Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborná španělská záležitost, u níž jsem po celou dobu mlaskal blahem. Morales si v první půlce připravuje diváka, nadhazuje mu otázky s minimem odpovědí, aby v polovině druhé rozpoutal doslova atmosférické peklo, při němž tuhne krev v žilách. S odkrýváním pravé podstaty už to není tak horké, minimálně od půlky se dala odhadnout, ale při všech těch twistech a neustálého nebezpečí tomu rád odpustím. Špičková je kamera, která neukazuje víc, než musí, a působivá hudba, co hlavně v závěru přivádí do bodu varu. A nakonec jsem si nechal krásku Belén Ruedy, která je ve svých pětačtyřiceti pořád nádherná ženská. Maximálně využívá všech svých předností a dokazuje tak, že Sirotčinec nebyl pouhá náhoda. Belén totiž umí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môže mi niekto vysvetliť, v čom tak špecifickom sa tento španielsky psycho horor líši od tuctovej americkej pásovej trilerovej tvorby? Možno iným prostredím a trochu sugestívnejším podaním, ale scenár je podľa mňa stále neprekvapivý priemer, akých v Španielsku vznikne ročne niekoľko desiatok. Záver sľubuje niečo prekvapivé, snaď i nadprirodzené, ponúkne ale iba absolútne tuctové vyústenie. Najväčším plusom sú tak herci. Takto kritický som iba vzhľadom na vysoké hodnotenia, v podstate som bol spokojný. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdybych to nakonec měl přeci jen vytáhnout na těch pět hvězd, bylo by to za nádhernou Ruedu a posledních deset minut snímku. K té Belén: když má divák celou dobu tendenci se více než na obličej herečky soustředit na její výstřih, říká si pak, jestli něco není špatně: příště ať s ní natočí péčko :-)! Na horor jsem se moc těšil, nějak jsem ale očekával mysterióznější/paranormálnější (no prostě víc sci-fi!) háv, takže nakonec mírné zklamání - takhle je to spíše thriller, než horor, řekl bych; zejména ke konci potěší odkaz na jeden slavnější film... Los Ojos de Lujia si zapamatuji jako výtečný španělský napínák; modrá, šedá a černá dělají super atmosféru. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo hodně dobrý, atmosféra byla ta pravá hororová. Tajemný příběh vypadal zpočátku zajímavě, ale pak se z toho stal slepenec, který na mě příliš nezapůsobil. Rádoby zamotané a vypointované. Taky mně vadilo, že se dost často dalo odhadnout, co se stane v další scéně. Přestože je Julia v několika momentech velmi napínavým hororem, tak mě zklamala především příběhem a několika zbytečnými pasážemi, které se projevily na délce filmu. Ta mohla být určitě kratší. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc od tohohle zprvu dobře vyhlížejícího španělskýho hororu, dokonce jsem čekal asi 4 dny, kdy mi na to konečně vyjde pěkně čas někdy v klídku v noci, abych si to jó užil, ale nakonec krapet zklamání, sice nemůžu říct, že by na něm bylo něco vyloženě špatně, co by mě mlatilo do očí, ale zároveň jsem se prostě téměř nebál a celá atmosféra byla tak trochu rozmělněná, což u takovýho hororu shledávám jako docela zásadní chybu ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama