Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (388)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Sinistrový ošiaľ má okrem dobrého námetu na svedomí výrazná hypnotická hudba. Príbeh je síce prostý, ale funguje. Tempo je pomalé, ale u mňa si to udržiava až do konca plnú pozornosť. Prepojenie s jednotkou, sa podarilo celkovo obstojne na tento žáner a ani herecky to nie je zlé a určite je to jeden z tých lepších hororov. Filmu ale nedodáva potrebnú vážnosť žiadna ústredná postava ako to bolo v prípade Ellisona Oswalta (Etha Hawke), tvrdohlavom spisovateľovi pátrajúcom po záhadných vraždách. Démon tu dostáva väčší obrazový priestor, no o moc viac sa o ňom nedozvedáme, len lacno mrhá ľakacími momentami poistenými zvukovým efektom. Sinister 2 si vďačne prepožičal z jednotky kvalitný nápad, obstarožný vzhľad amatérskych nahrávok, no príliš veľa strašidelných detských postáv a zastrešil to nie práve najšťastnejším sociálnym rámcom Courtneyinho života. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani první díl na mě neudělal příliš dojem, takže od druhého dílu jsem příliš neočekával. Je to slušně natočené, pásky jsou v pohodě ( Krokodýl jednoznačně vede), lekačka na mě nefungovala ani jedna, dokonce ani těch pokusu příliš nebylo ( Insidious 3 jich měl na kontě kolem 15!). Bughuul se moc neobjevoval a finále taktéž jako v prvním díle nemastné neslané. Koukatelný průměr. 55% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ciaran Foy je ešte väčší packal než som sa obával. To, že mu tu a tam z neznámych dôvodov prechválili jeho Citadelu ešte prehryznem, aj keď to žiadna pecka nebola a že talent z neho práve nesrší onedlho potvrdil aj sequelom Sinistra. Pretože natočiť tak slabé, bezduché, generické a nezaujímavé pokračovanie k niečomu tak silnému, temnému a atmosférickému je hanbatý fail. Nemôžem to pomaly ani normálne porovnať, pretože je to vo všetkých aspektoch o toľko horšie, až som mal pocit, že pozerám nejakú nevydarenú paródiu a aj tými 2* možno nadhodnocujem. Uff, radšej na túto blbosť rýchlo zabudnem a budem predstierať, že Sinister bol iba jeden, dúfajúc, že iritujúcej, komerčnej Blumhouse fabrike, ktorá chrlí horory ako levné zboží na páse, nenapadne ho znehodnotiť ešte ďalším prírastkom. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První Sinister se mi líbil hodně, kamerové projekce patřily k tomu nejděsivějšímu, co současný euroamerický horror přináší. Akorát se mi prostě nikdy nezdál být filmem na rozjetí série. O čem by to taky mělo dál být? Když jsem pak zjistil, že se připravuje pokračování, nijak jsem nejásal a necítil žádné pozitivní očekávání. Čekal jsem jen zbytečný slabý odvar. Prakticky jediným důvodem, proč se na to podívat, pro mě byla má oblíbená Shannyn Sossamon. Pokračování jsem se doslova bál, pouštěl jsem si to jen kvůli ní. A dočkal jsem se přesně toho, co jsem čekal. Slabého odvaru bez atmosféry s protivnými nesympatickými dětskými duchy a trapně lacinými lekačkami a odpovědi, že pokračování prostě bude o hovně. Jediným světlým bodem stále zůstala Shannyn. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování je docela slabé. Už tomu tak nějak chybí, kouzlo, atmosféra a nápad 1. Ono taky už není moc co vymýšlet že. Aspoň se dozvíme něco víc o Bagulovi. Děj navazuje na předchozí díl a vypráví o jiné rodině. Ta žije bez sadistického otce v odlehlém domě. Její děti jsou taky pokoušeny k hrůzným činům. Do děje vstoupí soukromý detektiv, který vyšetřuje případ z minulého dílu. Přesto že vidíme několik originálních vražd, jako celek to moc nefunguje... Alespoň že matku dětí hraje pohledná Shannyn Sossamon. :) "Řekni, že jsem silnější!" ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 34. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama