy se moc těším na další Conjuring od Patricka a stále čekám na Crocked Mana. Zpátky ale k Nun II aneb jak Valak ke svým žlutým očím přišel. Začátek je opět velmi děsivý a konečně tu máme body count (Který moc dlouho nevydrží, ale to je jedno...). Zpátky je ta hezká hodná jeptiška s tváří Taissy Farmiga, která je povolána, aby znovu vyšetřila případ zla. To se nachází tentokrát je Francii a je pouze na ní, aby zjistila původ zla a proč hledá to, co hledá. Dost možná je tohle pro mě zklamání roku. Ačkoliv to z mého hodnocení moc nevyplívá, tak jsem očekával na své stupnici o 20% více. Valak je prostě ultra děsivé monstrum a tady je safra nevyužit. Lekačky jsou bohužel velmi laciné a hlavně jich moc není. A pověstné geniální scény jsou... No asi jedna. Kdy se hraje se stínem. Problém asi je, že víte jak film skončí a jelikož jednička končila naprosto dokonale, je opravdu zbytečné to znovu otvírat a patlat se v tom. Vzniká pak zbytečný guláš, který získává grády až v poslední půl hodince. A to ani ne díky Valakovi. Tohle je prostě škoda. Navíc mi chybí ten originální hudební podkres, co předchozí filmy měly. Safra práce. Tohle se moc nepovedlo. Ten klášter v Rumunsku měl prostě mnohem větší grády. (60 %) ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The Conjuring 2 priniesol hrozivého démona Valak. The Nun atmosférické prostredie opátstva a moju obľúbenú Taissu Farmigu. The Nun 2 je však iba obyčajnou rutinou so všetkým, čo sme už videli. Na záver film navyše miesto Valak využíva skôr posadnutého muža, ktorý je trochu boring a scéna s vínom bola jednoducho blbosť. Od režiséra, ktorý natočil priemerný Conjuring 3 a podpriemernú La Loronu, som však ani viac nečakal. Ok na TV, ale kino nie je nutné. Som rád, že som si film nakoniec pozrel až na HBO Max. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Corin Hardy a mníška v jeho prevedení nebol žiadny zázrak a išiel cestou samých klasických klišé, ale aspoň tam bola ponurosť a aj niekoľko vydarených nápadov sa tam našlo. Ale ked som sa dozvedel, že dvojku ma pod taktovkou zatial cisto priemerný Michael Chaves, tak moje obavy boli dosť veľké a čiastočne sa aj naplnili. Keď  Corin Hardy šiel cestou klišéovitosti, tak  Michael Chavez už išiel  cestou všednosti a jednotvárnosti. Z celého filmu má zaujala len jedna scéna, kde sestra Irena sleduje časopisy a tam sa po nejakom čase začne znázorňovať postava, to bol fakt slušne vygradovaný a zaujímavý nápad, ale bol jediný, ktorý sa vydaril, všetko ostatné už bolo nanajvýš priemerné. A finále malo byť extrémne nadupané, ale aj to zostalo len ako túžba, lebo nič také sa nekonalo. V jednotke dostal po pysku démon kvoli Ježišovej krvi a tu keď nepomohli oči svätej Lucie, tak pomohlo obyčajné vínko, zaujímalo by ma kde tento režisér chodí na také kraviny. Staré opátstvo z jednotky malo silnú atmosféru a ponurosť, čo, ale tento internát rozhodne nemal. Keď som jednotke dal 3*, tejto môžem dať len silne 2*. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Že je to pořád baví točit tyhle braky. Co z toho, že se pár lekaček i povedlo (i když z velké části spíše kvůli dunivému audiu), když celý zbytek je zas a znova jen obrovská snůška keců, nesmyslů, všemožných hororových klišé a šíleně hloupého a neoriginálního děje. Když se tohle natočí párkrát, člověka to ještě baví, ale když už kouká na padesátý kousek téhle duchařiny bez sebemenší snahy o jakoukoli inovaci, už jej to pak začíná pěkně srát. Nuda jako vrata a to, že tady Valak byl možná všehovšudy třikrát, je jednoduše výsměch. Chaves je v tomhle prostě marný, třetí kousek a třetí úplně stejně naivní, nezáživná a generická wannabe duchařina. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama