Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 2

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (471)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedničku si opravdu pamatuji jen matně, ale vím, že největším plusem filmu byla Annabelle Wallis, která mi tu citelně chyběla. Z logických důvodů tu ale být nemohla a tvůrci vlastně udělali nejlepší možný krok, když se vydali cestou prequelu. Navíc s poměrně slušně napsanými a zahranými postavami. Prequel má každopádně mnohem lepší atmosféru, lekačky taky fungují mnohem lépe a je celkově vidět, že schéma poloopuštěného strašidelného domu kdesi v zapadákově pořád funguje. Žádný zázrak to není, zkrátka dobře natočený horor z producentské Wanovy dílny, která jede pořád na plné obrátky a pokud bude takto fungovat i nadále, jednou max dvakrát za rok mě to neomrzí. PS : Potěšila mě úplně poslední scéna, cameo a potitulková scéna. Hororový svět ve Warnerech zvládli na jedničku a nyní sklízejí zasloužené ovoce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na úrovni celku k tomu můžu mít milion výhrad, protože se po dějové / narativní stránce skutečně jedná o velmi málo nápaditý prequel, jehož průběh odhadne každý, kdo viděl alespoň jednu až dvě duchařiny. Conjuringové universum originálními náměty zatím skutečně neoplývá. Na úrovní jednotlivých scén to ovšem funguje obdivuhodně, což je dáno tím, že Sandberg je opravdu výborný režisér a já jen doufám, že u žánru zůstane a začně dělat i námětově progresivnější věci. V první Annabelle jakž takž fungovalo pouze strašení (na řemeslné rovině), v druhé Annabelle funguje strašení i zájem o postavy, zaujetí je mnohem hlubší. Jsem rozhodně spokojený, byť loňské Lights Out na mě fungovalo o něco lépe. Pomrknutí v podobě skutečné Annabelle v závěru potěšilo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z Davida Sandberga se nám stává další záruka kvality, poněvadž jeho sequel k Annabell dostává nový rozměr a rozhodně se nemá, za co stydět. Od začátku do konce solidní intenzivní dvou hodinové strašení s parádní hudbou, solidní kamerovou prací, inovativními strašícími atrakcemi a solidními lekačkami. Potěší i slušné herecké výkony především dětí, výborná retro atmosféra, 2 easter eggy a hezké navození na první díl v závěru, co však zamrzí je finále, které je nejslabší částí celého filmu. Ono ten film straší víceméně intenzivně pořád, ale neustále v jedné vlně, divák si pořádně ani neuvědomí, že už finále je, protože oproti předešlým atrakcím se ničím neliší a negraduje, což mě trochu mrzí.Velký plus dávám za jezdící křeslo na schodech či malý jezdící výtah, což vytvářelo atmosféru jak sviň. Překvapivě zde byl prostor i pro trochu krve, za což opět chválím. Takže já jsem spokojen, Topka Annabell letos určitě nemine a pro fanoušky duchařin musí být Annabell vysoký nadstandard. PS: Scarecrow je hustý a říká si o Spin OFF.80% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sandberg se dočista posral a kvalitativně padá dolů. Kdyby zůstal u kraťasů, udělal by mnohem líp. Jelikož utáhnout celej film evidentně nedokáže. Annabelle pro mě byla odpadovou záležitostí. Proto jsem šel do pokračování s obavama, které se postupně taky naplnily. Sice je to o chlup ( hvězdu ) lepší než jednička, ale i tak to pro mě bylo utrpení. Nuda s přepálenou stopáží. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že můj názor může být zkreslený kinosálem plným pubertálních retardů, což bych nechal bez dalšího rozvádění, a díky čemuž zvážím domácí repete (kurva, proč já na ty horory do těch kin vůbec lezu...???). Asi se nubráním srovnáním s hejtovanou jedničkou. Tu tento prequel poráží na úrovni příběhu, kde jednička působí jako přeblaflá tuctovka, navíc se scénáristům podařilo pěkně (prvoplánově) oba díly spojit. Co se strašení týče, ujde to, ale koncept záporáka (logicky) zůstal stejný, takže přidaná hodnota ve vztahu k panence nula, zbytek typu haunted house, krypl na scéně, krucifix jsou klišé všech klišé, navíc je film neúměrně dlouhý, takže i když jsem rád za vysvětlení kořenů zla Annabelle, nadšený nejsem, spíš jsem čekal víc, přičemž ve vztahu k atmosféře v sále svých peněz docela lituju. Jednička se mi líbila víc. 65% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Niektoré herečky sa hrozivej bábiky báli, napr. Stephanie Sigman (Charlotte) s ňou nikdy nechcela zostať osamote. Keď sa dozvedela, že pri nakrúcaní prvého filmu o Annabelle celému štábu požehnal kňaz, žiadala to isté. Režisér David F. Sandberg jej vyhovel. (krasomama)
  • Film byl promítán kritikům od kterých dostal 62 %. (ČSFD)
  • Když si (jeptiška) sestra Charlotte (Stephanie Sigman) vybaluje věci z kufru, tak pan Samuel Mullins (Anthony LaPaglia) si všimne fotky, na které je sestra Charlotte a další klášterní řádové sestry. Na temném koutku fotografie se objeví démon Valak, o kterém bude další film z kolekce Conjuring universe The Nun (2018). (kytka.patrik)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama