Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (82)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Komplexnejšie a určite lepšie ako predošlý film. Väčší rozpočet, viac masiek, efektov, pekná kamera a zaujímavý námet. No čo zo začiatku vyzerá ako trošku kreatívne upravený prequel končí ako za hlavu chytená šaškáreň. Nielenže sa postavy nevolajú tak, ako sa volali v skutočnosti, hlavný "hrdina" tak ani nevyzerá, no vrcholom je záverečná neokrôchaná vykrádačka Exorcistu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ano, druhé pokračování Amityvillu je díky odvážnějšímu scénáři a skvělé Damianiho režii ještě lepší než výborná jednička. Rosenberg pracoval s náznaky a tajemnou atmosférou, Damiani atmosféru ještě zhutňuje a zlo definuje ďábelskou posedlostí nejstaršího syna nešťastné Montelliovy rodiny. Sice přitom jednoznačně vykrádá Exorcistu, ale nikterak mi to nevadilo, proč taky, nejmenuju se William Friedkin a neoriginálnost není něčím, co za každou cenu pranýřuju, nota bene když je ta kopírka takhle vydařená. Damiani prostě daleko víc tlačí na hororovou pilu a ten řez je opravdu hluboký a čistý. A jen tak pro zajímavost, zatím jsem viděl čtyři části téhle série a musím říct, že jsem se dosud nesetkal s natolik nekontinuální filmovou sérií. Ani dvojka není výjimkou, má býti prequelem k první části, ale události již předestřené právě tam, se zde odehrají poněkud odlišně. Avšak tenhle detail mi vůbec nezkazil nadšený dojem a pálím zaslouženou pětku. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ohohó. Oproti jedničce mnohem, mnohem větší a lepší jízda. To co mi vadilo na jedničce je tady napraveno. Atmosféra houstne hned od začátku - polodespotický otec, který pro ránu nejde daleko, věřící matka, která se chystá otce opustit, vzdorný syn a pubertální dcera, mezi kterými to silně eroticky jiskří, dva mladší nevinní sourozenci a dům se svým démonem, který to hodlá všechno vyřešit. A to všechno podané v dost syrové podobě. Ještě si pamatuju, jak mě při prvním sledování děsily nájezdy kamerou po domě, proměna posedlého Sonnyho a jeho výprava po domě s puškou vruce a šokovala incestní scéna mezi ním a jeho sestrou. Nejlepší scénou celého filmu je pro mě zakrytí krucifixu ubrusem, to nemá chybu. Přemýšlím, jestli není chybou to, že film v podstatě vygraduje už v první hodině masakrem Montelliových, ale i pozvolnější závěr dost ve stylu Vymítače ďábla je dobrej. Tenhle film jeden z mála, který dokazuje, že pokračování může předčit první díl série (i přesto, nebo možná právě proto, že se tento odehrává před dějem prvního dílu). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako ty divné záběry kamery (a herec v hlavní roli toho musel hodně uhrát sám právě jen na kameru) a hudba a stále více tísnivá atmosféra jsou skvělé, o tom žádná. Dokonce na incest dojde. A tentokrát, na rozdíl od jedničky, nic neskončí dobře. Jen mi to ale přišlo od určité chvíle únavné - asi jak je jasné, že tomu kluk propadl, tak už si člověk jen dělá čárky u všech očekávaných a nezbytných scén a nějaké větší překvapení se už neobjevuje. Spěje to prostě tam, kam každý podobný horor o nenasytném domu, s třešničkou v podobě vymítání ďábla, ale to napětí už v tom prostě není, není o co hrát. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Amityville 2: Posedlost“ je jiný film než první díl, a to je strašně dobře, protože je to film dobrý. Děs se zde stupňuje plynule, až graduje v různých formách a vy si skutečně nejste jisti, jak to s postavou Sonnyho opravdu je. Tohle je hodně dobré a na diváka to správně působí. Navíc je scénář dobrý, má tah a nenudí až do samotného konce. Od druhého dílu, přiznám se, jsem tohle nečekal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Otec Burta Younga zemřel během natáčení. (Epistemolog)
  • Závěrečná scéna s explozí je skutečná. Vysoce výbušné chemikálie během natáčení údajně selhaly a v záběrech můžeme vidět hořící stranu domu. (Epistemolog)
  • Plakát z filmu Rocky (1976) visí na zdi Sonnyho (Jack Magner). Burt Young, který hraje Sonnyho otce ve filmu Rocky (1976), hrál jednu z hlavních rolí. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama