Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (82)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ano, druhé pokračování Amityvillu je díky odvážnějšímu scénáři a skvělé Damianiho režii ještě lepší než výborná jednička. Rosenberg pracoval s náznaky a tajemnou atmosférou, Damiani atmosféru ještě zhutňuje a zlo definuje ďábelskou posedlostí nejstaršího syna nešťastné Montelliovy rodiny. Sice přitom jednoznačně vykrádá Exorcistu, ale nikterak mi to nevadilo, proč taky, nejmenuju se William Friedkin a neoriginálnost není něčím, co za každou cenu pranýřuju, nota bene když je ta kopírka takhle vydařená. Damiani prostě daleko víc tlačí na hororovou pilu a ten řez je opravdu hluboký a čistý. A jen tak pro zajímavost, zatím jsem viděl čtyři části téhle série a musím říct, že jsem se dosud nesetkal s natolik nekontinuální filmovou sérií. Ani dvojka není výjimkou, má býti prequelem k první části, ale události již předestřené právě tam, se zde odehrají poněkud odlišně. Avšak tenhle detail mi vůbec nezkazil nadšený dojem a pálím zaslouženou pětku. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1979 natočil režisér Stuart Rosenberg kultový horrorový snímok "Horor v Amityville"  (The Amityville Horror). Zachytáva príbeh rodiny George Lutza, ktorá sa nasťahuje do krásnej vily na Ocean Avenue na Long Islande. Ukáže sa, že tento dom je pekelnou bránou, ktorá žije temným životom, sídlia v ňom démonické sily, je v ňom koncentrované zlo. V roku 1982 natočil režisér Damiano Damiani voľné pokračovanie tohto titulu, ktoré nesie názov "Amityville 2: Posadnutosť" (Amityville II: The Possession). Je to prequel, ktorý sa vracia pred udalosti prvej časti. Film je inšpirovaný knihou "Vražda v Amityville", ktorú napísal Hans Holzer. Šesť členná rodina Montelliovcov sa nasťahuje do veľkej vily na brehu jazera. Netušia, že je to sídlo temných, satanistických síl. Ich najstarší syn Sonny sa postupne stane obeťou démonického posadnutia. Pod vplyvom pekelného zla vyvraždí celú svoju rodinu. Tento snímok je veľmi podarený následovník pôvodného filmu. Je to okultný horror s hustnúcou atmosférou, ktorá vygraduje do dychberúceho exorcismu. **** ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Italskému expertovi na policejní honičky USA debut na poli hororu poměrně vyšel. Sedí mi zde povedená kamera s ponurou hudbou Lalo Schifrina i um maskérů. Samotné mystery si v některých ohledech předchází samotnou jedničku. Během natáčení došlo k selhání vysoce výbušných chemikálíí, které explodovaly a závěrečná scéna kdy hoří boční stěna domu je skutečná. Natáčení probíhalo ve stejném domě jako v původním Horor v Amityville (1979). Dům ve filmu doopravdy není skutečný, jeho replika se nachází v New Yersey. Rodina Montelli v tomto filmu byla fiktivní ovšem vólně založena na skutečném životě rodiny Defea. Adresa Amityville domu ve filmu je 112 Ocean Avenue, Amityville. Ve stejném roce 1982 byl propuštěn scenárista Tommy Lee Wallace, který v té době psal a režíroval neslavně proslulý Halloween III: Hon na čarodějnice. Oba filmy byly pokračováním Amityville. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Série Amityville, postavená na fikci, že se to opravdu stalo, patří asi mezi nejznámější a snad i nejlepší v žánru ,,strašidelný dům". Dvojka je plagiátem, poctou či kopírováním Vymítače ďábla? Myslím, že je to jedno, i když podobností je více než dost. Jen místo posedlé Lindy Blairové zde máme posedlého Jacka Magnera. Rodina, nadšená z nového bydlení v domě, jehož průčelí vypadá jako lebka, se přestane radovat velmi brzy. Nečekané úkazy a stupňující se hádky směřují k očekávané tragédii. Démon, jenž do chlapce vstoupí, znetvoří jeho tvář natolik, že chvílemi je od Blairové k nerozeznání. Vynikající hudba vytváří patřičnou atmosféru, kde tak stačí pozorovat jen postavy ploužící se vyděšeně temným domem, a o napětí je postaráno. Skvělé mechanické efekty a masky v závěru snímku připomínají, jak opravdověji působily oproti vyumělkovaným digitálním efektům. Damiani, kterého proslavily zejména filmy z prostředí italské mafie, vytvořil snímek, jenž funguje i po letech. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že film je rozdělen na pomyslné 2 příběhy, přičemž první je podobný jako první díl Amityville s tím, že je daleko lepší úplně po všech stránkách a prakticky dovedený k dokonalosti a kdyby film skončil zhruba po 70 minutách, možná by se dalo trochu uvažovat i o plném hodnocení. A druhý příběh by byla taková variace na Vymítače d'ábla, né vůbec špatná, ale rozhodně nedosahuje kvalit první půle. Prapodivně rozvrhlý horor plný strašidelných událostí a krutostí, úžasně zvládnutý film. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Otec Burta Younga zemřel během natáčení. (Epistemolog)
  • Adresa Amityville domu ve filmu je 112 Ocean Avenue, Amityville. (Epistemolog)
  • Ve stejném roce 1982 byl propuštěn scenárista Tommy Lee Wallace, který v té době psal a režíroval neslavně proslulý Halloween III: Hon na čarodějnice. Oba filmy byly pokračováním snímku 
    Horor v Amityville (1979). (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama