Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

tron 

všechny recenze uživatele

Absolútny priemer. V podstate som nemyslel, že ešte niekedy uvidím nový horor, v ktorom sa postavy v tme opýtajú „Je tam niekto?“. Ale stalo sa. Napokon to nebolo nič zlé. Klišé? Dozaista. Strašiace scény rutinné? Škrtám si. Ale proste ma celkom baví univerzum, aké James Wan okolo seba buduje, mníška je sama osebe zaujímavá hororová postava a logicky sa pohybuje v tomu odpovedajúcich priestoroch (temné kláštory, ponuré podzemia, starodávne cintoríny), čo má na hororovú atmosféru taktiež blahodarný účinok. Potešia fajn Taissa Farmiga a najmä sympaťáčka Storm Reid alias „druhá Zendaya“. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Vizuálom, atmosférou, hudbou a zvukom to bolo podstatne lepšie, ako prvá časť, ale to je tak asi všetko. Slabý pokus o vylepšenie renomé, ktorý zlyhal opäť pri réžii, ktorá určite nezahviezdila ani pri jednej časti z univerza Conjuring, ktorú mal na starosti Michael Chaves. Vyvolať dojem majstrovského hororu "ľakačkami" a "vyskakovacou" Mníškou každých 5 minút rozhodne nebol rozumný ťah a opäť to skĺzlo do roviny prvoplánových hororov. A to nevravím o scenári so zakopanými očami, na ktoré svieti červený laser. Už som prestal očakávať nejaký progres a ostanem zrejme asi iba pri prvých dvoch častiach univerza z dielne Jamesa Wana. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nic tak zmateně překombinovaného jsem vážně dlouho neviděl. Po průměrném prvním snímku z roku 2018 jsem od pokračování neočekával žádné zázraky, avšak to co jsem nakonec dostal se ukázalo jako natahovaná nuda, v níž ústřední "děsivá" jeptiška vypadá jako naprosto líný tragéd. Nastalou smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečná zvuková paleta, která nejvíce vynikne v sálu s ozvučením Dolby Atmos. Pomyslným posledním hřebíčkem do této podprůměrné rakve je pak nechutně digitální finále, u něhož mě místo srdečné hrůzy jímal srdečný smích. Ve finále tedy dostaneme zoufale vykořeněné pokračování, jehož největším plusem zůstává jedna bravurně vystavěná scéna se stánkem s časopisy a překvapivě atmosférické závěrečné titulky. Škoda. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

První díl se mě líbil, žel to bylo to jediný co mě utkvělo v hlavě. Tady jsem se do toho nemohl dostat hlavně v první půlce. Pak už jsem se v tom orientoval, přesto ač se to snažilo a celkem to mělo i atmosféru, to nějak na mě nepůsobí. O další pokračování ani moc nestojím. Ta černá jeptiška mě tam neseděla, nevím proč, ale nehodila se tam. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již předchozí díl byla podprůměrná sračka. Tohle pokračování je ještě mnohem horší. Nějaký děsivý potenciál je zde takřka nulový. Po většinu stopáže divák sleduje nadrženého školníka, kterak se na dívčí školy snaží zoufale dostat do kalhotek puritánské učitelky. Snímek je nesnesitelně stereotypní. Pořád dokola sledujeme to stejné strašení. Později školníkovi přispěchají na pomoc 2 jeptišky. Samozřejmě nešlo zapomenout na členy méněcenné rasy, a tak bohužel musíme sledovat účinkování nesmírně ošklivé gorilky Storm Reid, ze které se mi zvedal kufr již v rámci seriálu Euforie. Se samotným finále museli tvůrcům pomáhat snad pacienti z lobotomického oddělení. Vážně vraždilo démona červené víno? Zřejmě bylo v mém krevním oběhu málo drog, abych tento nekonvenční nápad dovedl ocenit. Neuvěřitelně nudná podívaná. Jinak super nápad dělat pokračování po 5 letech. Předpokládám, že každému, kdo první díl neviděl v posledních 2 týdnech se ten první nesmysl rovněž spolehlivě a zcela vykouřil z hlavy. [13 %] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Film bol v Libanone zakázaný kvôli "hanobeniu kresťanstva". (Arsenal83)
  • Desátý film Conjuring vesmíru. (KGBelik)
  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama