Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice pěkně natočené, s krásnou hlavní hrdinkou, ale to je asi tak vše. Na mě to bylo až moc dlouhé a chvilkama jsem se opravdu nudil. Nechybělo i několik strašně nelogických scén (+ chování postav). Váhal jsem mezi 3 a 4* a i přes tu solidní atmosféru, se tady přikloním přeci jen k nižšímu hodnocení.  (Full HD) ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem se bála. Technicky nelze nic vytknout. Staré známé zase trochu jinak, zručně a strašidelně. Stíny, šero, zvuky, rybí oko, rozmazané vidění, skvělá hudba, herci... Lahoda. Hned ze začátku napínák, co strhne zápletkou pozornost diváka a zbytek pozornosti se soustředí na krásnou, přirozeně hrající a neskutečně sympatickou Belén Rueda. Další "sympatický" fakt je, že ač se tu moc krvákových scének nekoná, ty co uvidíte, jsou mnohem údernější a silnější, než kdyby na vás od začátku z obrazovky padaly končetiny. Nicméně zápletka nezačne od půlky košatit a vrcholit, spíš slábnout a vyplňovat (moje) obavy, že je to opravdu tak a ne jinak. Konečná premisa je dosti triviální a navíc mi hořce připomněla tucty hororů se stejným "typem zla" a vedle tak skvostně budovaného napětí a strachu působí až moc jednoduše a nezajímavě. I tak je to ale jeden z nejlepších hororů, co jsem poslední dobou viděla a fandům atmosférických a stupňovacích hororů doporučuju všema deseti! Srovnám-li tohle a třeba... no, třeba zrovna Captivity, je tohle skvost nad skvosty. Ideální volba na večer, bát se budete! ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Los Ojos de Julia není vůbec špatný snímek, jehož žánrové zařazení mezi horory možná není zcela na místě, neboť dle mého názoru jde nejvíce právě o thriller s mysteriózními prvky. Hororových scén by divák napočítal hravě na prstech jedné ruky a to by mu jich ještě pár zbylo, ovšem je nutné podotknout, že každá z těchto krátkých pasáží značně potěší. Celkově vzato se tomuto počinu nedá upřít parádní atmosféra, solidní zápletka a poutavost, jež přiměje diváka k pozornému sledování od začátku až do konce. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo hodně dobrý, atmosféra byla ta pravá hororová. Tajemný příběh vypadal zpočátku zajímavě, ale pak se z toho stal slepenec, který na mě příliš nezapůsobil. Rádoby zamotané a vypointované. Taky mně vadilo, že se dost často dalo odhadnout, co se stane v další scéně. Přestože je Julia v několika momentech velmi napínavým hororem, tak mě zklamala především příběhem a několika zbytečnými pasážemi, které se projevily na délce filmu. Ta mohla být určitě kratší. 60% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jaksi jednotlivé části předstihují celek. Španělé jako obvykle vybudují ponurou atmosféru, přihodí některé k dokonalosti vyprecizované okamžiky, herecky je to prvotřídní (i když Belén Rueda by si měla dát pozor, aby jí tyhle role nezůstaly), ale celé dohromady to na mě nějak nefungovalo. Když se mě asi uprostřed filmu manželka ptala, proč že ten a ten dělá tohle, odpověděl jsem "protože to má ve scénáři." Děj je překombinovaný víc než je zdrávo, na scéně se objevují a mizí postavy čistě scénáristovou svévolí (Lía v Ivanově domě) a jejich motivace k činům je často prapodivná (slepá sousedka). Ve výsledku jsem tomu prostě nevěřil jako reálné situaci. Každopádně je to dobře natočený film, který by se měl u nás v kinech objevit spíš než nějaké Řetězové zprávy. Po úspěchu Sirotčince jeho totální přehlédnutí našimi distributory nechápu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama