Reklama

Reklama

Vražda v ulici Lourcine

(TV film)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1974, 31 min

Obsahy(1)

Jak je všeobecně známo, pohromy nechodí nikdy o samotě, ale právě naopak - jedna přitahuje druhou. Televizní adaptace klasické jednoaktovky E. Labiche. V jedné tiché pařížské ulici v měšťanském domě žijí ve vší počestnosti pohledná madame, její choť, který toho rána ještě stále vyspává, a úslužný sluha. Den by mohl probíhat tak jako obvykle, kdyby... kdyby se pán domu neprobudil v tak pozdní dopoledne s příšernou kocovinou, na sobě zbytky pomačkaných šatů a v hlavě prázdno! Jediná jistota je, že má strašnou žízeň a v posteli pecky, kusy uhlí, ženský čepec a střevíc. A ještě něco – chrápající individuum stejně pomačkaného zevnějšku. Završením dopoledních trampot pana domu je náhodné přečtení článku o záhadné vraždě uhlířky v ulici Lourcine. Buďme trochu zlomyslní a nechme úctyhodného pána domu napospas dotírající manželce, ale i sluhovi, bratranci, bývalému spolužákovi a těm nejčernějším dohadům... (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Proslulý francouzský dramatik Eugène Labiche (1815 - 1888), jehož frašky si na českých jevištích získaly velkou popularitu především zásluhou fenomenálního Slaměného klobouku, psal všechna ta rozverná dílka údajně s jediným cílem – bavit a rozesmávat publikum. A dařilo se mu to skvěle, jak ostatně dokazuje i televizní adaptace jedné z jeho povídek s vynikajícím Zdeňkem Řehořem, Jaroslavem Kepkou a Květou Fialovou v hlavních rolích. Pozor na ten chlast, pánové! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní ano, ale drama? To tedy rozhodně ne. Vražda v ulici Lourcine je čistokrevná komedie, fraška s neodolatelně se hroutícími Zdeňkem Řehořem a Jaroslavem Kepkou a s úchvatně vypadající Květou Fialovou. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka by si to zasloužilo modernější zpracování a delší minutáž, jenže Eugène Labiche nepsal detektivky, natož moderně. Takže jako drobná televizní lahůdka z tvorby proslulého autora frašek rozhodně obstojné. S (jako vždy) půvabnou Květou Fialovou a překvapivě velkým prostorem pro Jaroslava Kepku. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Přehnané komično od pánů herců, kteří v tý době ještě nechlastali. Kdyby to točil třeba Petr Čepek, asi by věděl, jak na to jít.... ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Působí jako klasická fraška, ze které čiší atmosféra Vinohradského divadla (například jejich Brouka v hlavě). ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Lehce potrhlá a těžce přehrávaná divadelní inscenace s poněkud banální zápletkou. Nebylo velice čemu se smát. ()

Související novinky

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (více)

Reklama

Reklama