Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (135)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Drama? Kde? Sice nejsou rodinné komedie zrovna moji oblíbenou disciplínou, ale tento příběh nebyl špatný ani nudný. Člověk si u něho odpočinul a když si v průběhu skáknul na malou vůbec o nic nepřišel. Možná je film o delfínavi založený na pravdě, ale jestli má příběh u mě vyvolat lítost, tak to ani omylem. To by se pak mohly točit filmy o ježkovi bez bodlin nebo želvě bez krunýře. Prostě to na mě nezapůsobilo a kapesník zůstal suchý. Celkově 40% ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se díval zcela náhodou. Nic zvláštního jsem od něj neočekával; spíš naopak – domníval jsem se, že půjde o nějakou další USA přiblblou slátaninu. Byl jsem však mile překvapen. A i když je na mnoha místech děj přitažen za vlasy, je film dívatelný. Ani mi nevadilo, že průběh děje je zcela očekávatelný. Jasně z děje vyplynulo, že pro zdárnou výchovu dětí je potřeba řádná motivace. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Můj přítel delfín vypráví velmi milým a lidským způsobem příběh o vytvoření těsného pouta mezi malým chlapcem a handicapovaným delfínem. Scénář věrně rekonstruuje osud jednoho z nejznámějších delfínů na světě a seznamuje diváka s těmi nejdramatičtějšími událostmi jeho života. Velmi povedeným způsobem nachází snímek paralelu s osudy obdobně handicapovaných lidí z reálného světa, pro něž se delfín Winter stává prostřednictvím filmu symbolem naděje a inspirace. A právě v tom tkví jeho kinematografický přesah a největší síla. Režiséru Charlesu Martinu Smithovi se podařilo velmi citlivým a nenásilným způsobem odvyprávět příběh, který diváka chytne za srdce, a jemuž i s radostí odpustí product placementovou reklamu na Clearwater Marine Aquarium a jejich živé sledování delfínů. Jeden z nejlepších rodinných "feel good" filmů vůbec. Čtyři hvězdy. 👍 (06.11.2021) ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který pohodově charakterizuje vztah vnímavého savce k člověku. Do jisté míry by se dalo říct, že se od delfínů máme stále co učit, co se týče fair play. Ale teď vážně, není bez zajímavostí, že se s nimi stále snaží člověk navázat kontakt. Jaksi automaticky předpokládám, že je delfín moudrý, a určitě na sebe všechno hned přeci lidem nevytroubí:-) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Kýč jak bič, ale podlehl jsem a po odkliknutí tří hvězdiček se jakožto věčný cynik děsně stydím. Nic tak příšerně patetického, sladkobolného, dobrosrdečného a nuceně slzopudného, kde klišé střídá klišé nechci hodně dlouho vidět. Jelikož cokoliv podobného bych bez debat a většího rozmýšlení poslal nekompromismě do odpadu! Jenže, když jde o delfíny, tak to prostě nedokážu :) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, kdy byl delfín jménem Winter zachráněn u floridského pobřeží a umístěn do akvária Clearwater Marine. (maluti)
  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)
  • Delfína Wintera bolo možné skutočne sledovať naživo prostredníctvom webkamery, ako bolo znázornené vo filme, a to na stránke "www.seewinter.com". (joker211)

Reklama

Reklama