Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (207)

perna182 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, kde začít, tak to vezmu od konce. Je tu fajn napojení na předchozí filmy a pěkně je rozšiřuje, což b,y se vlastně dalo říct, že tímto tento film je. Je to jen takové rozšíření toho, co jsme viděli. Nic nového nepřináší a to ani v oblasti žánru. Hlavní zápletka je nenávist syna k otci a její řešení spočívá v tom, že někdo někomu neřekl pravdu, což jsme poslední dobou viděli snad v každém druhém filmu. Atmosféra celkem dobře budovaná, s jedním nečekaným jumpscarem. Ostatní byly lehce předvídatelné. Jako zakončení série toto ale funguje a zůstal bych u toho. Pro mě nejslabší díl série. 5/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám tuhle sérii rád a bez větších problémů sem jí odpustil i slabší třetí a čtvrtý díl. Ty sice na první dva neměly ani omylem, přesto ale dokázaly nabídnout hned několik slušně atmosférických momentů. Pátý film v pořadí bohužel nic z toho nemá. Pomalý rozjezd bych ještě v pohodě zkousnul, ale když má konečně dojít na strašení, je to celé takové "meh" a ve chvíli kdy by mělo přituhovat a celý děj měl gradovat sem se nudil snad ještě víc než na začátku. Je sice hezké, že děj skoro navazuje na výbornou dvojku, ovšem Patrick Wilson svůj režisérský debut těžce nezvládl a nabídnul něco co evokuje horor pouze názvem...40% ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele

Už od tretieho dielu nastal pád tejto značky do prízemia (zatiaľ nie suterénu) hororového žánru a stal sa len prostriedkom na ždímanie peňazí pod hlavičkou značky, ktorej základy položil James Wan. S pôvodnou značkou Insidious má však tento, ale aj predchádzajúce dva kúsky, spoločné len postavy a motívy astrálneho cestovania. Posledný (snáď už definitívne) film série má však pramálo spoločné už aj so samotným žánrom hororu. Ak naň však nazerám nie ako na horor ale ako na temnú rodinnú drámu skúmajúcu vzťah otca a syna využívajúc k tomu prvky pôvodného Insidious, moje dojmy sú o niečo pozitívnejšie ako tomu bolo napríklad v prípade predchádzajúceho filmu (posledný kľúč), ktorý bol vyslovene len nefunkčným hororom. Za návštevu kina však nestojí, ide skôr o televízny film na upršané nedeľné popoludnie. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pokračovanie tejto série nadväzuje aj trochu, ale iba trochu, klesajúcou kvalitou na predchádzajúce epizódy, poteší trochu zmenené prostredie, nemôže chýbať korektná vsuvka na úvod pobytu na vysokej školy aby tie už beztak tupé mozočky boli vytreté ešte trochu viacej, zlý vzťah medzi bielym otcom a bielym synom to nesmie chýbať už v žiadnej sračke natočenej po roku 2019 aby sa to, ako už tomu býva, všetko dobre skončilo. A ak by sa táto séria skončila úplne asi nikto by jej to nemal za zlé, skončila by aspoň dôstojne. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

V jednotlivých scénách je to lepší než čtyřka - zvlášť tunel je super, ale zbytek je strašná šmíra. Obě hlavní postavy jsou nesympatické, scénář se potácí ve snaze řešit několik rovin naráz, přičemž nejde do hloubky ani u jedné z nich. Celé to na mě působilo jako nadechnutí před šestkou, o jejíž předpokládané kvalitě nemám vůbec žádné iluze. Když se to vezme kolem a kolem, jen málo hororových sérií je v takhle pokročilém díle ještě pořád "fajn", ale od Insidious jsem zkrátka čekal alespoň nadprůměr, když už ne špičkovou kvalitou. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Toto je prvý film Insidious od čias originálu, ktorý bol natočený vo vyššom pomere strán 1,85:1, na rozdiel od posledných troch dielov, ktoré boli natočené v širokouhlom pomere 2,39:1. (Arsenal83)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama