Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 2

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (621)

tron 

všechny recenze uživatele

V pohode. Ja som spokojný. Dostal som presne to, čo som chcel. Akceptovateľný a znesiteľný rip-off (resp. spin-off). Annabelle nie je vyložene blbá a hoci k strašeniu a znervózňovaniu diváka a postáv používa zastarané metódy, fungujú. Neviem, možno som len proste mal chuť na staromódny horor á la deväťdesiate roky. Je to fajn, atmosféra temná, krv tu takmer vôbec nie je (rozhodne nejde o vyvražďovačku na spôsob šiesteho Chuckyho, ale o komorný horor), kladné postavy sú vcelku sympatické a záporné tu nie sú. Ak pravdaže nerátame Annabelle, ktorá má niečo do seba. Napnuto som čakal, kedy sa pohne oko, kedy žmurkne alebo sa jej nepatrne, o pár milimetrov pohne ruka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po dlhej-predlhej dobe mi pri nie jednej scéne prešiel mráz po chrbte. Nemá to úplne rovnakú mrazivú atmosféru ako v oboch "Zajatiach démonov", no neviem prečo by sme mali toto dielo k nim prirovnávať. Ten mráz som mal práve pri pohľade na rohatého "kozo démona". Pretože ja mám na hororoch najradšej práve strach, ktorý ide z toho, čo sa na plátne odohráva a nie z tých lacných lakačiek, kedy na vás niečo vyskočí a príde do toho dramatický tón. Práve vďaka tomuto, je pre mňa tento horor skutočne hororom. Annabelle ako horor je pekne spracovaný vrátane efektov. Film sa mi veľmi páčil, milo ma prekvapil a je tu podhodnotený a preto tomu plesknem za plný počet. Síce si myslím, že množstvo ľudí si neprečítalo alebo nepochopilo tento príbeh a preto tu sú na tento film také negatívne reakcie, ale nebudem im ich názor brať. Annabelle je pomerne kvalitný duchársky horor, hoci to nie je žiadny zázrak. Navyše ústrednej dvojici to spolu svedčí a pôsobí naozaj sympaticky. Práve kvôli úžasnej a sexi Annabelle Wallis je táto sníma o triedu na vyššej úrovni. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nevalnému obsazení a nezbytnému výskytu klišé se jedná o film s obstojnou atmosférou, který mě osobně bavil (mj. proto, že hlavní bubák nemá chybu). Závěr mi sice přišel stupidní a celý film se mi nejspíš už za pár dní vykouří z hlavy, ale jako celek mi to prostě sedlo a nedivím se, že vznikla pokračování. Btw. postava manžela se zde chová jako naprostý kretén, (nejen) čímž mi Anabelle trochu připomněla můj oblíbený horor Rosemary má děťátko. Btw. filmem jsem původně trochu opovrhoval kvůli jeho plakátu, který mi přijde stupidní - na té panence mi nepřijde absolutně nic strašidelného, podle mě je prostě jen strašně ošklivá, a nechápu, které děcko by si dobrovolně hrálo s takovým hnusem. UPDATE 5.5.2020 - Napodruhé v telce (v mizerném českém dabingu) mě to už vůbec nebavilo a ani jsem to nedokoukal. A strašně mi to splývá v té současné mase amerických hororů, které jsou jeden od druhého v podstatě k nerozeznání a celé je to strašně komerční, popcornově hloupé a určené k jednorázové spotřebě. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak to s panenkou Annabelle vlastně začalo. Nyní jí mají manželé Warrenovi schovanou ve svém kumbále podivností, i když je dost chytrá na to, aby si odkráčela tam kam chce. Byl jsem natěšený už několik týdnů před příchodem do předsálí kina. Dvorní kameraman Wana si nyní prohodil místo a jeho dřívější spolupráce s Wanem byla znát. Zpracování podobné, některé lekačky viděné z traileru už sice nevyděsily, ale jinak jich tam bylo požehnaně. Temný beránek naháněl hrůzu, hlavně ve sklepení. Scéna s výtahem a následným schodištěm byla parádní. Nervy pracovaly na plné obrátky a husina také byla. Za to jsem byl rád, že se tu objevila taková silná záporná postava, jako tomu bylo obdobně třeba v Insidious. Abych zase moc nechválil, Insidious i V zajetí démonů mi přineslo o něco větší zážitek, než Annabelle. Možná to bylo i nesprávnou atmosférou v kině, kterou neustále narušovaly řechtající teen kobyly v posledních řadách. Taky tu je slabší konec, sice přijatelný, ale bez významné gradace. Návštěvy kina přesto nelituji, užil jsem si to společně s Niemandem. :-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Horor momentálně prožívá silný "odšťavňovací mód", protože z osmdesáti procent to jsou buď found footages, duchařiny, sequely, remaky nebo spin-offy. Třeba jako zrovna Annabelle. Pásový produkt z "továrny na sny", který doluje zbytky zlatých valounů z jiných úspěšných duchařin, zejména z těch Wanových. Další setkání s posedlou panenkou je však natolik zbytečné, že díky ní ztratíte chuť na další The Conjuring. Příběh je naprosto zaměnitelný s jakýmkoli jiným z daného subžárnu a celkový teror hlavní hrdinky se smrskl na dvě nebo tři povedené bubu scény. Škoda. (40%) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Keď sa Mia (Annabelle Wallis) pichne na šijacom stroji, ide k umývadlu, ktoré má zátku neprislúchajúcu vtedajšej dobe. V tom čase sa vyrábali len normálne samostatné čierne zátky. (speedy7929)
  • Morganna Bridgers, Zach Pappas a Joseph Bishara sú jedinými hercami, ktorí sa vrátili z predchádzajúceho filmu (V zajatí démonov). May a Pappas si zopakovali svoje úlohy Debbie a Ricka, zatiaľ čo Bishara, ktorý stvárnil Bathshebu, hrá v tomto filme démona. (Pat.Ko)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama