Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (324)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ani globální computerizace, která logicky způsobila globální vymírání videopřehrávačů, nezabránila vlasaté Samaře v pokračování jejího nemilosrdného vraždění; zdigitalizovaná VHSka se prostě hodila na flashku a zbytek už si hravě domyslíte. Znalost předchozích dílů nebo aspoň zápletky se samozřejmě předpokládá, protože jinak by film asi působil dost nesrozumitelně. Jede se ve starých osvědčených kolejích, tedy myslím ve stejném stylu a s původní 'smrtící' videonahrávkou, což shledávám velmi uspokojivým. Po čase zase nějaký mozkovýplachový relaxační horror, ke kterému nemám vážnější výhrady (no, možná až na hlavní herecký páreček). Je to dáno jednak jeho dobrou ponurou atmoškou, pohledným a temným vizuálem i neskákavou klidnou kamerou. A druhak tím, že ke všem Kruhům chovám jistou nostalgickou náklonnost, protože japonský Ring 0 z Levných knih byl kdysi dávno můj úplně první DVD film, kterým jsem tehdy poprvé testoval můj první DVD přehrávač. Nakonec malý spoiler: Slepý, padlý a zabijácký kněz Vincek, rdousící své oběti štólou, je postava hodna samostatného filmu! Vzpomněl jsem si při něm s rozkoší na skvostnou Dolfiho kreaci Kazatele z Johnnyho Mnemonica... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Brácha mně minulej tejden barvitě líčil jeho novej objev. Že se seznámili na plese, že dobře tancuje, že je to kost, že by s náma taky chtěla cestovat, no a že má ráda kino. Tak ji prej do kina vzal. "A na co?" ptám se ho podle mě na zbytečnou otázku, protože očekávám odpověď La La Land. "Nó...na Kruhy." - "Ty vole, bratře, ta už se neozve." říkám mu a odcházím vyprsknout smíchy za roh. Dneska jsme se sešli u našich na obědě a on mi mezi polívkou a druhým jídlem tiše povídá "měls pravdu..." ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Další zbytečnej sequel. Samařin vliv měl v původním filmu jasně daná pravidla a omezení, jelikož byl striktně vázán na videokazetu a dávalo to v rámci žánru víceméně dokonalý smysl. Dvojka už tuhle vizi pokazila a trojka si s ní vyloženě vytřela prdel. A bohužel i jako béčkový horor je to prostě slabé. Kruh vždycky stavěl spíše na atmosféře, než na otravných jump scares a to třetímu Kruhu úplně chybí. Vlastně nebýt těch několika záběrů z původního filmu a převzaté hudby, nebylo by se pořádně čeho bát. A to je špatně. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Kruh s Naomie Watts pro mě představuje nezapomenutelný zážitek, protože jsem asi týden po shlédnutí klidně nespal. Dvojka byla už zapomenutelná. V roce 2017 mě ovládla zvědavost, zda se dá nějak na původní příběh a megaúspěch navázat. V dnešní době je filmový svět, zvláště ten americký chudý na nové a originální příběhy, proto se musí neustále recyklovat jednou osvědčené. V tomto případě se to příliš nepovedlo, až těch posledních cca třicet minut včetně závěru stálo za to. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Film by se dal opravdu rozdělit do dvou části a teď která z nich je ta víc debilnější? No já bych řekl, že ta druhá jednoznačně. Už od oznámení jsem věděl, že se bude jednat o propadák v rámci "horor" snímku čímž kruhy rozhodně nejsou. První díl si držel skvělý potenciál v rámci originality, napětí, Naomi Watts a hlavně scénáře... Tady se to všechno jenom koncentruje a neposouvá dál, začíná to zbůhdarma nikde a postupem se nesnaží ani zaujmout. Samara vypadala jako CGI animace z dětských pohádek a tvůrcům se jednoduše nepovedla ani v momentech, kdy z ní měla jít husí kůže. Jediný, co dokáže zaujmout je celková pointa ke který se tvůrci chtěli dopídit, ale nepovedlo se. Horor je to maximálně pro teenky od 13 do 18 let, pro ty ostatní je to jednoznačnej propadák zařazenej do "magického kruhu" hovna.. 20% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Podľa dizajnéra špeciálnych make-up efektov, trvalo asi šesť a pol hodiny, kým sa spravil Samarin (Bonnie Morgan) make-up a jej kostým. To zahŕňalo aj vodný systém pod šatami, ktorý umožnil efekt neustále kvapkajúcej vody. (figliar)
  • Na začátku filmu, když se posuneme „o dva roky později“, jsou na trhu VHS kazety filmů Vetřelec (1979) a Jurský park (1993). (griph)
  • Film byl natočen v Atlantě v Georgii. (filmsim)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama