Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (325)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opět žádná sláva, ale není to tak špatné, jak by hodnocení napovídalo. Pořád mi to přišlo lepší než 2. Dost se tu vysvětluje původ Samary. Objevují se i nové vize. Nakonec to skončí v jejím rodném městě. Ta parta maniaků, co ji studuje na výšce je taky zajímavá. Zvláštní roli tu má Johnny Galecki jako profesor. Dost drsný je taky slepý kněz. Připomnělo mi to smrt ve tmě. Možná bude i další díl. "Ten nápis na ruce je braillovým písmem." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ani globální computerizace, která logicky způsobila globální vymírání videopřehrávačů, nezabránila vlasaté Samaře v pokračování jejího nemilosrdného vraždění; zdigitalizovaná VHSka se prostě hodila na flashku a zbytek už si hravě domyslíte. Znalost předchozích dílů nebo aspoň zápletky se samozřejmě předpokládá, protože jinak by film asi působil dost nesrozumitelně. Jede se ve starých osvědčených kolejích, tedy myslím ve stejném stylu a s původní 'smrtící' videonahrávkou, což shledávám velmi uspokojivým. Po čase zase nějaký mozkovýplachový relaxační horror, ke kterému nemám vážnější výhrady (no, možná až na hlavní herecký páreček). Je to dáno jednak jeho dobrou ponurou atmoškou, pohledným a temným vizuálem i neskákavou klidnou kamerou. A druhak tím, že ke všem Kruhům chovám jistou nostalgickou náklonnost, protože japonský Ring 0 z Levných knih byl kdysi dávno můj úplně první DVD film, kterým jsem tehdy poprvé testoval můj první DVD přehrávač. Nakonec malý spoiler: Slepý, padlý a zabijácký kněz Vincek, rdousící své oběti štólou, je postava hodna samostatného filmu! Vzpomněl jsem si při něm s rozkoší na skvostnou Dolfiho kreaci Kazatele z Johnnyho Mnemonica... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Johnny Galecki v hororu, to je jako by ste dali Luďku Sobotovi roli v novém Terminátorovi, ale tohle je jen vrcholek hoven na hromadě nepochopitelně zbabrané žumpy. Kruhy byly tím nádherným ukázkovým příkladem, kdy už z traileru poznáte, že ten film bude prostě sračka. Občas je prostě film tak špatný, že ani geninální střihač nedokáže udělat minutu a půl dlouhý trailer který by navnadil diváka, protože prostě nemá ani z čeho brát. Samotný příběh není vůbec špatný, jakkoliv je jeho konec předvídatelný a myšlenka je možná opravdu zajímavá, nicméně je zabalená v naprosto sterilním hávu, bez náznaku atmosféry, nějaké lekačky, nebo napětí...prostě prázdné nic. Dostat do ruky takovou značku a neumět jí prodat, tomu se prostě řiká ryzí režisérské břídilství. Samotná Samara nebyla nijak děsivá ani v kruhu z roku 2002, tam to spíš všechno dělala atmosféra a ani tady se jí fakt neleknete, občas sem se spíš přistihnul jak prskám smíchy, hlavně když lezla z mobilu. Za celý film se objeví asi na deset vteřin a když 100 minut civíte na nic, potom přežijete regulérně vykradenou pasaž z filmu Don't Breathe (to jsem normálně nevěřil vlastním očím, asi i víc než samotný D'Onofrio) tak se znovu objeví na deset vteřin ve finálním zůčtování....uuuuffff. Finalní pasaž má sice onu zmiňovanou dobrou, leč předvídatelnou pointu, zase je to celé ale mdlé, bezbarvé, unylé....Když točí horor někdo, kdo o něm nemá ani páru, je to opravdu těžké. Nic jsem od toho nečekal, věděl jsem, že to bude průser no a nakonec to není úplná žumpa, jen bezbarvé hovno v líbivém pozlátku značky, která kdysi znamenala kult hororu, ale teď se jí všichni smějí. Bolavé konce.35%. ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Na Rings je špatné úplně všechno. Začínaje praštěnými postavami, pokračujíc přes nevyprofilované napětí a konče u zoufalé předvídatelnosti - u tohoto všeho se budete chytat zoufalstvím za hlavu. Pomyslnou korunou na tomto všem je postava kněze, která nestydatě parazituje na postavě z hororu "Don't Breathe", což jde také v ruku v ruce s finálem snímku, po kterém začnete pomýšlet nad kompletní lobotomií, abyste na tento příšerný divácký zážitek raději zapomněli. Takovéto nechutné zprznění klasiky žánru jsem naposledy viděl u ženských "Ghostbusters"! Jsem šokován, znechucen a unuděn. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze první (americkej) díl, kterej se mi velice líbil a tak trošku jsem čekal, že když se k látce po tolika letech vrátili, tak to bude buď (další) remake nebo nabalování mytologie. A skutečně se tu tvůrci snaží přijít s nějakou teorií, kterou by nevymysleli ani bratři Wayansové u Scary Movie. Principem je to, že vysokoškolský profesor Johnny Galecki má rád VHSky a kvůli své zálibě zabije mnoho lidí a zbytek je už to, co známe, přičemž kdo neviděl předchozí díly, asi úplně nebude točit, co je konkrétně Samara zač. Při psaní zápletky Vincenta D'Onofria zase tvůrci hodněkrát nakoukávali Don't Breathe, jinak tu podobnost ani nemůžu zhodnotit. Celkově tedy nepřekvapivě zbytečné sequel, který nikoho nezajímal, ale alespoň se producenti mohou vytasit s nějakou sběratelskou trilogií na stále více chřadnoucích pevných nosičích...6/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Prvotné špekulácie o tom, že sa bude jednať o prequel, poprel až režisér F. Javier Gutiérrez na Twitteri, kde zároveň aj potvrdil, že sa bude jednať o pokračovanie, odohrávajúce sa v súčasnosti. (figliar)
  • Film nebyl předem promítán kritikům. (ČSFD)
  • V lednu roku 2017 společnost Paramount vydala video s herečkou, oblečenou jako Samara, vyskakující z televize tak, aby vystrašila lidi v obchodě s elektronikou. Toto video mělo na Facebooku 200 milionů zhlédnutí za 24 hodin. (griph)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno