Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (388)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Courtney po ťažkom rozvode uniká spolu s dvomi deťmi pred svojim manželom. Bez ohľadu nato, že by o tom čo i len tušila, nasťahuje sa do opusteného domu na vidieku, ktorý bol v minulosti svedkom mnoha krutých udalostí. Keď sa jeden so synov začína správať čoraz zvláštnejšie, začína si uvedomovať, že niečo nie je v poriadku. Nemôžem si pomôcť, ale mne sa toto druhé pokračovanie páčilo o niečo viac. Duchariny sú môj najobľúbenejší hororový subžáner, pričom len zriedka ktorý má naozaj milo prekvapí. Nejaké mimoriadne zápory som nepostrehol, pribudli úmrtia, ktoré boli dostatočne originálne. Milujem lakačky a tak sa musím priznať, že mňa osobne v niektorých momentoch pekne nadhodilo (napriek tomu, že sú niektoré predvídateľné). Atmosféra miestami dobrá a keď k tomu prirátam solídnu hudbu, konečne môžem byť po dlhej dobe spokojný. Nebyť toho nemastného, neslaného záveru kedy sa vyslovene pýtalo pritvrdiť, jednu ☆ by som prihodil. Takto - 65% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po unikátní jedničce už se nic originálního vymyslet v podstatě nedalo, a tak si Skot natáhl přes xicht punčochu a vydal se vyloupit Kukuřičné děti a Paní v černém. Na první štaci ho Malachaj se smíchem sekl srpem horizontálně přes prdel, takže na ní teď konečně má presbyteriánský kříž, na štaci druhé na něj Hery Potrat poštval Myslomrda, tudíž z něj nakonec vypadl tupý rychlokvašný blábol, jen aby se rychle zaparazitovalo na úspěchu prvního dílu. K tomu všemu asi pochopil, že scénář tentokrát stojí za vyhnitou pochvu, a tak fikaně vycouval z režie a hodil pádlo do ruky nějakému irskému nekňubovi, který již dříve žluklým zvratkem s názvem Citadela jednoznačně prokázal, že je pro Holyvůd nesporným talentem a mohl by třeba skvěle kouřit čuráky na Sansetbulváru. Když si člověk navíc představí, jaké roztomilé vyfikundace by se daly vyvádět s hustým středověkým lidožravým démonem, a pak spatří jen mikroprostřihy na zfetovaného mastňáka s pomoučenou držkou, má chuť se hlasitě rouhat, i když by pak za to mohl skončit v nebi. A tak nezbývá, než si závěrem s chutí zapičovat, jednak proto, abych splnil kvótu zneužívání bezúčelných vulgarismů HOMOvy nové a lepší filmové publicistiky, a druhak abych vyzdvihl lapidární vševýstižnost a rétorickou variabilitu ženského zevního genitálu v návaznosti na úsporu diskového prostoru. Takže, atmosféra jedničky v piči, scénář a režie totálně na piču, démon kompletně zpičený a jediná piča, která stála za podívání, byla ta katalogová MILFka v hlavní roli (142 znaků!). Pro hochy z filmové teorie ještě uvádím necenzurovanou verzi, protože piča je pro ně příliš abstraktní pojem: Genius loci sekundární progredience lze determinovat jako přinejmenším insuficientní až skurilní, valor režijního a scenáristického kontributu aproximálně osciluje okolo nihilu, eikon démona evokuje sardonický paskvil a femininní prvek mi afikoval iritující asfyxiofilické tenze v genitální oblasti (263 znaků!). ()

Reklama

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, co je to prosím vás za hodnocení? To je jako říct o želvě, že je pomalejší než zebra. Tady jde o to, že Sinister dvojka nesnese vůbec žádné srovnání nejen s jedničkou, ale ani s filmem jako takovým. Tuhle mě Labyrint chtěl dojmout zombíky a teď tu máme horor s tajemným týpkem v masce na ksichtě. Já ten gejzír nápadů nestíhám, ještě aby tak do kina přišla romantická komedie o milostném trojúhelníku a já budu zralej na ručník... Kdyby prázdnota ještě neměla jméno, mohlo by se jí říkat Sinister 2. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První Sinister se mi líbil hodně, kamerové projekce patřily k tomu nejděsivějšímu, co současný euroamerický horror přináší. Akorát se mi prostě nikdy nezdál být filmem na rozjetí série. O čem by to taky mělo dál být? Když jsem pak zjistil, že se připravuje pokračování, nijak jsem nejásal a necítil žádné pozitivní očekávání. Čekal jsem jen zbytečný slabý odvar. Prakticky jediným důvodem, proč se na to podívat, pro mě byla má oblíbená Shannyn Sossamon. Pokračování jsem se doslova bál, pouštěl jsem si to jen kvůli ní. A dočkal jsem se přesně toho, co jsem čekal. Slabého odvaru bez atmosféry s protivnými nesympatickými dětskými duchy a trapně lacinými lekačkami a odpovědi, že pokračování prostě bude o hovně. Jediným světlým bodem stále zůstala Shannyn. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kukuřičnééé...placky...ne, děti. Sinister 2 je slabší, jak už to často u dvojek bývá, přesto je lepší, než většina duchařin z poslední doby. A to proto, že více než na duchy, hmm, zde to vypadá dokonce na poltergeisty, sází na drama rozpadající se rodiny. Nejsilnější scény jsou tak paradoxně ty, kdy se střetávají manželé, jejich synové, případně všichni dohromady. Film má místy své napětí, ale strašidelný není. Zábavným zpestřením je duchařská filmotéka - potěšili krokodýlové i krysy, kteréžto mučení vynalezli již hodně dávno Japonci. Kromě přikládání hrnce s vyhladovělou krysou na břicho, která pak byla skrze otvor ve dně drážděna rozžhavenou tyčí, aby se co nejrychleji pokusila uniknout přes útroby, byl častější způsob přikládání hrnce na zadek odsouzeného - ten často zemřel na šok dříve, než se krysa dostala do jeho těla. Podle svědectví ale uhynula většinou i krysa, jelikož se v nitru těla udusila. Jinak filmu podráží nohy nesmysly, kdy malý kluk přemůže rodinu (hlavně despotického otce), což raději není ukázáno, propuštěný zástupce šerifa přijede na místo popravy v autě, ale pak, čert ví proč, všichni prchají pěšky... Solidní průměr na jedno podívání. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Na tabuli v kancelárii profesora je nakreslený démon červenej tváre z filmu Insidious (2010). (Pat.Ko)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 27,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama