Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vážne prebudenie, ale do zlého sna... Podľa ohlasov som nečakal nič prevratné, ale predsa len som si tie tri hviezdičky predstavoval - hrá tu zaujímavá herečka, ktorú som od istého času začal sledovať a navyše hororový cyklus Amityville sa v priebehu tých desaťročí stal už pojmom. Preto som tajne dúfal, že si autori dajú záležať. No chyba lávky - nekonzistentné, príbehovo nezaujímavé, málo strašidelné, málo napínavé a s postavami, ktorým by mal súdny psychiater priklepnúť IQ 10. Jediné na čom to tu stojí sú ľakačky, ktorých je pomerne dosť, avšak bohužiaľ len máloktorá zafunguje. Sklamanie. Podpriemer. 40/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne ma neprekvapuje, že to takto dopadlo. V prospech "Francka Khalfouna" nehovorí nič, čo by ma malo presvedčiť o tom, že zvládne tak náročný hororový subžáner, ako je ducharina. Už v prípade snímkov "Maniac", či "P2" potvrdil svoju priemernosť (respektíve lepší priemer). Pracovať s atmosférou, ponúknuť divákovi "strach", ktorý je doslova alfou a omegou tohto subžánru je jedna vec, no gore či bežné napätie z akčnej scény, respektíve k schyľovaniu sa mordovačky, úplne niečo iné. Preto mnohých divákov či fanúšikov žánru uspokojil už spomínaný "Maniac". Ten snímok nemal s napätím takmer nič spoločné, pričom ani originalita vraždenia nebola nijak prevratná, aj keď musím priznať, že pohľad prvej osoby bol proste skvostnou lahôdkou! V tomto subžánri, je to však úplne o niečom inom. Tu divák ihneď zistí s kým má dočinenia, aký zručný je samotný režisér, ako dokáže narábať s jeho pocitmi. Ja sa nesťažujem (!!), nie je to žiadna tragédia. Je to solídne natočené, jedna scéna vyslovene skvostná, celkom dobrá hudba ako podmas, no toto je skrátka málo ... ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|45%| Obdobné novodobé, duchařské záležitosti mám rád. Občas se ale nepovedou, jako je tento případ. Vyloženě zlé té není, nejprve jsem dal nejslabší možnou 3*, ale nakonec jsem se rozhodl, že si ani tu tento slabý snímek nezaslouží. Veškeré hororové prvky jsou zde dost utlumené, občas tu máme alespoň nějakou tu lekačku. Nic výrazného se tu ale neděje. Přesto mě to moc nenudilo. Máme tu pár zajímavých prvků. Celkem dobře zahrané postavy, docela mě zaujala postava nemocného bratra hlavní hrdinky, závěr nebyl špatný, i když byl takový jednoduchý. Žádnou hlubší chybu to nemá, jen to prostě nemůže moc ničím upoutat pozornost. Tak jako tak je to podprůměr. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spíš než probuzení se to mohlo jmenovat Nuda přichází...nový Amityville totiž není nic jiného než jen a jen prachsprostá nuda,která nemůže fungovat ani sedmileté děti.Vlastně se ani nedá říct že by to byl hloupý film,protože v rámci žánru dodržuje zajeté klišé a postupy,nicméně dělá to tak,že to nemlže bavit ani..no vlastně nikoho...20% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se do kin dostávají filmy jako Conjuring, Lights Out nebo nové It nemůžete snad ani takový zbytečný, nudný a primitivní brak myslet jako tvůrce vážně. Každý ocas si myslí, že může točit duchařský či démonský horor a že se atmosféra udělám třema lekačkama, temnou hudbou a strašidelnou storkou o podvném a prokletém domečku a že když se to všechno pojmenuje jménem známe značky, půjde to samo, ne nepůjde. Khalfoun natočil jeden slušný film, jinak je to zcela unylý rutinnér a nudař. Další zbytečná sračka natočená zcela bez zápalu, bez nadšení, bez invence. Stejně na hovno jako nový Poltergeist, stejně rutinní a nudné jako Les sebevrahů. V konkurenci nadaných duchařských tvůrců jako je James Wan, Andy Muschietti a nebo David Sandberg, nemáte s takovým brakem sebemenší šanci, navíc když vám dá někdo už napsanou látku která má svojí historii a vy nemusíte nic vymýšlet, jen máte sakra natočit děsivé scény a vy na to prcáte jak na placatej kámen. Dokud budou tihle mrdkaři placení předem a nedostanou jen % z toho co film vydělá, snažit se nebudou. Každý nadšenecký dvd horor má větší naději, než tyhle předem odsouzené kino zbytečnosti. Co víc, když už jejíž předloha a několikeré zfilmování stojí za hovno. Jediný důvod film vidět je luxusní prdelka Belly Thorne v krajkovaných nasrávačkách. Trapná zívačka, 30%. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Pri otváracom víkende v USA bol film premietaný v desiatich kinách a zarobil len 742 dolárov. (Marceloo)
  • Z pôvodného 100-minútového strihu s hodnotením od 18 rokov bolo zostrihaných 13 minút, aby film mohol byť vysielaný už od 13 rokov. (Arsenal83)
  • Od roku 2012 bol film sedemkrát odložený, kým konečne vyšiel v kinách 28. októbra 2017. (Arsenal83)

Reklama

Reklama