Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 1

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (621)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Plnej? Really? No, ne zcela, o kousek nadhodnocuju, ale pro ten plnej mám pár důvodů. Samozřejmě s kompaktem typu The Conjuring se tento spin-off měřit nemůže, vad na kráse je tam taky habakuk, ale ty největší považuju za čistě subjektivní, protože nejsem zaláskovanej, cukrování ve filmech mě sere, natož abych se dokázal vcítit do role "mladá matka sama doma". Takže abych to vyargumentoval....máme tady faktor AntiHate - nemá cenu se pozastavovat, jen politovat. Dále zapracovalo jedno velké, příjemné překvapení, protože jsem zjistil, že horor v kině není mrtvej! Dostavil jsem tak tak načas, no při vstupu do sálu mi spadla čelist. Kyjovská Panoramka byla snad víc než z poloviny plná, což čítá dobrých 200 lidí. Vzhledem k tomu, že normálně tam sedíme jak po koštu ve dvou tuctech, nestačil jsem zírat. Jo, byla to omladina, ale co jest podstatný, smích jim rychle přešel v řev a vyvalený oči. Úlet! Hajzlpapír došel tak v půlce filmu, tipl bych podle provozu uliček. Tím se dostávám k tomu nejpádnějšímu argumentu a ten je jednoduchý, prosťoučký. Co dělá horor dobrým hororem? Po dlouhé, dlouhatánské době mi při byť jedné scéně tak přejel mráz po zádech, že už jen kvůli tomuto si tam toho bůra plesknout dovolím. Posledním zavažíčkem je srovnání s ostatníma letošníma kouskama, kde uznávám, bavil jsem se v hororovém duchu líp než u Deliver Us From Evil, takže 85%. Doporučuju! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem být kritický už z principu, ale takto prostě ne. Annabelle je jen chudou příbuznou skvělého Conjuringu a to ve všech směrech, ale to jsme samozřejmě všichni věděli už při přeobsazení režiséra. Jde ale o to, že se bohužel všecko potvrdilo. Ohromně tedy chybí zkušená ruka hororového mága Jamese Wana, dále charisma Patricka Wilsona, ale to už je tak nějak z principu spin-offu jasné, ale předně je to celé takové divné, bez nápadu, prostoduché a natočené přes koleno. Lekačky jsou předvídatelné až běda, jako ostatně u většiny levných hororů, ale trestuhodně chybí atmosféra, kterou by mohl divák nasát. Annabelle (:D) Wallis je celkem sympatická a dokáže vtáhnout do děje, ovšem do celkem, pro diváky namlsané Wanem, nezajímého příběhu. Škoda, k filmu jsem opravdu nepřistupoval jako většina fanoušků třeba i Insidious, ale výsledek mě ve skepsi bohužel utvrdil...50% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočené. Je znát, že režisérem je kameraman, protože si občas pěkně hraje se záběry, umístěním kamery... To je fajn. Taky jsou ve filmu dobří herci. Manžel mi šíleně připomínal Eddieho Redmayna, kdyby byl o trochu větší alfa samec. Strašidelný je film tak akorát. Bohužel příběh je dost slaboučký a zapůsobí asi hlavně na děti a naivnější diváky, kteří lidem baští to, že je to "podle skutečné události". Docela OK horor. (6/10) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Cokoli z rodiny Conjuring je jistou zárukou kvality. Samozřejmě, že ta kvalita se u jednotlivých kousků dosti mění. V jednom si však mohu být jist vždy a to, že se budu bát. I když jsem měl se zařazením tohoto díla největší problém, tak pvažuji první Annabelle mezi ty nejlepší horůrky. A to především díky bravůrně propracované atmosféře s téměř dokonalým strašením. Jinak tomu nebylo ani zde a i když byl příběh relativně slabý, tak to, co já osobně od dobrého hororu očekávám, bylo splněno na jedničku. Při sledování jsem ani nedutal a křečovitě přitom rukama svíral peřinu pod kterou jsem byl v bezpečí. I přesto mi však místy běhal mráz po zádech. Atmosfera postupně houstla a dobrých scén bylo mnoho, ale za tu nejpropracovanější považuji návštěvu sklepa ke konci. Při hodnocení váham mezi 4-5 hvězdami, ale jak jsem už zmínil, chatrný příběh u hororu není až tak důležitý a po shlédnutí se již nedivím zprávám, kdy z kina při sledování raději odcházely slabší povahy. 85% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory nevalnému obsazení a nezbytnému výskytu klišé se jedná o film s obstojnou atmosférou, který mě osobně bavil (mj. proto, že hlavní bubák nemá chybu). Závěr mi sice přišel stupidní a celý film se mi nejspíš už za pár dní vykouří z hlavy, ale jako celek mi to prostě sedlo a nedivím se, že vznikla pokračování. Btw. postava manžela se zde chová jako naprostý kretén, (nejen) čímž mi Anabelle trochu připomněla můj oblíbený horor Rosemary má děťátko. Btw. filmem jsem původně trochu opovrhoval kvůli jeho plakátu, který mi přijde stupidní - na té panence mi nepřijde absolutně nic strašidelného, podle mě je prostě jen strašně ošklivá, a nechápu, které děcko by si dobrovolně hrálo s takovým hnusem. UPDATE 5.5.2020 - Napodruhé v telce (v mizerném českém dabingu) mě to už vůbec nebavilo a ani jsem to nedokoukal. A strašně mi to splývá v té současné mase amerických hororů, které jsou jeden od druhého v podstatě k nerozeznání a celé je to strašně komerční, popcornově hloupé a určené k jednorázové spotřebě. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Morganna Bridgers, Zach Pappas a Joseph Bishara sú jedinými hercami, ktorí sa vrátili z predchádzajúceho filmu (V zajatí démonov). May a Pappas si zopakovali svoje úlohy Debbie a Ricka, zatiaľ čo Bishara, ktorý stvárnil Bathshebu, hrá v tomto filme démona. (Pat.Ko)
  • Natáčení probíhalo v Langham Apartments, Los Angeles, Kalifornii a USA. (Terva)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama